בנוגע לחמוצים, פיתות ושאר ירקות...
היי,
גרתי בניו זילנד 3 שנים בחווה מאוד נידחת באי הדרומי, שם היינו עורכים קניות פעם בשלושה שבועות (המכולת הקרובה הייתה במרחק שעה נסיעה והסופרמרקט הרציני היה במרחק שעתיים) ומשם התרגלתי לתרבות קניית מוצרים יבשים/משומרים/קפואים/הכנת אוכל בעצמך וכיו"ב.
אשמח להוסיף מהמעט שלמדתי בשנתיים שאני גר כאן דרך ישראלים קצת יותר ותיקים, הולנדים שמטורפים על המטבח הישראלי (איך לא) וסתם טיולים באזורים הזויים, דרך כל אלו הגעתי אל כמה תובנות וידיעות בנושא:
- בנוגע לחמוצים, אומנם זה בהחלט לא כמו בארץ, אבל יש כמה אפשרויות שיכולות לצמצם את הנזק הקולינרי:
1. האופציה היותר זולה ויותר נגישה - במרבית האלברט-היין אפשר לקנות חמוצים "חמוצים" (לא מתוקים), פשוט לבדוק על החבילה שזה ZUUR (בדרך כלל נמכרים בצנצנות בינוניות) ותו לא, אני אישית קונה אותם קבוע באלברט הקרוב ליד הבית, עושה את העבודה כהילכתה (אומנם לא מלח, אבל עדיף על הגרסה המתוקה).
2. האופציה הקצת יותר יקרה, למרות שאם עושים אותה כמו שצריך, היא שווה הכל - פעם בשבועיים אני עורך קניות מסיביות באזורים ספיציפיים בעיר, מביא את הרכב ומעמיס בו המון מוצרים זולים בטירוף או כאלו שניתן להשיג רק במקום מסויים - במקרה של החמוצים הישראלים מ"בית השיטה", בשביל לקנות אותם, צריך לערוך נסיעה אחת בשבועיים לאלברט-היין בבאוטנפלדרט (קניון חלדרלנדפליין), יש שם תמיד בסטוק במחלקה הישראלית.
מכיוון שמדובר בקופסאות שימורים, אפשר לקנות בכמות ולא לדאוג לעתיד.
3. האופציה הסופר זולה, סופר בריאה ואם הולכים על פי ההוראות ואין בעיות - סופר טעימה - להכין אותם בבית
באחת הסדנאות שאני מעביר, אני מראה איך אפשר להחמיץ בערך כל דבר אפשרי, החל ממלפפונים וכלה בביצים קשות. מלבד הטעם המדהים, אין על מראה של צנצנות זכוכית מלאות בכל הצבעים המדהימים בעולם, שיעטרו את המטבח, הסלון והמזווה
- בנוגע לפיתות - אותו סיפור כמו למעלה:
1. במרבית המקומות (אפילו בוונלו-נורד יש פלאפליה) צריך ללכת לבעל פלאפלייה ולשאול אם הוא יכול למכור פיתות, במרבית המקרים הם מוכרים בחמישיות או עשיריות, המחירים נעים בין 1.5 ל-3 יורו.
2. באמסטרדם אפשר לקנות פיתות קפואות מישראל, אבל ביננו - מומלץ ללכת או לסניף של פלאפל מעוז ליד אלברט קאויפ מרקט - סניף המעוז בו הם אופים את הפיתות - ולקנות שם פיתות מקמח לבן או מלא ב-2.5 יורו לחמישייה (לקנות כמות, לקחת הביתה, להקפיא ולהפשיר מתי שרוצים). אפשרות זולה יותר היא בפלאפלייה מרוקאית בקינקרסטראט ליד הקינקרמרקט.
3. האופציה המגניבה - הכנת פיתות זה הרבה יותר קל ממה שחושבים, הקישור של קרין גרין הוא מעולה, אבל בכל מקרה - יש לא מעט קישורים נוספים בגוגל.
- בנוגע לסודה לשתייה - נכון שכמעט ואין בחנויות הרגילות, אבל אפשר למצוא המון ובזול בשווקים האסייתיים (כל טוקו שתכנסו או בצ'יינה טאון פשוט לשאול Baking soda - ממליץ לקנות את השקיות הגדולות של ה-400 גרם ו/או קילו - זה כמו מלח (למעשה זה סוג של מלח

) - נשאר לאורך זמן בתנאים יבשים.
- המלצה חמה על מקום באמסטרדם לקניות מעין אלו - תחשבו על שוק מרוקאי פתוח שהפכו אותו לסופרמרקט סגור וקיבלתם את "טנג'יר", אחלה סופרמרקט ענקי במערב אמסטרדם, עם מחלקות גיאוגרפיות שונות (החל במזרח הרחוק וכלה במזרח הקרוב), אחד הדברים הגאוניים שם הוא שיש להם מוצרים שאי אפשר להשיג בישראל, בעיקר בגלל שהם מגיעים ישירות ממדינות בעייתיות, אז אין על זיתים סוריים דפוקים שהגיעו מסוריה, או על תבלינים שהגיעו מאירן
קישור -
http://tangersupermarkten.nl/
המלצה חמה - אל תגיעו ביום שבת
לגבי שאר ההמלצות, אשמח להוסיף בהתאם לדרישות
שיהיה המשך יום רגוע ושבוע מקסים !
עמית