שלום רב לכולם!

fcbman

New member
שלום רב לכולם!

קודם כל אני אברך את כל הנמצאים :)
בשעה טובה אחרי שנה וקצת בישראל, אני ואשתי ההולנדית החלטנו לעבור להולנד... (כנראה שקצת רחוקים מכולם... אנחנו בטילבורג)
כמובן... שאחרי חודש בגולה יש לי כבר שתי שאלות חשובות ביותר חחח
איפה מוצאים מלפפונים חמוצים נורמאליים??? הפכתי כל ג'מבו או אלבר היין :)
הבנתי שהיו על זה פניות כבר אבל לא הצלחתי למצוא... אגב גם אם מישהו מכיר איפה אפשר להשיג מלפפונים שנכנסים למקרר זה גם יהיה מצויין
(סתם מקצין... מחפש מלפפונים שאני יוכל להחמיץ לבד...)
ובכלל... המלצות לחנויות עם דברים חביבים יזכו להערכה רבה!
המון המון תודה ונחמד להכיר :)

אורי

חנהר

New member
שלום וברוך הבא לפורום

את כל מה שאתה מחפש תוכל למצוא אצל החנוואני הטורקי
.
נ.ב,
אהבתי את ההודעה שךך, גם אני בתחילת דרכי בהולנד חיפשתי מלפפונים חמוצים דומים לאלו שבארץ, אחרת זה לא טעים עם הפיתה שאני אופה והחומוס שאני קונה באלברט היין. אגב זה חומוס צבר, הם קוראים לזה סברה.
ו.....לטורקי יש מלפפונים בגודל שאנחנו הישראלים מכירים, מקסימים תחתוך את המלפפון הגדול לפרוסות דקות ותחמיץ אותן, גם טעים לא
.

fcbman

New member
תודה רבה!

בדיוק הורדתי מתכון להכנת פיתות בבית חחח איזה מצחיק שלכולם בסוף חסרים אותם דברים קטנים...
המון תודה על המידע! תוכלי בבקשה לפרט לי מי זה חנוואני הטורקי? ואיזה אלברט היין מדובר? אנחנו גרים בטילבורג בדרום ככה שאנחנו קצת בורים (או בורן אם כבר בהולנדית עסקיננו :) )
אבל אין לי בעיה לקפוץ מדי פעם לאמסטרדם... גם טיול וגם לספק את המלאי חחח
ושוב - המון תודה על התגובה המהירה!

numkimhi

New member
היי ברוך בואך להולנד ולפורום

מלפפונים בגודל נורמאלי תוכל למצוא בשוק העירוני במקום במגורייך, פעמיים בשבוע יש שוק ששם תוכל למצוא כל מה שאתה רוצה ואפילו נענע ( בשמו כאן מינט) , ועוד דברים כמו פתיתים וסולת ועוד :) וכמובן שלא נדבר על תבלינים, הרשיתי לעצמי לבדוק לך מתי מתקיים השוק הזה באזור שלך :

http://www.tilburg.nl/stad/ep/chann...l_channel_default_program.jsp&pageTypeId=8537

שם תוכל למצוא ימים והמקום בו הוא ישכון, אם אתה לא מבין הולנדית אז אני מאמינה שאשתך תבין :)
בכל מקרה בעניין הפיתות נוכחתי לגלות שאלו באלברט היין מעולות אני ממש אוהבת אותם, קצת חימום והן לא מביישות שום פיתה :)
אבל אם אתה רוצה להכין אז יאללה רק אל תשכח להזמין אותנו

בכל מקרה שיהיה לכם המון בהצלחה פה בהולנד, אני מאמינה שתאהב אני בטוח אוהבת

אם יש עוד שאלות אנחנו תמיד כאן

fcbman

New member
וואו! תודה על התגובות :)

איזה כיף! כמה אנשים חביבים, משכילים ובעלי חוש הומור!
יום רביעי או חמישי אני אקפוץ לשוק המקומי :)
לגבי הסופרמרקט התורכי - עברתי כמה פעמים באיזור התורכי ויש להם רק ג'מבו שם... אני אנסה שוב לחפש באיזור. אולי קצת חיפוש בגוגל :)
תודה תודה תודה על העזרה!
אני אעדכן אחרי המנגל בסופ"ש עם הפיתות ואולי החמוצים חחח

חנהר

New member
פיתות מהסופרמרקט, באאאא

קשות ויבשות ולא פלפיות כמו שמוכרים במאפיה ביפו, אין אבל אין כמו אפיית פיתות, פלפי, חם, טרי, אפילו אחרי שמוציאים מהפריזר.

Row123

New member
תנסי איך שאמרתי- זה ממש טעים

עשיתי הרגע לקטנה שלי פיתה עם חומוס. יצא מעולה. הפטנט עם הטוסטר לא הרבה זמן קיבלתי מאמא מרוקאית מהכיתה של הבת שלי

תנסי. זה כמובן לא פיתות כמו ביפו אבל את רגילה לקרם דה לה קרם

Row123

New member
סופרמרקט תורכי

הי. ברוכים הבאים לפורום. אני פה כבר שנה וקצת וגם לי חסרים בדיוק אותם הדברים. לאלה שגרים באמסטרדם וסביבותיה יש מזל כי שם יש יותר ישראלים ולכן יש גם מוצרים מישראל בחנויות מסויימות אפילו לפעמים באלברטהיין.

אבל לנו אלה שנמצאים קצת רחוק יותר משם יותר מסובך. לגבי פיתות, יש שני סוגי פיתות חצי אפויות בסופרים. סוג אחד קטן וסוג אחד בגודל שלנו. הגדול נקרא פיתות של ארוחה או פיתות מצריות. ההמלצה שלי היא להוציא אותן מהאריזה, להרטיב מתחת לברז שתי שניות ואחכ לשים בטוסטר ל3 4 דקות. הפיתות יוצאות מדהימות. אל תעשה מהן טוסט :) ואל תשים אותן לפי ההוראות בתנור כי אז הן יוצאות כמו דיקטים.

לגבי החומוס, בכל סופר כמעט (חוץ מהזולים) תוכל למצוא סלטי חומוס, טחינה וחצילים מחברה שנקראת סברה שזה כמו שאומרת חנהר צבר. הם בד"כ נמצאים ליד הסלטים של ההולנדים (כל אלה שמלאים במיונז)

לגבי החמוצים, כמו שחנהר אומרת, ההולנדים לא שמעו על המלפפונים החמוצים שלנו וכשנתתי להם לטעום (מקופסאות שימורים ישראליות שקניתי בבזאר מיוחד של ויצו בהאג לקראת הפסח) הם אמרו שזה איום ונורא. אני לעומת זאת חושבת שהמלפפונים בחומץ המתוקים שלהם זה גועל נפש אמיתי. לך תתווכח על טעם וריח....

בכל מקרה, סופרמרקט תורכי זו חנות שיש בה המון מוצרים כולל איטליז שהבשר בו שחוט בשחיטה "כשרה" של המוסלמים. שם תוכל למצוא גם טחינה גולמית, לא טעימה כמו שלנו וקצת נוזלית ועם פחות סידן אבל נסבלת. גם בורגול, קוסקוס, גבינת פטה רכה ולא קשה בטעם חמוץ, בקלאווה, נקניקיות עוף, ירקות שדומים לשלנו כמו למשל מלפפונים קטנים יותר, בטטות וגם קישואים ירוקים בהירים.

בכל עיר יש כזה. פשוט תחפש במרכזים מסחריים או ליד שכונות של מהגרים תורכים ומרוקאיים... זה לא יהיה קשה למצוא :)

יש להם גם מלפפונים חמוצים שדומים לשלנו. לרוב מצאתי אותם בצינצנות ענקיות אבל תקפיד לשאול אם הם במלח ולא בחומץ. בכל מקרה זה לא אותו טעם בדיוק. לפני שבועיים החמצתי מלפפונים בעצמי. פשוט מצאתי מלפפונים יקרים לאללה שנקראים snoep komkomers קטנים בקופסת פלסטיק מוארכת ועשיתי לבד עם מתכון מהאינטרנט.

בהצלחה!

חנהר

New member
אויש הסנופקומקומר, טעים ברמות עלללל

אהבתי את ההודעה שלהם מאוד מםרטת, אנסה את תכסיס הפיתות
.

בנוגע לחמוצים, פיתות ושאר ירקות...

היי,

גרתי בניו זילנד 3 שנים בחווה מאוד נידחת באי הדרומי, שם היינו עורכים קניות פעם בשלושה שבועות (המכולת הקרובה הייתה במרחק שעה נסיעה והסופרמרקט הרציני היה במרחק שעתיים) ומשם התרגלתי לתרבות קניית מוצרים יבשים/משומרים/קפואים/הכנת אוכל בעצמך וכיו"ב.

אשמח להוסיף מהמעט שלמדתי בשנתיים שאני גר כאן דרך ישראלים קצת יותר ותיקים, הולנדים שמטורפים על המטבח הישראלי (איך לא) וסתם טיולים באזורים הזויים, דרך כל אלו הגעתי אל כמה תובנות וידיעות בנושא:

- בנוגע לחמוצים, אומנם זה בהחלט לא כמו בארץ, אבל יש כמה אפשרויות שיכולות לצמצם את הנזק הקולינרי:

1. האופציה היותר זולה ויותר נגישה - במרבית האלברט-היין אפשר לקנות חמוצים "חמוצים" (לא מתוקים), פשוט לבדוק על החבילה שזה ZUUR (בדרך כלל נמכרים בצנצנות בינוניות) ותו לא, אני אישית קונה אותם קבוע באלברט הקרוב ליד הבית, עושה את העבודה כהילכתה (אומנם לא מלח, אבל עדיף על הגרסה המתוקה).

2. האופציה הקצת יותר יקרה, למרות שאם עושים אותה כמו שצריך, היא שווה הכל - פעם בשבועיים אני עורך קניות מסיביות באזורים ספיציפיים בעיר, מביא את הרכב ומעמיס בו המון מוצרים זולים בטירוף או כאלו שניתן להשיג רק במקום מסויים - במקרה של החמוצים הישראלים מ"בית השיטה", בשביל לקנות אותם, צריך לערוך נסיעה אחת בשבועיים לאלברט-היין בבאוטנפלדרט (קניון חלדרלנדפליין), יש שם תמיד בסטוק במחלקה הישראלית.

מכיוון שמדובר בקופסאות שימורים, אפשר לקנות בכמות ולא לדאוג לעתיד.

3. האופציה הסופר זולה, סופר בריאה ואם הולכים על פי ההוראות ואין בעיות - סופר טעימה - להכין אותם בבית :)

באחת הסדנאות שאני מעביר, אני מראה איך אפשר להחמיץ בערך כל דבר אפשרי, החל ממלפפונים וכלה בביצים קשות. מלבד הטעם המדהים, אין על מראה של צנצנות זכוכית מלאות בכל הצבעים המדהימים בעולם, שיעטרו את המטבח, הסלון והמזווה :)

- בנוגע לפיתות - אותו סיפור כמו למעלה:

1. במרבית המקומות (אפילו בוונלו-נורד יש פלאפליה) צריך ללכת לבעל פלאפלייה ולשאול אם הוא יכול למכור פיתות, במרבית המקרים הם מוכרים בחמישיות או עשיריות, המחירים נעים בין 1.5 ל-3 יורו.

2. באמסטרדם אפשר לקנות פיתות קפואות מישראל, אבל ביננו - מומלץ ללכת או לסניף של פלאפל מעוז ליד אלברט קאויפ מרקט - סניף המעוז בו הם אופים את הפיתות - ולקנות שם פיתות מקמח לבן או מלא ב-2.5 יורו לחמישייה (לקנות כמות, לקחת הביתה, להקפיא ולהפשיר מתי שרוצים). אפשרות זולה יותר היא בפלאפלייה מרוקאית בקינקרסטראט ליד הקינקרמרקט.

3. האופציה המגניבה - הכנת פיתות זה הרבה יותר קל ממה שחושבים, הקישור של קרין גרין הוא מעולה, אבל בכל מקרה - יש לא מעט קישורים נוספים בגוגל.

- בנוגע לסודה לשתייה - נכון שכמעט ואין בחנויות הרגילות, אבל אפשר למצוא המון ובזול בשווקים האסייתיים (כל טוקו שתכנסו או בצ'יינה טאון פשוט לשאול Baking soda - ממליץ לקנות את השקיות הגדולות של ה-400 גרם ו/או קילו - זה כמו מלח (למעשה זה סוג של מלח :)) - נשאר לאורך זמן בתנאים יבשים.

- המלצה חמה על מקום באמסטרדם לקניות מעין אלו - תחשבו על שוק מרוקאי פתוח שהפכו אותו לסופרמרקט סגור וקיבלתם את "טנג'יר", אחלה סופרמרקט ענקי במערב אמסטרדם, עם מחלקות גיאוגרפיות שונות (החל במזרח הרחוק וכלה במזרח הקרוב), אחד הדברים הגאוניים שם הוא שיש להם מוצרים שאי אפשר להשיג בישראל, בעיקר בגלל שהם מגיעים ישירות ממדינות בעייתיות, אז אין על זיתים סוריים דפוקים שהגיעו מסוריה, או על תבלינים שהגיעו מאירן :)

קישור - http://tangersupermarkten.nl/

המלצה חמה - אל תגיעו ביום שבת :)

לגבי שאר ההמלצות, אשמח להוסיף בהתאם לדרישות :D

שיהיה המשך יום רגוע ושבוע מקסים !
עמית

Row123

New member
חחחחח רק עכשיו שמתי לב שכתבת את זה

האמת שהוא מסכן אני מקטרת לו כל היום כמה נמאס לי מההתנהגות הישראלית תוך כדי שאני מקלפת טפטים. עכשיו אני מבינה שזה באמת נכון. מישהו אמר לי שאם מקלפים את כל שכבות הטפטים מהבתים בהולנד הבית פשוט נופל. זה בדיוק מה שקרה לנו בכמה קירות. הקיר ממש נשבר :)

חוץ מזה זה בסדר אני מנסה להתרגל לאכול את האוכל המקומי :)
האמת שיש אמא אחת בצופים שעושה חומוס מדהים קוראים לה סמדי והיא עושה כל מיני שירותי קטרינג. אמרתי לעצמי שיום אחד אני אזמין ממנה חומוס ופיתות ישראליות אלה שמגיעות מוקפאות אבל זה לא סוף העולם אני קונה את החומוס של סברה

אולי באמת אני אעשה לה קצת פרסום
הנה הלינק. היא מאמסטרדם או אמסטלווין כמובן

https://www.facebook.com/hummusmadey

חנהר

New member
חנוואני טורקי ואלברט היין

יש בכל רחבי הולנד, תבחר את זה שהכי קרוב אלייך. אומנם יש לי עמית לעבודה שנולד בטילבורח, וזה שזה 20 דקות מברידה, אחד המשרדים שלנו, אין לי שום ידע אודות טילבורג
, צ׳טערת.
לגבי הדברים הקטנים, אם אתה מחפש סודה לשתייה בהולנד, כדאי שתמצא את השרשור בנושא, עד לפני שבוע לא מצאתי סודה לשתייה בהולנד.
לגבי מתכון של פיתות, קארין גורן מציעה מתכון מיעולללללה, שאותו פירסמתי בםורום, אם רק תעשה חיפוש תוכל למצוא גם תמונה מצורפת.

למעלה