שלום רב,ייעוץ בבקשה.

שלום רב,ייעוץ בבקשה.

יש לי כלב מסוג פינצ'ר מעורב,כבר מבוגר לפחות בן 13 שנים. לאחרונה ראינו כי אינו יכול לקפוץ למיטה או לקפוץ גבוה על רגליו האחריות והוא לפעמים נופל מהמיטה בשעה שהוא קופץ או מחליק על רגליו האחרוניות או לפעמים אינו מרגיל רגל לעשות פיפי,אלא עושה כמו נקבה. לקחנו אותו לביה"ח והוטרינר אמר שרגליו בסדר זו כנראה בעיה במוח,אולי בשליחת אותות אולי סרטן.קיבל קורטיזונים ועוד משהו.הוצע לנו לעשות סיטי ב-1000ש"ח. איננו רוצים שיסבול אך רוצים שישאר איתנו עוד זמן רב.מה דעתך על הסיפור? מה יכול להיות שיש לו? האם שווה לעשות סיטי ולהשקיע?האם זה ייתן לנו איבחון וטיפול או שיגרור אחריו בדיקות נוספות ויקרות מאוד מאוד? מה עצתך??? אנא עזור לי לעזור לכלבי האהוב... תודה רבה. עצובה מאוד.

דעה אישית

המקרה שאת מתארת הוא לא פשוט, וליבי איתך על כך שאת צריכה לקבל את ההחלטות האלה עכשיו. אם החשד העיקרי הוא גידול (במח? בעמוד השדרה?), CT יכול לאשר או לשלול את החשד הזה. אם אכן יאושר שמדובר בגידול - אין מה לעשות בדרך כלל, אלא לנסות להקל עליו את החיים עד שזה לא יראה הגיוני יותר (שזה מאד סובייקטיבי). אם תשלל האפשרות של גידול - את עלולה למצוא את עצמך מול האפשרויות של המשך תהליך אבחוני, שעשויות להיות יקרות, אבל יש גם תקוה שיש טיפול שיכול לעזור.. שאלה חשובה כאן היא מי הרופא שטיפל ובדק עד עכשיו? אני שואל את זה, כי יש בבית דגן מחלקה נוירולוגית, ובדיקה והערכה מלאה שלהם יכולה לעשות לך הרבה סדר בדברים, ולעזור לקבל החלטות. בכל אופן, את ההחלטות תקבלי לפי יכולתך הכלכלית, לפי מכלול הנתונים שנאספים מתוך הבדיקות שכבר נעשו. אין לי אפשרות להגיד לך לעשות או לא לעשות את הבדיקה על סמך הנתונים האלה, אך אני מאמין שיחד עם הרופאים המטפלים תגיעי להחלטה הנכונה. נסי לקבל את ההחלטות בצורה רגועה ומפוכחת ככל האפשר - קחי בחשבון שהרופאים לרוב יציגו לך את הנתונים, אבל את תצטרכי לקבל את ההחלטות לגבי דרכי הפעולה לפי שיקולים אישיים שלך! בהצלחה

למעלה