שלום רב, התייעצות

שלום רב, התייעצות

קיבלתי לאומנה מההסגר בת"א גורת חתולים בת כחודש .
אמרו לי שרק הייתה לה דלקת עיניים אבל שכבר לא צריכה יותר טיפול.
היא הגיעה אליי מלאת פרעושים , דבר ראשון שעשיתי היה לרסס אותה בפרונטליין. לאחר מספר ימים אכן התנקתה .

מה שרציתי לשאול :
1. העיניים שלה נראות ממש מוזר... כאילו יש לבן על חלק מהעין (כמו שרואים שהם ישנים והעין לא סגורה עד הסוף...אבל אצלה זה ככה כשהעין פתוחה!)
אצרף תמונה שלה כדי שתוכלו לראות..
2. הגורה מתעטשת מידי פעם...ונדמה לי שאף מחרחרת...יכול להיות שמקוררת ושסתום לה האף?

המתנדבת מההסגר שהביאה לי אותה לאומנה אמרה שהיא עברה בדיקת וטרינר, שהיא בריאה , קיבלה תילוע ושיותר לא צריכה טיפול לעיניים.

האם יש מה לדאוג מכך שמתעטשת? ומהעיניים שלה לפי התמונה?

תודה מראש!!!

תשובה

לפי הסימנים שאת מתארת הגורה נגועה בנגיף ההרפס(רהינוטרכאיטיס וירוס כשאני למדתי ...). יתכן מאוד שהיא היתה בסוג של דגירה כשהיא נבדקה לאחרונה וכעת המחלה התפרצה.
אני ממליץ לך לפנות למתנדבת ולבקש ממנה לחזור לבדיקת הוטרינר בהקדם.
הטיפול הוא לרוב אנטיביוטי ממושך לזיהומים המשניים וטיפול תומך. (יש המוסיפים ליזין) .
החשוב ביותר כרגע עד הבדיקה הוא לתת לה מזון איכותי "וריחני" כמו טונה או ריקברי שיקל עליה להריח ולאכול.
מה שאת רואה בעיניים הוא העפעף השלישי שמתרומם לשליש מהעין גם במצבי מחלה כללית . כשהגורה תחלים העפעף יחזור למקומו בהדרגה.
בהצלחה

zukik

New member
מה שרואים זה העפעפ הפנימי ....

יש לחתולים מעין קרום שנסגר בין העיין לבין העפעפים
יש לי חתולה כזו (גם היתה גור) שגם אצלה בעיין פתוחה רואים את זה ... זה לא מסוכן (שמעתי שזה יכול להגרם מחוסר לחץ מספיק חזק בתוך העיין אבל לא יודע אם זה נכון)
לגבי ההתטננות לא יודע אני לא וטרינאר ......

למעלה