שלום רב, אשמח לעזרתכם

yaeltzom

New member
שלום רב, אשמח לעזרתכם

זו פעם ראשונה שאני מבקרת כאן, וכל כך שמחה שיש את האפשרויות האלו היום ברחבי הנאט שאפשר למצוא פורומים עם נושאים משותפים. אז תודה לכם באופן אישי. יש לי בעיית שמיעה, לא רצינית היא מוגדרת כירידה קלה עד בינונית. מדובר בשתי האוזניים, והאפיון של הבעיה היא שכשמדברים חלש אני לא שומעת, כלומר אני שומעת את זה עמום, ופשוט עשוה הקשרים מהמשפט כולו או מהחלקים ששמעתי. בנוסף אם ידבר חזק יותר, אבל יהיו רעשים ברקע, אני גם לא אבין על מה מדובר, וכל שכן אם ידברו בשפה שפחות מכירה אותה, כבר לא אצליח לחבר את המשפט ולהבין את משמעות המילים שנאמרו. עשיתי שתי בדיקות שמיעה, אחת לפני כשנתיים, והשנייה לפני כשבועיים. המצב בשתיהן היה זהה. עצב השמיעה חלש. מצד אחד ידוע לי ששימוש במכשירי שמיעה יכול להקל גם על התפקוד היומי וגם על כך שעם הזמן המצב לא יחמיר, מצד שני לא יודעת האם יכולות להיות לזה השפעות שלא חשבתי עליהן, כמו יצרת תלות במכשירים, כך שאם אוריד אותם מדי פעם אז "ברגיל" כבר לא אשמע כמו ששמעתי עד עכשיו, כי התרגלתי לשמוע טוב יותר וכדומה. בכל מקרה, אשמח לקבל כמה המלצות: לגבי שמות מכונים שאפשר לברר שם על מכשירי שמיעה, וסוגים שונים שלהם מה השפעות שיכולות להיות משימוש במכשירי שמיעה כאלו מה רמת התלות בהן, איך השימוש היומי בהם (האם למשל מורידים אותם לפעמים ומתי) וכל פרט נוסף שיוכל לעזור לי לקבל החלטה אם לרכוש כאלו או לא כרגע. תודה רבה

קלציום

New member
תשובה

היי, אשמח מאוד לענות לך כלקויית שמיעה. אשמח אם נמשיך את שיחתינו במייל. המייל שלי- [email protected] ביי בינתיים, קלציום.

moran f

New member
מאיפה האגדה הזו על "תלות" במכשירים?

אנשים חייבים להפסיק להשוות מכשירי שמיעה להרואין ולהתחיל להשוות אותם למשקפיים. ברור שאם תתחילי להשתמש במכשירי שמיעה יש סיכוי מצויין שתגלי שבלעדים את שומעת פחות טוב. זה הרעיון - מכשירי השמיעה מגבירים ומאפשרים לך לשמוע יותר טוב.

yaeltzom

New member
ההשוואה היא ממש לא להרואין, דווקא כן למשקפיים

אנשים שמתחילים להרכיב משקפיים בגלל לדוגמא ראיה לא טובה למרחק, מתחילים להתרגל אליהם, ורח"כ משתמשים בהם גם לראייה אחרת שבהם הם לא צריכים את המשקפיים, נכון שיש כאן רעיון שיופי רואים/שומעים טוב יותר איתם, אבל זה לא אמור להיות תחליף למקור, ובכך להחליש בינתיים את העצבים (עצב הראייה או השמיעה) שכן פועלים היטב. אבל בכל מקרה תודה על העצה, אחשוב עליה

moran f

New member
תיאוריה שמעולם לא ראיתי הוכחה לגביה

יש לך הוכחות ששימוש במשקפיים גורם לפגיעה נוספת בראיה? למה הכוונה ב"לראייה אחרת שבהם הם לא צריכים אותם"? העצב לא פועל היטב, במקרה של עצב השמיעה ובעיה סנסורי-ניורלית. בצקרה של העין הבעיה היא אכן בשרירים ולא בעצב וכך גם בבעית שמיעה הולכתית - אבל מאיפה הרעיון שהשימוש במשקפיים או במכשיר שמיעה "מחליש את העצב"?

המתנה טכנולגיה המתקדמת..

שיבוט אוזניים אמריקן ליזר אוזניים יפים שיתאימו לצורת מכשירים עגילים שמיעה תלוי ללא חורים אוזניים יפים..קולט לוין אלחוטי מגנט תלויה להקת "אוזן שמיעה" שבט מגן אוזן שמיעה המתקדמת בהמתנה הופעה אמפיתיאטרון קסריה קהל חרשים בלבד הוקרה לפתיחה הופעה להקת "אוזן שמיעה" להופעה הבכורה לחרשים בלבד הפצה דיסקים הופעה הבכורה יפצה בכניסה אמפיתיאטרון קסריה ...

Kanish

New member
אני מבינה

שברצונך לקבל מידע, אבל לדעתי הצעד הראשון המוצלח ביותר לקבלת מידע הוא לעשות קצת סקר שווקים לא איתנו הצרכנים אלא עם בעלי המקצוע. אם תגשי לכמה מכונים אודיולוגיים, האודיולוגים שם יציעו לך כמה מכשירים ויענו על כמה משאלותייך. כאשר יציעו לך מכשיר אחד או יותר, זה הזמן ההכי מתאים לשאול פה בפורום אם מישהו התנסה במכשיר הזה ומה חושבים עליו, על יתרונותיו וחולשותיו. אני בטוחה שכולנו נשמח לענות כמידת יכלתנו אם תשאלי על מכשירים מסויימים כאלה או אחרים. מפני שכל אחד יש לו רמת שמיעה אחרת קשה מאוד להמליץ באופן כללי על מכשירים ולא כדאי להסתמך על המלצות כאלה. את צריכה התאמה אישית של מכשירים לאור בדיקת השמיעה המיוחדת לך. מה שכן, נהוג לבקש תקופת נסיון חינם לכל מכשיר לפני שרוכשים אותו - ואם אודיולוג אחד לא מסכים לתת לך תקופת נסיון, חובה עלייך פשוט ללכת לספק אחר. יש גם אביזרי עזר שאולי יעזרו לך לשמוע בנסיבות מיוחדות כמו טלויזיה, הרצאות וכו' - נדמה לי שלארגון 'בקול' יש כעת מרכז הדגמה לאביזרים שונים ואת יכולה ללכת לשם לראות אותם במו עיניך ולהתנסות בהם מבלי לרכוש אותם כדי לדעת מה יתאים לך ומה כן כדאי לקנות. נותר לי רק להוסיף שכדאי לך להביא בחשבון את מה שמורן כתבה בנוגע להשוואת מכשירים למשקפיים: אם תשמעי איתם יותר טוב, למה לך להוריד אותם במשך היום? ההשואה של מורן די נכונה, כי החשש מתלות במכשיר שמיעה משולה באמת לכך שאדם שלא רואה ברור יעדיף ללמוד להסתדר בשיטות של עוורים, על ידי מישוש וכו', מאשר לפתח תלות במשקפיים. למה לך רק "להסתדר" כשאת יכולה לשפר בצורה משמעותית את איכות החיים שלך בעזרת מכשיר שמיעה?

yaeltzom

New member
תודה על תשובתך, אשמח לקבל רשימת מכונים

זה אחת מהבקשות שביקשתי, כך שאם תוכלי לעזור לי אשמח

צלף

New member
רשימת מכונים אודיולוגים

למשל כאן: http://www.ishla.org.il/where_irgunim.htm פנה למכון אודיולגי בלתי תלוי כלשהי (בבתי חולים בדרך כלל) ותעשה בדיקת שמיעה אם לא עשית בזמן האחרון ותבקש יעוץ איזה מכשיר שמיעה הם ממליצים, לפעמים יש להם מכשירי שמיעה לנסות - בכל מקרה תוכל לקבל לניסיון אצל הספק שהם ימליצו.

a d i r 1 9 8 2

New member
סתם רציתי להגיד משהו ...

על ההשוואה בין מכשיר שמיעה למשקפיים .. כל מה שמכשיר שמיעה עושה זה רק להגביר את הצלילים שמסביבנו , במיוחד בשביל אלה שהשמיעה שלהם ירדה , ויש כאלה שכל חייהם מרכיבים מכשירי שמיעה , אבל אחרי שמורידים אותם לתקופה ארוכה , קשה לחזור אליהם וקשה לשמוע מחדש כמו קודם , כך אומרים קלינאי תקשורת . אבל שיהיה ברור , גם לאוזניים וגם לעיניים יש עצבים , המשקפיים רק משפרים את הראיה , המכשיר רק משפר את השמיעה ע"י כך שהוא מגרה את העצבי שמיעה , אם לא תרכיבי מכשירי שמיעה השמיעה שלך תרד עוד ועוד , וכך העצבים יהיו פחות ופחות יעילים עם הזמן ואז הסיכויי שמכשיר שמיעה יעזור לך יורד .. פשוט כך ..

למעלה