שלום רב - אשמח לעזרה

shiroriv

New member
שלום רב - אשמח לעזרה

בעלי ואני נשאי 21OH deficiency בהריון הראשון לקחתי חצי כדור דקסמטזון עד לגילוי מין העובר (זכר) לקראת תכנון ההריון הבא אנו רוצים להיות בטוחים מה הכמות המומלצת של דקסמטזון, מאחר ובהריון הראשון הדיעות של הרופאים לא היו נחרצות בנושא, וכל אחד המליץ על כמות שונה. הפחד הוא במידה ותהיה נקבה - מה הכמות המומלצת לנשאים? המון תודה

הנה המינון

מה שהספרות אומרת הוא 20 מיקרוגרם לקילו ליום ב-3 מנות. אם את שוקלת 60 ק"ג למשל זה אומר 1.2 מ"ג ליום. נורא קשה לחקל את זה ל-3 פעמים. חוץ מזה דקסמטזון די ארוך טווח. אז הייתי אומרת 0.5 מ"ג פעמיים ביום, אולי אפשר להוסיך עוד חצי כדור ואז מגיעים ל-1.25 . זה מינון די גבוה, והוא עלול לתת סימנים של טיפול יתר באם. מטרתו היא להיות מספיק כדי לדכא את תפקדי בלוטת האדרנל של עובר נקבה לכן במתכוון המינון יחסית גבוה לאם כי רק חלק מזה מגיע לעובר. ההמלצה היא לעשות בדיקה גנטית בסיסים כבר בסביבות שבוע 9 כדי לצמצם את משך טיפול מיותר היות ו-7 מתוך 8 הריונות מטופלים בצורה מיותרת. הסטסטיסטקיה כאן פשוטה. הסיכוי שדהעובר יהיה נגוע הוא 1/4, ומכוון שיש צורך לטפל רק בעובר נקבה, יוצא כי הסיכוי הזה הוא 1/8. מכאן העודף הגדול של מקרים מיותרים על מקרים \ מוצדקים. את הבנת אותי? בהצלחה ותודה על הסבלנות.

shiroriv

New member
קודם כל, ../images/Emo51.gif

ו... עדיין לא הבנתי מה הכמות המומלצת... מצטערת...

למעלה