שלום רב אני חדש פה

שלום רב אני חדש פה

ואני רוצה להציג את עצמי אני חרדי חסיד נשוי פלוס 4 אבל כופר גמור בתורה אני חילוני בלב אבל אין בי האומץ לצאת בשאלה בפרט שאני כבר מבוגר למדי ועם ילדים

boaZone

New member
אכן צריך למצוא האומץ

אם זה מעודד, עשו זאת לפניך, אנשים במצב דומה יחסית. זה עדיין לא סותר שהדרך תיהיה קשה. בכל מקרה, כל דרך, מתחילה בצעד הראשון, ואותו כבר עשית. ברוך הבא ובהצלחה בצעדים הבאים.

uri80

New member
שלום לך

שקול היטב את דרכך לפני שתעשה צעד כלשהו. זהו אכן מצב מאד לא פשוט. יש לך השכלה כלשהי? עבודה? בכל מקרה, בהצלחה.

L i k o

New member
ברוך הבא. מקווה שתהנה פה

זה לא שאין לך האומץ - פשוט כנראה אתה חושב מהראש, והאומץ במקרים רבים בא ממקומות אחרים.

פנדיאני

New member
בשלב ראשון

אני חושב שתמצא פה ענין בפורום. השלבים השני והשלישי, אם בכלל, לא חשובים כרגע. ברוך הבא.

מתלבט13

New member
שאלה של אומץ?

יש כאן עוד כמה שאלות? כמה טוב לך היום בחיים? האם הסתירה הזאת ממררת את חייך? או שזה עוד מטרד? האם אתה חושש מ"לעבור כוכב" בשלב זה של החיים? כמה הקשר עם הילדים חשוב לך? מהו איכות הקשר עם אשתך? והאם יציאה תגרום בהכרח לגירושין? ואם כן מה המחיר שאתה היא והילדים ישלמו על זה? זו רשימה נורא חלקית של שאלות. באמת, שבדרך כלל ההחלטות האלה מגיעות בלי לחשוב על כל הרווחים וההפסדים. יותר מזה, מאד קשה לחשב דברים כאלה. בתור חרדי אדם יכול לחשוב שהוא לעולם לא יסתדר כחילוני, או שהחיים החילוניים הם גנעדן עלי אדמות. שתי הגישות הן הזויות. אבל נורא קשה לעשות חשבון "איך אני ארגיש בתור ......" אגב, תרגיל שקראתי לאחרונה בספר על קבלת החלטות כולל לדמיין עם חבר בפירוט מלא איף תרגיש בעוד שנתיים עם החלטה א' עם כל פרטי הפרטים הקשיים וכו'. וכן עם החלטה ב'. ו, כן! אם קראת עד לכאן אתה גבר אמיתי. בהצלחה.

לפעמים אתה מרגיש שאתה לכוד

אדם הלכוד בחדר, נניח, וכל הזמן מנסה ללחוץ על הידית של הדלת והיא לא נפתחת. וככה עוברים ימים ושנים והוא לא מעלה על דעתו שישנן אפשרויות נוספות. למשל: לצאת דרך החלון. אז נכון שצריך לתכנן דרך מילוט כזה לאורך זמן: להכין חבלים ורשת תמיכה למטה אבל בסופו של דבר זה משתלם. אם אתה מרגיש שלא טוב לך כעת בחייך, תתחיל לחשוב על דרכים אחרות. לא רק על יציאה דרך הדלת. לפעמים זה מגיע באופן פתאומי. כ``הארה``, או שמישהו אחר יגלה לפתע את עיניך. הגיל לא משנה. בכל גיל יש לאדם זכות להיות מאושר. ועל השאר אתה צריך לחשוב בעצמך. אף אחד לא יכול לתת לך תשובה במקומך. רק שתדע שעשו את זה כבר לפניך.

נו כבר

הגיע הזמן שתקלטו שיש חברה שמביימים בכתיבה סצנייות מדהימות תחת ניקים שונים ואתם מסחפים אחריהם כמו דגים אחרי פתיון מה אתם סתומים וכל כך נאיבים?

boten d

New member
"סתומים וכל כך נאיבים"

גם אם על כל אחד באמת חדש שכותב פה יש עשרה מתחזים. זו לא סיבה להתייחס בזלזול לכולם. לוקחים צ'אנס. ובסוף עוד אומרים שאנחנו לא נחמדים

תחושת בטן?

הוא אמיתי, שנבהל אחרי שכתב פה. ראייה: הכרטיס שלו שונה לחלוטין אחרי ההודעה.

boten d

New member
לא אמרתי שהוא מתחזה

הטענה שלי הייתה מכוונת ל"תותח צולע" שאם היינו אך ורק יורדים על כל אחד שנכנס לפה, אז לא היו מצטרפים לפורום אנשים. כל עוד הבנאדם לא מריח כמו מחב"ת הזועק "תרדו עלי! - יהודים יקרים!" אני חושב שצריך להתייחס יפה. מה שלא יהיה אני לא חושב שצריך לכנות "סתומים וכל כך נאיבים" אנשים בפורום.

למעלה