שלום רב אירופה

שלום רב אירופה

התכנון היה אמנם להיעדר מפה רק כשבועיים, אבל זה התארך לכמעט חודש תמים. כמעט מילואים תקניים. ועדיין ישנם 5-6 אנשים שלא הספקתי לראות
החלטה האסטרטגית שלא לפתוח רדיו ולא לצפות בטלוויזיה אפילו פעם אחת במהלך הביקור הוכיחה את עצמה כדך הבטוחה ביותר שלא להתרגז ולא להיכנס לדכאון מה"מצב". מומלץ בחום לתושבי הארץ על בסיס קבע ןלמבקרים. מה היה לנו? הרבה משפחה (איזה כיף), נסיון כושל לראות את כל החברים (כיף אבל באסה שבשביל לראות את הרחוקים יותר אצטרך לחכות לביקור הבא), וקצת עבודה. ביקור בחופי הים התיכון המכווצים (תודה לאלי לנדאו ולמרינה בהרצליה), וכמובן שלמים לא העזתי להיכנס מחשש לבריאות (אני לא מאמין לשלטונות, מצטער). מחלף חדש בדרום דרך השלום בתל אביב העלים את הפקק האינסופי בדרך לצומת אלוף שדה (או אולי זה הקיץ ששולח את מרבית האנשים לחו"ל). צומת גלילות נשארה מאוסה כמקודם, עם עשרות המשאיות שדואגות לזמן המתנה של כחצי שעה (למי שהחליט שהוא לא עובר על החוק). נוף המסעדות בארץ הקודש כמעט נעלם. אחת המסעדות שנחשבת ללהיט המקומי ("רפאל") השאירה אותי מעט מאוכזב. וגם את רצוני לרדת לאילת לאיזה סוף שבוע של צלילות נאלצתי לגנוז. יחכה להזדמנות אחרת. פריס אמנם חמה, חמה מאוד. אבל עדיין הרבה יותר נעים מבתל אביב ששם מרוב לחות אין ברירה אלא לרוץ ממזגן למזגן או להשאיר שלולית בכל מקום שבו עומדים יותר מדקה וחצי. אז לרגל הצטרפותי המחודשת לפורום, מישהו יודע מה מומלץ לרגל יום הבסטיליה וערב החג שיתרגש על המדינה בעוד יומיים?

תשמע...

זה מגיע לכדי זה שאנשים רבים מדי מכתירים אותה בתור "המסעדה הטובה ביותר בארץ", אפילו במדריכי מסעדות (מקומיים, לא זרים חלילה). אז אולי היא באמת המסעדה הטובה ביותר בארץ. ואם זה כך, זה מאוד עצוב. ההתלהבות באמת לא מובנת. אולי זה מסימני המצב הכלכלי הקשה.

Sparker

New member
היי איש../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif

שמח שחזרת אלינו... איזו הצטרפות מקרים, בדיוק לפני כמה שעות הזמנתי כרטיס טיסה לפלשטינה. מצאתי מחיר מציאה למרות שאני עדיין לא מוכן נפשית לתכנן ביקור. וואו, חודש שלם... מה הדבר שהיה הכי חסר לך מפריס?? מה הדבר הראשון שעשית?? וולקאם בק וונס אגיין...

אז תתחיל להתכונן...

החוויה הראשונה שגרמה לי לרצות להסתובב ולעלות על המטוס בחזרה 20 דקות אחרי הנחיתה בבן-גוריון היתה הפגישה (הקבועה) עם אנשי המכס, ששוב החליטו שאני עבריין עד שאוכיח אחרת (מה שלא היה קשה כל כך, אבל עדיין משאיר טעם רע בפה). הדבר הראשון שעשיתי היה לישון
אני כנראה אחד הבודדים שמסוגלים להעביר טיסה טרנסאטלנטית מישראל לקליפורניה (17-21 שעות כתלות בחברת התעופה) בלי בעיות ובלי עייפות למחרת, אבל חוטף ג'ט-לג היסטרי בטיסה מאירופה לישראל ובחזרה
כנראה בכלל לוח השעות המטופש של כל החברות האירופאיות לטיסות מישראל. מה היה הכי חסר לי מפריס? השקט. למרות שאני חושב שהצרפתים צעקנים וקולניים לא פחות מהישראלים, עדיין אני חושב שפה הסביבה הרבה יותר שקטה, גם אקוסטית וגם ויזואלית. מקהלות הילדים (העילגים, אגב) מתחת לחלוני ב-4 לפנות בוקר, השיטה של "לחמם את המנוע" למכוניות במשך רבע שעה בפול-גז (גם אם הן מהשנתון האחרון ובאמצע הקיץ), העובדה שאנשים מדברים בכמה דציבלים מעל מה שהתרגלתי אליו, השילוט חסר החן, באותיות בגודל בית ובמגוון צבעים מאירים מעל כל קניון או בנין, בעיר או לצדי הדרכים - רעש, רעש, רעש. וסליחה פורג'י (אני לא יודע איך מבטאים את הכינוי שלך), אני לא נהנה מהבלגן בארץ כמו שאת נהנית ממנה. הביקור היה כמובן שווה כדי לפגוש את המשפחה, ולראות חברים שלא ראיתי המון זמן (חלק מהם פשוט הגיעו לביקור ארץ בתזמון מדהים לשלי). האנשים עושים את המקום. אבל כבר מזמן הגעתי למסקנה שהאנשים שאני מסתובב איתם (שם) מהווים מיעוט מינורי, ולכן המדינה נראית כפי שהיא נראית. אני חושב שהדבר הטוב ביותר בביקור הזה (לעומת הביקור הקודם) היה שלא סבלתי ממנו
ואפילו נהניתי, בסופו של דבר. אבל זה דרש אסטרטגיה מתוחכמת של התעלמות. ספארקי, ביקור נעים.

forglemmigej

New member
ביננו ,בלי שאף אחד

יקרא, הסיבות שציינת לעזיבתך, דומות מאד לשלי. אבל אני מתיחסת לישראל כאל הילד הפרוע והלא כל כך מוצלח של המשפחה .אפילו שהוא כזה, אי אפשר לדחות אותו מעצמך. כי הוא בשר מבשרך, לטוב ולרע. ולמרות הכל ,אני מחבבת אותו, מה לעשות? אגב הכינוי שלי מבוטא forgle-mi -maj שזה בדנית שם של פרח יפהפה פה .ובעברית קוראים לו על תשכחני( forget me not).

Nathi

New member
וולקום

איש קט' ברוך שובך, למסעדה טובה בירושלים-לך להבא ל"אלדד וזהו"! יש לי מנוי :) (נמצאת במעבר הצר המחבר את כיכר החתולות עם רח' יפו). מסעדה ברוח צרפתית..לא יוקרתית מידי, אבל אהובה..געגועים.. ועד שהעברה לבעלות אחרת, היתה "מאמאמיה" בקינג ג'ורג' האיטלקית עם הטארט לימון הטובה ביותר בעולם!! ואני טעמתי רבות וטובות..מעניין אם המסעדה עודנה קיימת ואם אכן השתנתה כמו שאומרים..אבדוק בקרוב.:)

forglemmigej

New member
את לא באמת מתכוונת

"לאלדד וזהו"???? זה מה -זה מסעדה פלצנית! מסעדה די נחמדה, היא "ספגטים". וחוצמזה ,ברוך שובך למולדת הישנה, ואפילו ששחררת קצת קטור This is what freinds are for, תודה שנחמד להיות בישראל, עם כל הבלגנים..

Nathi

New member
פלצנות?

לא ראיתי שם. יש לה דווקא תדמית יחסית פשוטה וקרובה אל העם, (לפחות קרובה לחילונים הירושלמים שביננו שרוצים מסעדה טובה ולא כשרה). היא עשויה להיחשב פלצנית משום שכמה מהמנות כתובות בשפה שישראלים בד"כ לא מכירים...(סרפתית) אבל מי שאוהב אוכל מכיר, שפה או לא שפה. "ספגטים"-סתם ... פעם היה טוב-ואני מדברת על כמעט 10 שנים..כשהיא הייתה מסעדה אחת ויחידה בארץ והרעיון היה חדשני..ברגע שמסעדה הופכת ל"רשת" מבחינתי יורדות הרבה מאד נקודות. וספגטים טובים מכינים מספיק בבית. בחוץ רוצים משהו קונסיסטנטי יותר:) אבל אני לא רוצה להרוס לך. זו דעתי. אני יודעת כמה מסעדה יכולה להיות קרובה ללב.

forglemmigej

New member
בקשר "לאלדד וזהו"

הכוונה שלי בפלצנית היא ,שהאוכל ממש לא טעים, לעומת התפאורה מסביבו, והמחירים. ובישול זה אחד מהתחביבים שלי, אז יש לי קצת ידע בטיב של אוכל ..ולגבי צרפתית ,דוקא למדתי שלש שנים בבית צרפת ואני כן מבינה את השפה !!ובקשר לספגטים, עד לגמרי צודקת ,הם באמת ירדו לעומת ההתחלה, ולכן אמרתי נחמדה ולא מעולה. זאת אחת מהצרות בארץ במסעדות, בהתחלה מתאמצים ,ואחרי כן מתעצלים ,ומחפפים, ובסוף לא מבינים למה זה נסגר..

diday

Member
תפריט בצרפתית.

הייתה פעם חנות גלידה (או רשת) שכתבה את שמות סוגי הגלידה השונים בצרפתית. האישה הזמינה גביע עם 2 כדורים, וקראה את שמות הכדורים כפי שהיו כתובים, בצרפתית. המוכרת לא הבינה. האישה התעקשה. המוכרת לא הבינה. האישה הצביעה על המכלים המתאימים. אה... המוכרת קראה את השמות הצרפתים כפי שקוראים אנגלית בעברית. (כולם ודאי מכירים את יצרן הרכב רנואלט).

אלדד וזהו מסעדה טובה?

הם איבדו את כל נקודות הזכות שיכלו לקבל אצלי - אכלתי שם לפני כמה שנים ארוחת ערב זוגית (ויקרה) וכד המים הקרים שהוגש לשולחן היה כמיטב מסורת ישראל עם ענף נענע בתוכו. הנענע היתה רקובה. זה היה טעם המים בכד וכשהסתכלתי לתוכו ראיתי שהעלים שחורים. זה לא צריך לקרות. גם לא בבית קפה לא יומרני. האוכל שם היה בגדר הסביר. לא יותר. מסעדה טובה ממש בי-ם - ארקדיה. לפחות היתה.

Nathi

New member
מזכיר לי

שמצאתי פעם ב"קפית" במושבה הגרמנית חתיכת אננס בתחתית ספל השוקו שלי..

פשוט לא הבנת...

בצרפתית היו קוראים לזה delice chocolat-ananas ומוסיפים שיש לזה aromes delicats des iles או איזו יציאה דומה... אוי, כמה שאת לא פתוחה לחידושים קולנריים...

Jemand

New member
בארוד?

מישהו יודע אם עדיין קיים? פעם היה שם אחלה - בחלה.

נתי... מה עושים ב-13 בחודש בערב?

והאם קורה משהו בעיר ב-14? ואל תגידי לי שיום אחרי זה יש פקקים בדרך לוואקאנס כי זה לא מעניין

למעלה