שלום קוראים לי שון,

שלום קוראים לי שון,

במקרה "נפלתי" על הפורום שלכם. אני מתחילה ליקרוא פנטזיה,והבנתי ש"שיר של אש ושל קרח" הוא סידרת פנטזיה. רציתי לדעת קצת פרטים על הסידרה.. קראתי- "חוד הכישור",חלק מ"רומח הדרקון",ועכשיו אני באמצע "מחזור כישור הזמן",והתחלתי ליקרוא"הליוויתן מבבל" אני אשמח אם תתנו לי עצות לספרים טובים ורעים כאחד בתודה שון

סתמרוח1

New member
ברוכה הבאה

ממלכות נשכחות,רייבנלופט,הרואים למרחק ויש עוד הרבה

תודה רבה לכם!../images/Emo13.gif

לא בדיוק הצגתי את עצמי אז קוראים לי שון ואני בת 19,כרגע אני במכינה קדם צבאית(השם ה"קצר" שלנו הוא-המדרשה למנהיגות חברתיתנחשון מכינה קדם צבאית).יש לי שני אחים אחד בן 16 והשני בן שנתיים וחצי. מה זה בעצם מכינה קדם צבאית ומכינת נחשון בפרט? אז ככה,במכינה אנחנו לומדים ומטיילים,יש לנו הכנה פיזית ומנטלית לצבא,אנחנו גרים עם עוד 40 חבר'ה(בממוצע)בתנאי פנימיה ביחד עם הצות. המכינה שלי מאמינה שבישביל ללמוד את הארץ צריך ללמוד אותה גם ברגליים ולא רק דרך מור"קים(מורשת קרב).מעבר לכך אנחנו לומדים-פילוסופיה,יהדות,ציונות,מנהיגות,מהות האדם ועוד כמה נושאים. יש לנו אחת בשבועיים התנדבות בקהילה(כל אחד במה שהוא)-בנערה,אקי"ם,בשדרות,נחלה,עתידים וזהו ניראה לי. במכינה יש לנו שבוע IN ושבוע OUT זה אומר שבשבוע IN אנחנו במכינה עם השיעורים הרגילים (עד כמה שרגיל יכול להיות) ושבוע OUT זה שבוע בנושא מסויים,לדוגמא שבוע שעבר היה לנו שבוע חינוך,זה אומר שאנחנו אירגנו את כל המרצים,איזה נושאים שאנחנו רוצים שהם ידברו בחינוך וכו'. במכינה יש לנו 5 חוליות(כמו וועדות)-טיולים וידיעת הארץ(טיולים),פעילות תורמת לקהילה(התנדבות קבועה ולא קבועה),פעילות חברתית(אחרית על הכייף במכינה),אורחות חיים(הם קובעים איתנו איך היתנהלו החיים במכינה),תכנים ולמידה(איזה מרצים יבואו,איזה תכנים יועברו לנו וכו'). מעבר לחוליות אם שלנו יש לנו חוליות הד הוק-שו חולי שקמה למטרה מסויימת ואחרי שהיא סיימה היא מתפרקת,לדוגמא-אני בחולית פנטזיה שזה אומר שאני ועוד שניי חברה החלטנו להעביר יומיים בנושא פנטזיה ומד"ב,אחרי שהיומיים האלה יעברו אז החוליה תתפרק. אנחנו מחליטים מתי להישאר שבת ומתי לא. המכינה היא כ-10 חודשים. יש לנו צוות של שלושה מדריכים ושני ראשי מכינה. עוד שאלות בקשר למכינה ובכלל אפשר לשאול אותי.
סליחה שחפרתי לכם בקשר למכינה שלי,וזה עוד על קצה המזלג,לא סיפרתי על הקמפוסים,טיולים,פעילויות ועוד המון המון דברים שהספקנו לעשות עד עכשיו(חמישה חודשים) שון

קאטיקט

New member
כמה נחמד.

ברוכה הבאה. אני קט D: וול, שיר של אש וקרח זו סדרה מעניינת. ומכינה שלך נשמעת ממש מעניינת. אשמח לשמוע עוד. זה ממש מעניין.

ברוכה הבאה! ../images/Emo24.gif

מקווה שתהני אצלנו. המכינה שאת לומדת בה נשמעת כמו מקום ממש מיוחד!
לגבי ספרי פנטזיה נוספים לקרוא - קודם כל "התותחים הכבדים"- שר הטבעות, חומריו האפלים, וגם הארי פוטר. בנוסף אני אמליץ לך על כמה ספרים פחות מוכרים אבל לא פחות טובים - עולם הסוף, הלב הקבור, ערפילי אבאלון, מרשעת, כתר הדרקון.

קאטיקט

New member
ערפיללי אבלון*-*

זה.. ה-ספר שקיים. אני באמת חושבת שהוא מצויין.

ממש תודה רבה....

אם אתם רוצים לדעת עוד לגבי המכינה אז המספר שלי הוא 050-286-1885 שון

Ayelet 363

New member
המלצות

בעיקרון את יכולה לקרוא ספרים של רובין הוב וגאי גבריאל קיי, הם מהאהובים עליי ביותר. ואם את שואלת גם על מד"ב אז אני בהחלט ממצליצה על חולית, המשחק של אנדר ועריצה היא הלבנה.

Ayelet 363

New member
בעיקרון

רובין הוב כתבה את סדרות הספרםי: (ואלה רק הספרים שיצאו בעברית) הרואים למרחק, שעכגשיו אני רואה שכבר המליצו לך על הטרילוגיה הזו, ואני שמחה. סוחרי הספינות החיות האיש הזהוב יש לציין שישנו קשר בין הסדרות. גאי גבריאל קיי כתב את: (ואלה רק הספרים שיצאו בעברית) טיגאנה אריות אל-ראסאן הפסיפס הסרנטיני: הפלגה לרנטיון ואדון הקיסרים מארג פינמובאר: עץ הקיץ, האש הנודדת והדרך האפלה מכל. וואו, אני ממש אוהבת להמליץ לאנשים על ספרים. חיחי...

Tiryon

New member
ברוכה הבאה..

אגב נעדרתי זה מה.... בכל מקרה ממליץ על שר הטבעות ושיר של אש ושל קרח. חומריו האפלים גם מצוין. ואם יש לך חשק להכנס לתוך סדרה של עשרים וכמה ספרים אז כישור הזמן גם לא רע בכלל. תהני מהפורום...

flint15

New member
לא מזמן התחלתי את רייבנלופט

ולמרות שאין את כל הספרים אצלנו(אם יש למישו שיגיד בבקשה!!!!!) אני ממליץ גם עליהם וגם על בלגריאד

סתמרוח1

New member
בערך

בין הראשונה לשנייה ממש מעט אבל בין הראשונה והשנייה לשלישית כן

Ayelet 363

New member
של רובין הוב?

יש, ולמרות שלא חייבים לקרוא את הטרילולוגיות בסדר זה, מומלץ, ובהחלט חשוב לקרוא את הטרילוגיה השנייה לפני השלישית.

למעלה