תודה רבה לכם!../images/Emo13.gif
לא בדיוק הצגתי את עצמי אז קוראים לי שון ואני בת 19,כרגע אני במכינה קדם צבאית(השם ה"קצר" שלנו הוא-המדרשה למנהיגות חברתיתנחשון מכינה קדם צבאית).יש לי שני אחים אחד בן 16 והשני בן שנתיים וחצי. מה זה בעצם מכינה קדם צבאית ומכינת נחשון בפרט? אז ככה,במכינה אנחנו לומדים ומטיילים,יש לנו הכנה פיזית ומנטלית לצבא,אנחנו גרים עם עוד 40 חבר'ה(בממוצע)בתנאי פנימיה ביחד עם הצות. המכינה שלי מאמינה שבישביל ללמוד את הארץ צריך ללמוד אותה גם ברגליים ולא רק דרך מור"קים(מורשת קרב).מעבר לכך אנחנו לומדים-פילוסופיה,יהדות,ציונות,מנהיגות,מהות האדם ועוד כמה נושאים. יש לנו אחת בשבועיים התנדבות בקהילה(כל אחד במה שהוא)-בנערה,אקי"ם,בשדרות,נחלה,עתידים וזהו ניראה לי. במכינה יש לנו שבוע IN ושבוע OUT זה אומר שבשבוע IN אנחנו במכינה עם השיעורים הרגילים (עד כמה שרגיל יכול להיות) ושבוע OUT זה שבוע בנושא מסויים,לדוגמא שבוע שעבר היה לנו שבוע חינוך,זה אומר שאנחנו אירגנו את כל המרצים,איזה נושאים שאנחנו רוצים שהם ידברו בחינוך וכו'. במכינה יש לנו 5 חוליות(כמו וועדות)-טיולים וידיעת הארץ(טיולים),פעילות תורמת לקהילה(התנדבות קבועה ולא קבועה),פעילות חברתית(אחרית על הכייף במכינה),אורחות חיים(הם קובעים איתנו איך היתנהלו החיים במכינה),תכנים ולמידה(איזה מרצים יבואו,איזה תכנים יועברו לנו וכו'). מעבר לחוליות אם שלנו יש לנו חוליות הד הוק-שו חולי שקמה למטרה מסויימת ואחרי שהיא סיימה היא מתפרקת,לדוגמא-אני בחולית פנטזיה שזה אומר שאני ועוד שניי חברה החלטנו להעביר יומיים בנושא פנטזיה ומד"ב,אחרי שהיומיים האלה יעברו אז החוליה תתפרק. אנחנו מחליטים מתי להישאר שבת ומתי לא. המכינה היא כ-10 חודשים. יש לנו צוות של שלושה מדריכים ושני ראשי מכינה. עוד שאלות בקשר למכינה ובכלל אפשר לשאול אותי.
סליחה שחפרתי לכם בקשר למכינה שלי,וזה עוד על קצה המזלג,לא סיפרתי על הקמפוסים,טיולים,פעילויות ועוד המון המון דברים שהספקנו לעשות עד עכשיו(חמישה חודשים)
שון