שלום... צריכה

• פותח הנושא b00
  • פורסם בתאריך

b00

New member
שלום... צריכה../images/Emo53.gif

יש לי שתי שאלות.. שאלה ראשונה.. לאבא שלי יש בשבוע הבא יום הולדת חמישי ורציתי להכין לו עוגה מפולסלת, אבל... אין לי יותר מידי רעיונות. מישהו יכול להמליץ? ואם אפשר שההמלצות לא יהיו לעוגות מאוד מסובכות, אני לא ממש מוכשרת... ואני לא מאמינה ביכולותי אחרי סדנא אחת... ושאלה שנייה. אני רוצה לקנות חומרים לעוגה, לאן ללכת? אני גרה באיזור ת"א... יש חנות מומלצת? ושאלה אחרונה חביבה... מה לקנות? תודה... מאיה :)

net the jet

New member
בקשר לרעיון לעוגה...

אולי תעשי עוגה כמו קופסת מתנה עם סרט ? או אפילו שתי קופסאות אחת על השניה ? לא נורא מסובך... או תני קצת יותר מידע על תחביביו, דברים שהוא אוהב, וזה יתן רעיונות.. בת"א יש כמה חנויות: 4 שף בקרליבך, גרובשטין וחייק ברח' חלוצים. מה לקנות....זה כבר מסובך, יש המון דברים, קודם כל RFM, צבעי מאכל, והלאה זו כבר שאלה כמה את רוצה להשקיע בציוד...יש המון אביזרים: צובטנים, חותכנים שונים, מקלות עזר לעיצוב, ועוד ועוד....

b00

New member
אממ תחביביו...

הוא פסיכולוג... הוא אוהב לאכול הוא אוהב צלילה. בזמן האחרון הוא אוהב מכון כושר... הוא אוהב יינות... ו... אממ.. אני לא יודעת מה עוד... אני אשמח לרעיונות נוספם.. ותודה!

net the jet

New member
אולי לכתוב על העוגה 50 בגדול

( לעשות נקניק עבה מבצק סוכר ולעצב איתו את הסיפרה 50 ) ועל הספרות לעשות דברים קטנים שהוא אוהב...מסיכת צלילה, בקבוק יין... או אולי לעשות עוגה רגילה, ולתקוע הרבה מקלות ( שיפודים ) שעל כל אחד משהו שהוא אוהב ( שוב, בקבוק יין, שנורקל, משקולות כמו בחדר כושר, ספה זעירה של פסיכולוג.. ) ןאת המספר 50.

b00

New member
רעיון מעניין...

תודה.. אבל אני לא יודעת... מתחשק לי משהו משעשע יותר...

אני מאוד אשמח אם תסבירי..

איך אפשר לשים עוגה על עוגה.. חשבתי ב-ד-יו-ק על הרעיון שלך לשים כאילו שתי מתנות אחת על השניה לכבוד מסיבת האירוסין של אחותי, אבל אני חוששת שזה קשה מידי.. מאוד מאוד אשמח להסבר! נ.ב- אני ממש ממש צעירה בנושא

Nיכל

New member
בשביל רעיונות הכנסי לגלריות

יש המון רעיונות. אני ליומולדת 60 לאבי גיסתי הכנתי עוגה מאוד עדינה עם פרחים, מאוד קלה להכנה (זו היתה העוגה הראשונה שלי). יש לך בתל אביב את גרובשטיין (לא ממליצה) בלוינסקי פור שף- חנות יפה ויקרה גם בלוינסקי תבליני הכפר בראשון- RFM יקר אצלם- לא לקחת ג'קסון! מר קייק בנתניה- החנות שאני אוהבת, יפה, שירות מצויין יש כל מה שאני צריכה ומה שאין עושים מאמצים להביא, מחירים למיטב ידיעתי זולים יותר מגרובשטין ופור שף ברוב הדברים (מכסה על הדברים היקרים יותר). מה לקנות: RFM קילו (לשים לב שאת לא קונה ג'קסון) צבעי ג'ל על פי בחירתך- כדאי להתחיל בצבעי יסוד טוש מאכל חותכנים- תקני להתחלה חותכני עוגיות או חותכני RFM מפלסטיק ללא התושבת יותר זול וגם אם תחליטי שזה לא בשבילך יהיה לך מה לעשות איתם אבל זה כבר תלוי בעוגה שאת מחליטה להכין. קורנפלור אבקת סוכר לרויאל ביצה משטח קשיח לעוגה- אצל מר קייק למשל יש משטחים מוכנים מצופים כסף או זהב אבל אפשר לוח קאפה מחנויות כלי כתיבה או שאריות מלוחות גבס (אלו של הקירות) אם יש בהישג יד. בשני המקרים האחרונים יש צורך בנייר עטיפה וצלופן (הנייר כדי שיהיה יפה, הצלופן כדי שהנייר לא יירטב מהעוגה ויצ'טקמק

b00

New member
תודה על העזרה...

רציתי לשאול... תבליני הכפר בראשון ממש לא מומלץ? כי אני לא חושבת שאמא תסכים לקחת אותי לנתניה.. (סבל של עדיין אין רשיון בעעע)

Nיכל

New member
תבליני הכפר הבנתי שדווקא כן מומלץ

רק להקפיד לקחת בצק סוכר של המרשלג ולא לקחת ג'קסון בשום אופן! אם אין להם אולי תל אביב יעזור לך?

net the jet

New member
יש ברחוב חלוצים את גרובשטין ואת

חייק, וברחוב קרליבך את 4 שף.

b00

New member
היי...

אמא יכולה להסיע אותי לנתניה עכשיו :) את יודעת במקרה לומר לי איפה זה מר קייק?

net the jet

New member
כן, ברחוב שכטרמן באזור התעשיה הישן

לא איפה שאיקאה, אל יותר צפונה. נכנסים מכביש החוף ימינה, לנתניה, ממשיכים לאזור התעשיה ( יש שילוט ) פונים ימינה ונוסעים ישר. צריך לעבור את רח' שכטרמן כי הוא מצד ימין, אבל חד סיטרי ואין כניסה משם, אז ממשיכים קצת הלאה וחוזרים. ( נדמה לי מס 4 ) תעשי חיים !

anava:)

New member
תראי כמה דפים אחורה עשיתי

לבעלי שלוש עוגות "גזעיות" (ציצים וכו' ) לרגל יום הולדתו הששים אם לא תמצאי כיתבי לי ואשלח אותן שוב

t a l talim

New member
בקשר לחנויות-

אפשר להכנס לרשימת נותני ההנחות- יש שם כתובות וטלפונים, מקווה שיקל עליך. תבליני הכפר בראשון דווקא נהדרים! הבנתי שאת כבר בדרך למרקייק, בטוחה שתבלי... אפשר ללכת לאיבוד בחניות כאלה. אולי ספה של פסיכולוג, שעליה שוכבת דמות בעיניים עצומות, ומשפטים ומילים "פסיכולוגיים" כתובים על המשטח, הספה או איפה שתחליטי.

b00

New member
נהנתי במר קייק, וגם

יש לי רעיון לעוגה... מה אתן אומרות? אני אחתוך עוגה מלבנית צרה וארוכה, ובקצה שלה אוסיף גבעה עגולה קטנה... העוגה תהפוך להיות פילים פתוח כזה שיש בתוכו "תמונות" סטילס. אבא אוהב לצלם... את הפילים אחלק לשש "תמונוץ" בתמונה הראשונה יהיה תינוק (לעשור הראשון בחייו) בתמונה השנייה יהיה נער מצלם (חיין כנער) בתמונה השלישית יהיו איש אישה שני תינוקות וכלבה (תחילת חייו כאיש משפחה) בתמונה הרביעית איש עם דיפלומה וחלוק (כאות לדוקטורט...) בתמונה החמישית יהיה המספר חמישים.. לודעת איך ואז בתמונה השישית הכי ארוכה יהיה כתוב: ומה עכשיו? אז בקשר לכיתוב... איך עושים אותו??!?!?

net the jet

New member
שמחה שנהנית. רעיון מ ד ל י ק !!

כל הכבוד ! אז ככה, כיתוב- את מכינה רויאל ( חלבון ביצה עם אבקת סוכר שאת מנפה טוב ) מערבבת עוד אבקת סוכר אל החלבון עד שנהיה מאד סמיך ( שכף "תעמוד" שם ) את יכולה עכשיו לחלק לצלוחיות\קופסאות קטנות ( חשוב לסגור כי מתיבש מהר ) ולהוסיף טיפה צבע מאכל, ע"פ הגוונים שאת רוצה. מכניסה לשקיק זילוף עם צנטר מס' 1 , שמה על נייר אפיה שמתחתיו איזה פונט שאת רוצה ( תורידי מהמחשב ) מזליפה ע"פ הדוגמא, ( רצוי כמה אותיות לכל אחת שאת צריכה-שיהיה למקרה שנשבר-ונשבר ! ) נותנת לפחות 12 שעות יבוש, מקלפת את האותיות בזהירות מהנייר, ומדביקה על הבצק סוכר עם קצת רויאל. מקוה שהבנת.

b00

New member
תודה!

אני מקווה שיש לי צנטר מס' 1... נראה כבר. שקיק זילוף חדש לא קניתי כי יש לי בבית, עכשיו נראה איך ילך... אני אתחיל לעבוד על העוגה ביום שני... אחרי הבגרות בהיסטוריה. תצפו להרבה!!! שאלות... אגב net the jet את
! תודה על כל העזרה שנתת לי היום...

למעלה