שלום צריכה עזרה,

b love

New member
שלום צריכה עזרה,

כחלק מהפרוייקט גמר שלי השנה אני צריכה לפס דמות של נמר בגודל גדול, התעסקתי כמה פעמים עם עיסת נייר,(מעיטונים עם דבק טפטים ופלסטי) ווהחלטתי שאני רוצה לעשות אותו מעיסת נייר גם בגלל שהוא קל ואינו נשבר בקלות כל כך בניגוד לחימר, הבעיה היא שאני ממש גרועה שלעצב את הבסיס, בפעמים הקודמות עוד הצלחתי איכשהו כי עשיתי אח"כ שכבה עברה של עיסה, אבל אח"כ זה מתפורר בקלות, אפשר רעיונות איך לעשות את הבסיס? וגם איך עושים שהעיסה לא תהיה גושית מידי?

b love

New member
זה אמור להיות טיפה יותר

קטן מגודל טבעי, זו השאיפה כמובן, אבל אני מניחה שזה אותו דבר לבנות בסיס של חתול ונמר רק בגודל לא?

זואני2

New member
הגודל כן קובע...

אם, למשל, את רוצה נמר בגודל של חתול, תוכלי ליצור שלד מבקבוק של ליטר וחצי, או איזשהו גליל רחב... אם את רוצה נמר בגודל טבעי כמעט, הייתי בונה שלד מרשת לולים שממולאת בעיתונים מקווצ'צ'ים, על הכל להדביק שכבה או שתיים של רצועות עיתון ואז לצפות בעיסה. בגודל כזה זו חתיכת פרוייקט, וזה ייקח לך לא מעט זמן, קחי בחשבון...

הצעה

היתי מציעה לך להשתמש בבקבוק 15 ליטר של מתקני מים מינרליים ביתיים (הבקבוק היותר קטן מן ה19 ליטר, כזה שלא מחזירים לספק) כבסיס לגוף ולהמשיך משם הלאה. את הבקבוק רצוי לעטוף במסקין טייפ מנייר כדי שהעיסה תדבק אליו היטב. אמנם לא נמר בגודל טבעי אך לפחות לא חתלתול......

b love ../images/Emo140.gif

אני מציעה, כשלב ראשון, למצוא ציור, איור, צילום של הנמר אותו את רוצה לפסל. תמיד עדיף וקל יותר לתרגם דו מימד לתלת מימד מאשר להמציא ולנחש איך נראים הדברים. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר בחיות היות ויש לכל אחת מהן מבנה גוף אופיני. העלי את הדוגמה לפיה תבחרי לעבוד ואז נוכל לעזור לך באופן יותר ספציפי.

b love

New member
תודה רבה על העצות,

אני חושבת שאוותר על קרוב לגודל טבעי כי 2-4 מטר כמו שקראתי זה יותר מידי פסל שאמור להיות באורך מטר וחצי גג, אבל אני לא מבינה איך אתם מצליחים לעצב את הבסיס בצורה של כל קרובה לתוצר הסופי שאתם רוצים, הבעיה אצלי זה שאני לא מצליחה להגיע לצורה הנוכנה כי אני לא יודעת לבנות את הבסיס, ואז פשוט יש המון שכבות של עיסה שלוקח לזה המון זמן להתייבש.. אם יש אולי איזה קישור שאתם מכירים שיכול לעזור לי או משהו דומה, או אולי רעיונו ועצות.. הנה התמונה ..

b love

New member
והתמונה ../images/Emo122.gif

בעיקרון חשבתי על התנוחת ישיבה הזו, זה נראה לי הכי יציב, וגם נראה שהיא קל לבנות לזה בסיס כלשהו, על סוג הנמר אני עדיין לא סגורה אבל זה כבר לא קשור.. עצות

b love../images/Emo140.gif

צר לי להיות משביתת שמחות אבל נראה לי טיפונת יומרני לנסות וליצור כזה נמר ראליסטי כעבודה ראשונה של מבנה. אולי תנסי ללכת על משהו יותר פשוט? יותר גרפי? אם לא, כעיקרון, את יכולה לנסות וליצור את המבנה מחומרי מחזור כמו בקבוקים וקופסאות שיתנו את הנפח הראשוני ועליהם לפסל את תוספות הנפחים עם עיתונים מקווצ'צ'ים, לצפות הכל במסקינג טייפ ואז להניח את העיסה.

b love

New member
תודה על הטיפ,

אני בהחלט אנסה אותו, אני יודעת שזה ברמה אחרת, אבל אני חייבת שיהי צורה של נמר, זה או עיסת נייר או חימר, וחימר אני ממש לא רוצה! ככה שאני חייבת לנסות עם העיסה עד שאצליח.. מבטיחה לעדכן

b love

New member
אה ועוד משהו..

זו לא עבודה ראשונה, וזה גם לא אמור היות ראיליסטי כמו בתמונה

למעלה