שלום ! צריכה עזרה

רביטלV

New member
שלום ! צריכה עזרה

יש לי חתולה במושב שנמצאת כנראה בהתחלה של הריון. היום היינו כולם בחוץ וישבתי איתה והיא ישנה. נגעתי לה בבטן ושמתי לב שמתחת לאחת הפיטמות שלה יש כמו משהו רח, כמו גוש.. מצאתי עוד פיטמה ומתחת אליה לא היה גוש כזה.. מה זה יכול להיות? זה קשור להריון? אולי זה גידול סרטני?

יכול להיות גידול

בת כמה החתולה? גידולי עטין הם גידולים מאד נפוצים בכלבים וחתולים. מה המרקם של זה? אם זה היה ממש רך זה פחות סביר שזה גידול. אפשרויות נוספות - אבצס, דלקת עטין, גידול מסוג אחר שלא נובע המעטין. אם זה אפשרי - קחי אותה לבדיקה. אולי כבר יוכלו לעקר אותה באותה הזדמנות

המשך

הי אני מבין שהחתולה מאד צעירה. אולי מדובר בהרניה (בקע) בטבור. בכל מקרה - היא צריכה להבדק, ואם זה בקע, אפשר לסדר את זה בזמן העיקור. אם את רוצה עוד פרטים, נסי לצרף תמונה

רביטלV

New member
היי..

הגוש רך, אם אני מזיזה קצת את אזור הפיטמה הוא זז ביחד איתה, מדובר בגוש מאוד קטן שהרגשתי כי היא שכבה על הגב על הדשא... בן דודה שלי אומר שהוא שאל מישהי שמרבייה חתולים והיא אמרה לו שיכול להיות שמדובר במשהו שלפעמים מופיע אחרי ייחום וזה תוצאה של הורמונים או משהו, לא ממש הבנתי אותו.. יש לי רגשות מעורבים בעניין העיקור, אנחנו דיברנו עם הוטרינר של המושב כשהיא נעלמה לנו והוא אמר שאם היא בהריון נוכל לעקר אותה אחרי ההמלטה כי לא רצינו לעשות לה "הפלה".

רביטלV

New member
תוספת..

זה נמצא מאוחרי פיטמה שנמצאת יחסית גבוה (זאת אומרת קרוב יותר לאיזור החזה)

למעלה