שלום.. צריכה עזרה....

יפעת187

New member
שלום.. צריכה עזרה....

אני ממש רוצה להתחיל לעבוד עם בצק סוכר והשאלה שלי היא כזו.. אני מאזור ב"ש ואין שם מבחר גדול של חנויות וגם בחנויות שיש אין מבחר גדול של ציוד רציתי לדעת אם יש מקום שאתם ממש ממליצים עליו?

וגם רציתי לדעת על איזה חברות של ציוד אתם ממליצים? ובצק סוכר המרשלג או סאטין אייס?

וגם רציתי לדעת אם ממש חשוב לשים cmc?

הי יפעת

אני לא מכירה חניות בב"ש כך שבנושא הזה לא אוכל לעזור לך .
לגבי בצק אני אישית מעדיפה את סאטיין אייס אבל כל אחת ומה שנוח לה את צריכה להתנסות ולראות מה הכי נוח לך . תקני בהתחלה כמות קטנה של כל אחד מהם ותנסי .
לגבי cmc כאשר את צריכה לפסל אז כדאי להשתמש בו כי זה מגמיש את הבצק וגורם לו להתייבש מהר יותר ויותר קל לעבוד עם הבצק או שניתן לעבוד עם בצק פיסולי .

בהצלחה

hilatw

New member
היי יפעת ברוכה הבאה

גם אני יחסית חדשה כאן יש כאן בנות מקסימות שיכולות לעזור לך מאוד. לגבי חנויות לציוד אז כך אני מתגוררת בנתיבות וגם אצלנו אין חנויות מתמחות אז הזמנתי משני אתרים , האחד מתוקנט שהשירות שם מצויין הם עובדים נראה לי משני עד רביעי.ק איך שביצעתי את ההזמנה כעבור חצי שעה הם כבר חזרו אלי ולמחרת קיבלתי את הציוד האתר השני שהזמנתי ממנו היה ממלכת האופים ששם לקח להם יותר זמן לטפל בי מכיוון שההזמנה שלי הייתה גדולה. מרגע סיום ההזמנה תוך יומים המוצרים היו אצלי, ראוי לציין שממלכת האופים יותר יקר ממתוקנט אבל מה שהיה חסר בחנות אחת השלמתי בשניה. לגבי בצק סוכר אז למיטב הבנתי ולא שאני מבינה גדולה אלא ממה שהורדתי כאן אז הסאטין אייס יותר רך ולוקח לו יותר זמן להתייבש יש לזה את המינוסים והפלוסים כיאם את חדשה את צריכה מן הסתם יותר זמן לעצב איתו והוא לא מתייבש מהר, אך יש לו גם את המגרעות שלו שזה לא מתקבע מהר. ההמרשלג הבנתי יותר טעים למאכל ומתייבש מהר. יצא לי לגעת בסאטין אייס והוא באמת נראה יותר רך ויצא לי לעבוד עם ההמרשלג והתברר דקתי איתו מאוד כמתחילה הוא התייבש לי מאוד ונוצרו סדקים וכו׳ מה שכן קיבלתי כאן עיצות נפלאות מהבנות א. בזמן שאת מרדדת לא ללחוץ את הבצק על משטח העבודה. ב. כל הזמן לסובב את הבצק כדי שלא יידבק. ג. לעבוד בחדר ממוזג היטב. ד. עדיף להשתמש עם קורנפלור מאשר אבקת סוכר כי עם אבקת סוכר יכול להיות שהבצק יהפוך להיות יותר דביק ממה שהוא, וגם לא לפזר הרבה קורנפלור. ה. יש אפשרות לערבב את ההמרשלג עם הסאטין אייס ובזמן עבודה למרוח מעט מרגרינה על הידיים כדי שלא יידבק לך. אני מציעה לך לקרוא בפורם יש המון מידע ואם לא עברת הדרכה (כמוני למשל ) אז לראות סרטונים והדרכות באינטרנט. אני את העוגה הראשונה שלי עשיתי עוגת בראץ שזה להתחיל ישר מהקשה ולא יצא י משהו הייתי ממליצה לעשות משהו בהתחלה יותר קל. שיהיה לך המון הצלחה

הי יפעת

בבאר שבע יש את "הממלכה המתוקה של נעמה" היא נמצאת בתוך מלון לאונרדו ( מכיוון החנייה - בפסאז' ויש לה מבחר עצום יחסית לגודל החנות. לידה יש את חג פעמי גם שם יש יחסית הרבה .
כמו כן יש את תבליני מיימון אבל טווח המחירים שם כבר אחר.
אני עובדת עם כמויות ( 30-40) קופסאות בכל קנייה אז אני נוסעת לת"א .
לגבי בצק לא מחליפה בעד שום הון את המרשלג- הריח והטעם שלו מדהימים! רגילה לעבוד אתו ומקבלת תמיד שירות אם יש משהו לא בסדר מהחנות או מאלחנן במפעל.
סי אמ סי עושה טעם לוואי לבצק אז נסי להמעיט ורק אם את בלחץ זמן להשתמש בו כדי להקשות פיסולים או סוכריות( וגם אז ממש פירורים ספורים), אם יש סבלנות וזמן לייבש- עדיף.

סימי3

New member
בקשר לציוד- הייתי משקיעה במערוך טוב, מחליקים

וחותכן לפיצה. גם משטח לעוגה, מגש מסתובב, סכין קטנה וחדה, תבניות לעוגה. בקשר לשאר הדברים- אין לזה סוף. תלוי מה את רוצה להכין. במקומך הייתי מתחילה קודם לתכנן את העוגה ולפי זה קונה ציוד, כל פעם קצת וכך יתווספו לך עוד ועוד דברים. חבל לקנות סתם.
בקשר לשמות של חברות- שוב תלוי מה קונים.
Cmc מוסיפים רק לבצק שממנו מפסלים דמויות, פרחים וחלק מקישוטים.
מקווה שעזרתי.
סימי

יפעת187

New member
תודה רבה לכולם!!!! עוד שאלה..

יש הדרכות איפה שהוא על איך להכין דמויות?

ראיתי פה במאמרים אבל אין הסברים רק תמונות

יפעת187

New member
ותומכים חייבת לשים (בקומות) אם כן

מה עדי ואיפה ממקמים? ותחתית בין העוגות?

הי יפעת , יש הדרכות בגוגל וביו טיוב

תעשי חיפוש , לגבי עוגת קומות רצוי לשים תומכים , בערך 6 מתחת לעוגה העליונה בגובה העוגה התחתונה . , כמו כן כדאי לשים תחתית מתחת לכל עוגה ,

veredvered

New member
שאלת

אם שמים תחתיות מתחת לכל עוגה.. איך חותכים אותה אחכ?
בהנחה שרוצים פרוסה מכל הקומות..

net the jet

New member
כן, יש לכל קומה תחתית משלה. לחתוך אפשר

כל קומה הנפרד, אפשר להתחיל מלמעלה, כשמסיימים עם העוגה העליונה, מסירים את התחתית שדבוקה לקומה שמתחת ושוב ורסים, אם אילו עוגות בטעמיםשונים אז אפשר להפריד קומות ולפרוס כל אחת לחוד

DjSammy

New member
שלום! אם אין בקירבתך חנות מקצועית שמחזיקה בצק

סוכר וכל הנילווה לו, את מוזמנת להיכנס לאתר של ממלכת האופים.
אתר מדהים, איכותי, מקצועי ומגוון, גדוש באביזרים לבצק סוכר בפרט ובאביזרים וחומרי גלם בעולם הקונדיטוריה והאפייה בכלל.

הם עושים משלוחים בכל רחבי הארץ בעלות של 39 שח.

אני רכשתי כמה פעמים וקיבלתי את המוצר עד הבית עם שליח תוך יומיים!

כמובן גם אפשר לשאול את העובדים בכל שאלה או בעיה שאת נתקלת בה. העובדים שם מקצועיים ומלאי סבלנות.

לגבי סוגי בצק סוכר.
הסאטין אייס, נחשב לרך יותר, גמיש יותר ופחות דביק אך יקר יותר.
המרשלג נחשב לנוקשה יותר ולרוב משתמשים בו לציפוי העוגה. הוא גם זול.
בצק סוכר של עלמה, הוא גם זול וגם איכותי. מה שגם, ניתן לאחסן אותו בקירור, לעומת שאר המתחרים.

CMC הופך את בצק הסוכר לבצק פיסולי. בעזרתו אפשר ליצור מבצק הסוכר דמויות מורכבות, פרחים, עלי כותרת, תחרות ועוד. כשמערבבים אותו טיפה עם מים, ניתן להשתמש בו כדבק שקוף ואכיל.

מקווה שעזרתי :)

veredvered

New member
התכוונתי לעוגות חתונה למשל

יש הרי את הרגע שפורסים את עוגה באירוע...

net the jet

New member
אז פשוט חותכים מאיפה שרוצים, גם אם זו קומה

שיש מעליה קומה, עד לעוגה, פרוסה לא שלמה כזו...
האמת, בחיים לא ראיתי את זה בפועל, רק בסרטים....חחח

hilatw

New member
את יכולה גם לרכוש ספרים

יש לך הדרכות שלב אחרי שלב. קיבלתי כאן המלצה לרכוש את הספר עוגות שעושות מסיבות ואכן רכשתי אותו והוא ספר נהדר בנוסף יש את הספר עוגות מהאגדות ששמעתי שהוא ניפלא וזה בהחלט יכול לעזור לך

סימי3

New member
יש המון דמויות ולא חסר הדרכות ביוטיוב.

יש דמויות מסוימות שאת רוצה ליצור?

יפעת187

New member
האם אפשר

לשים דמות על עוגה שלא מצופה בבצק סוכר?

והספר עוגות מאגדות של דבי בראון?

hilatw

New member
אם אני זוכרת נכון עוגות מהאגדות של נגה