שלום צריכה עזרה דחוף

שלום צריכה עזרה דחוף

יש לי חוב בהוצאה לפועל כלפי בנק שעומד על 12.000 שקל. קיבלתי הזהרה מההוצאה לפעול שעלי לשלם 1000 ש"ח בחודש הבעיה היא שאני לא עובדת ואני מקבלת הבטחת הכנסה בגובה של 900 ש"ח. אני גרה עם הורי ואני יודעת שאם אני יגיש בקשה לחקירת יכולת יבואו להורי ויעקלו להם דברים בבית. מה אני יכולה לעשות????????? צריכה עזרה בדחיפות נשאר לי עוד שבוע וחצי להגשת הבקשה או כל דבר אחר על מנת למנוע עיקול. פניתי לפורום של הוצאה לפועל ולא ענו לי. בכבוד רב גלית

תשובה

אין סיבה שיעקלו רכוש של הוריך שאינם ערבים לחוב. מומלץ לנסות ולגייס הסכום שאינו בשמיים... בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

דוד מל

New member
תשובה נוספת..

להגיש לבית משפט בקשה לפסק דין הצהרתי שיצהיר שכל המטלטלין בבית הם של הוריך. מומלץ להגיש בדחיפות בקשה לחקירת יכולת, בדרך כלל לאחר החקירה מעכבים את עיקול המטלטלין. ולאחר מכן לנהל מו"מ עם הבנק. הנסיון מלמד כי הם מוכנים לרדת משמעותית בסכום כנגד תשלום מזומן או מס' תשלומים קטן. שיהיה בהצלחה.

זאת אומרת שאין מצב שיעקלו להורי

לעשות חקירת יכולת ואז הצהרה של הדברים בבית משפט שכל הדברים שלהם. באיזה בית משפט? רגיל?

דוד מל

New member
כל דבר בנפרד ושניהם ביחד..

ללשכת ההוצאה לפועל להגיש שתי בקשות אחת לחקירת יכולת והשניה להמנע מעיקול מטלטלין עד להחטה בבית משפט שלום. בבית משפט בקשה למתן פסק דין הצהרתי ( אגרה 541 ש"ח) המצהיר כי המטלטלין בבית הם של ההורים. לפעמים באם יש קבלות על הדברים היקרים יתכן שהבקשה לראש ההוצל"פ תספיק. שיהיה בהצלחה.

הייתי בבית משפט היום והם

אמרו לי שכל עוד אני יעמוד בתשלומים שהשופט יקבע והכל יתנהל כמו שצריך. אף אחד לא יבוא לעקל לי שום דבר וחוץ מזה במידה וחס וחלילה כן יבואו אז אני יצטרך להגיש את הבקשה לבית המשפט או ההורים שלי יותר נכון.

דוד מל

New member
נכון אבל..

אם את משלמת את "צו התשלומים" (התשלומים שנקבעו ע"י ראש הוצל"פ באופן אוטומטי) אז אין בעיה. אם את רוצה לשלם פחות מומלץ לפעול כמו שצינתי בהודעה הקודמת שיהיה בהצלחה

או.קי תודה רבה

אבל היא אמרה שאין צורך ללכת לבית משפט עדין. מחר אני יהיה שם שוב ואני יבדוק בשנית

אין לי אפשרות לגייס את החוב

אני לא עובדת אני מתקיימת מהבטחת הכנסה. אם הייתה לי עבודה זה היה שונה אבל אין עבודה כרגע בשום מקום אז זה קשה.

למעלה