כללי יסוד בנסיונות ראשונים לבשל
א. לא לפחד כלל. הולכים על ניסיונות ב"קטן" ומקסימום לא משתמשים בתוצרת ולומדים איך לעשות את זה טוב יותר בפעם הבאה. ב. תבשילים קלים בסיר אחד. כלומר: תבשיל שבסיר אחד ניתן להכיל בו ארוחה שלימה עם רכיבים שונים (עוד רגע דוגמאות), ואז להתפתח. ג. לא הבישן למד: יש כאן אחלה של כוחות שיעזרו לך יותר ככל שתפרטי יותר את ה"פשלות". ופשלות, אגב, יש לכולנו, גם לוותיקים. ד. אז מה עושים? למשל: תבשיל עוף עם תפוחי אדמה בקדירה: בתבנית שיש לה מכסה או שניתן לכסות שמים רבעי תפ"א, חצאי גזרים, פרוסות עבות של בטטה או שאר ירקות שורש, שמים מעל נתחי עוף כשצד העור כלפי מעלה, מתבלים במלח, פלפל שחור טחון ואבקת מרק עוף (בפעם הראשונה שמים קצת ואז לומדים כמה צריך. בכל מקרה זה יוצא טעים). מהצד יוצקים מיץ תפוזים מקרטון עד לחצי גובה תכולת התבנית, מכסים ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות לשעה וחצי (הזמן מתייחס לכמות גדולה של תבנית גדולה. בגודל משפחה כשלכם מספיקה שעה בדרך כלל). והנה, ארוחה שלימה לבעל, לקטנה ולך, ולידה סלט ירקות קצוצים עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור. ה. לא לפחד כלל, כבר אמרתי??? כל טוב ושבת שלום, רונן