שלום, צריכה יעוץ

dana555552

New member
שלום, צריכה יעוץ

אני כרגע בשנה השנייה של השירות הצבאי שלי..אני משתחררת עוד 10 חודשים בערך.
עשיתי פסיכומטרי קיבלתי 588.
ממוצע בגרויות סבבה.. בסביבות ה- 100 ממוצע
עשיתי 4 יח"ל במתמטיקה ציון 92
אנגלית- 5 יח"ל 95
ואני בהתלבטות... מצד אחד יש את מקצוע המשפטים שאני מאוד מעוניינת בו, הוא מעניין אותי, מתאים לי וכ'ו... אבל, בגלל המצב של היום הבנתי שקשה נורא להצליח בתור עו"ד ולקבל משכורת מספקת (לפחות בתחילת הדרך כמה שנים ראשונות).
מצד שני, יש לי את האופציה ללימודי הנדסה, הנדסת תעשייה וניהול שגם התחום הזה מעניין אותי אבל פחות ממשפטים. עכשיו לפי מה שהבנתי מאנשים זקוקים למהנדסים בשוק, ויש לי יותר סיכוי למצוא עבודה ולקבל משכורת גבוה אם אני ילמד הנדסה.
מצד שלישי, יש לי גם התלבטות בגלל הפסיכומטרי שעשיתי שהוא דיי נמוך. (עשיתי אותו תוך כדי השירות ולא השקעתי כלכך) אני דיי בטוחה שאם אני ישקיע בפסיכומטרי אחרי השירות אני יקבל ציון גבוה יותר.
כי כרגע- עם הציון הזה אני לא יכולה להתקבל למשפטים.
והנדסה- אני יכולה להתקבל רק באורט בראודה-מכללה בכרמיאל (שהיא נחשבת למכללה דיי טובה לפי מה שהבנתי). מה אתם אומרים?
עכשיו אני לא יודעת מה לעשות... כי כדי להתקבל נגיד להנדסה במקום כמו הטכניון או אפילו אוניברסיטת תל אביב שנחשבות יותר מאורט בראודה אני צריכה לעשות שוב פסיכומטרי וכביכול "לשרוף"עוד שנה של לימודים בגלל זה כי כבר יכולתי להתחיל ללמוד. כנ"ל לגבי משפטים אני צריכה פסיכומטרי נוסף ואז אני ילך ללמוד רק עוד שנתיים. השאלה שלי היא אם לא חבל על הזמן? זה באמת שווה את זה?
יש ביקוש למהנדסים מבראודה?
בקיצור.. על מה כדאי לי ללכת? הנדסה במכללה?, משפטים או הנדסה במקום אחר?
ד"א אם אני יחליט על הנדסה אפשרי לעשות תואר במשפטים אחרי זה? ויקבלו אותי לאוניברסיטה בתור מהנדסת ויוותרו לי על הפסיכומטרי או שהם דורשים את הציון הזה גם מאקדמאים? (אני יודעת שזה מוקדם לשאול קודם שאני יעשה את התואר הראשון חח אבל בכל זאת מעניין אותי לדעת)

תודה מראש.

magal101

New member
לדעתי תעשי שוב פסיכומטרי

ואז תתקבלי למה שאת צריכה, אבל גם נראה לי שאת לא ממש סגורה על מה שאת רוצה ללמוד וזה צריך להיסגר קודם כל.

BlackUnicorn

New member
עוזרת לך להתכוונן קצת...

קודם כל, לא יקרה כלום אם תחכי עוד שנה.
מניסיון שלי ושל אחרים שאני מכירה, דווקא אלו (כמוני) שרצו מהר מהר ללמוד, הם אלו שאחרי הלימודים עשו הסבה, אחרי שהם הבינו שהתחום לא מתאים להם.
ז"א, עדיף לחכות ו"לבזבז" שנה, אבל להיות יותר סגורה על עצמך, מאשר לעשות תואר של 3-4 שנים (ולפעמים יותר) ואח"כ ללמוד שוב פעם מחדש. מה שיותר חשוב מהלימודים הוא הניסיון, וברגע שבוחרים תחום לימודים אפשר ורצוי להתחיל לעבוד באותו התחום במשרות שמתאימות לסטודנטים. לכן, אם למשל תבחרי במשפטים (זה מה שאני בחרתי, אגב... וברחתי מהמקצוע מסיבותיי שלי), אבל בסוף הלימודים/הסטאז' תחליטי כמו רבים אחרים שזה לא מתאים לך, גם את מבזבזת כמה שנות לימודים, וגם אם עבדת במקצוע - זה לא בדיוק יתרום לך אם תרצי לעשות הסבה.

שנית, תלכי עם הכישורים שלך, איפה שטבעי לך. אני לא יודעת מה את עושה בצבא, אבל את בטח יודעת מה מרגיש לך נוח יותר -
התחום הריאלי? (הנדסה)? או תחום הומני (משפטים)?
גם אני כמוך, גם ריאלית וגם הומנית, אבל בסופו של דבר התחום הריאלי יותר חזק אצלי ואני מרגישה יותר נוח כשהעבודה היא די מקובעת מהבחינה ש- או שאת עושה את העבודה כמו שצריך, או שלא. זה רק שחור ולבן.
במשפטים לדוגמא, זה בדיוק ההפך. אפשר להתווכח ולהתפלסף על כל דבר, מה שעלול לגרום לספקות עצמיים או הרבה ביקורת מצד מעסיקים, כי אין תשובה אחת נכונה ותמיד יוכלו לבקר אותך. השאלה היא איך את מתמודדת עם ביקורת, למשל.

שאלי את עצמך גם - האם את מעדיפה עבודה עצמאית? או עבודה בצוות? תסתכלי על עצמך בתיכון למשל, האם העדפת ללמוד לבד או ללמוד בקבוצה?

אל תנסי ללכת נגד האופי שלך. זה פשוט לא יעבוד בטווח הרחוק, כי עבודה היא להרבה שנים, והיא צריכה להתאים לך (ולא את לתחום העבודה).

ובכל מקרה, חשוב לשאול - למה דווקא משפטים? למה דווקא הנדסה?

dana555552

New member
היי

תשמעי, אני לא איזה גאונה במתמטיקה ופיזיקה אבל גם אין לי כלכך קשיים בזה, אני כן מצליחה ללמוד מתמטיקה, להבין ולהגיע להישגים יפים (לפחות כמו שהיה בתיכון, ודרך אגב גם בפסיכומטרי הציון בפרק הכמותי היה הגבוה ולא אנגלית ועברית) אז אני כן יכולה להגדיר את עצמי כבן אדם ריאלי, וכן הייתי רוצה לעסוק בתחום ריאלי.
עכשיו אני יודעת שמשפטים זה הומני לגמרי- וזה גם מעניין אותי וזה התחום ההומני היחיד שמעניין אותי כאלו אין מצב שאני ילמד אי פעם תחום הומוני אחר כי זה פשוט לא מעניין אותי. (רק משפטים).
אני לא יודעת כלכך להגיד מה יותר מתאים לאופי שלי כי אני מן הסתם לא התנסיתי בעבודות הללו אני יודעת באופן כללי מה עושים בתפקידים האלו, מהי העבודה וכ'ו. אבל אני עדיין לא כלכך יכולה להבין בעצמי מה אני יאהב יותר וממה אני יהנה יותר. אין לי מושג.
תשמעי, גם חשובה לי מן הסתם הפרנסה והמשכורת וכאן היתרון הוא להנדסה, כי עורכי דין יש מליון, ועצמאית אני לא יוכל להיות לפחות לא בשנים הראשונות, ולהיות שכירה אצל מישהו שינצל אותי ויתן לי לעשות עבודה שחורה במשרד שלו?מה זה שווה? העיקר להגיד שאני עורכת דין?...
אם המצב היום היה שונה וכן היה ביקוש לעורכי דין הייתי הולכת ללמוד משפטים בלי כל ספק, אבל בגלל כל המצב והסיפורים שאני שומעת אני מאוד נרתעת מזה.

בגלל זה חשבתי לעשות תואר ראשון הנדסה שזה משהו שאני כן מתחברת גם אליו וגם יש יותר סיכויי עבודה וגם משכורת יותר גבוהה. ואחרי זה בשביל עצמי ככה בשביל ההרגשה גם לעשות משפטים (אחרי שיהיה לי כבר את התואר של ההנדסה ביד)
בגלל זה שאלתי גם האם כדאי לי לעשות שוב פסיכומטרי בשביל להתקבל להנדסה בטכניון או באוניברסיטת תל אביב?
או שמכללת אורט בראודה (שאני כרגע כן יכולה להתקבל אליה) מספיק טובה ויוצאים ממנה מהנדסים מוצלחים שיש ביקוש אליהם בשוק?

BlackUnicorn

New member
מה מעניין אותך במשפטים?

איך את מדמיינת את המקצוע?

יש לך גם אופציה לעשות משפטים+כלכלה/חשבונאות לדוגמא. היו איתי כמה וכמה סטודנטים שבחרו באופציה הזו, ואני חושבת שהיא אופציה מאוד חכמה. אין ספק - יהיה לך מאוד לחוץ וקשה, אבל אם את כל כך רוצה משפטים, לדעתי זו הדרך הנכונה.

behappy

New member
משפטים וראיית חשבון זה אחד השילובים

החכמים וגם הנדרשים והחיוניים יותר בשוק העבודה היום. יש כל כך הרבה נקודות השקה בין שני הנ"ל והשילוב יכול בהחלט להקפיץ קדימה בשוק העבודה.

למעלה