שלום צריך עזרה...

MamkyGreen

New member
שלום צריך עזרה...

1. האם משהו יכול לתת לי דוגמא לגלגול אנרגיה מאנרגית חום לאנרגית אור. 2.מהי שרשרת גלגולי האנרגיה המתרחשות : א. בתחנה הידרוחשמלית ב. בתחנה תרמוחשמלית תודה לעוזרים זה ממש דחוף...

MamkyGreen

New member
מהחשמל, בטח שלא מא. החום

גם אם תיסע באוטו תופק אנרגית חום אז זה לא אומר שיהיה שם גם אור.. מבין אחי? אני לא יודע אולי אני טועה אבל ככה אני חושב.

DarkDiamonD

New member
נורת אדיסון

נורת אדיסון פועלת כך שמזרימים זרם בחוט הלהט, חוט הלהט מתחמם עד שמגיע לטמפרטורה בה הוא פולט אור.

SpyKid

New member
זה תלוי ב-

1. מה מתחמם. 2. לאיזו טמפ' המשהו הזה מתחמם. מבינה, אחותי?

DarkDiamonD

New member
תסתכל למעלה.. אבל בזהירות!

1. השמש! אלפי מעלות שוגרמות להיתוך גרעיני של מימן להליום, זה פולט המון אור :) 2. א. בתחנה הידרוחשמלית מופקת אנרגיה מזרימה, כלומר אנרגיה קינטית ההופכת לחשמלית. למשל אם ניקח מפל ונשים תחתיו גלגל, המפח יסובב את הגלגל שיחובר לגנרטור היפיק חשמל. ב. בתחנה תרמוחשמלית מופקת אנרגיה משינויי חום. קח לדוגמה קופסא הסגורה מכל צידיה ע"י קירות שאינם מבודדים חום, פרט לצד אחד היחובר לבוכנה החופשיה לתנועה ונחכה מספיק זמן כדי שהלחץ שהקופסא תפעיל על הבוכנה יהיה שווה ללחץ שהבוכנה תפעיל על הקופסא. כאשר נחמם את הסביבה של הקופסה, הלחץ בפנים יעלה וכך הבוכנה תידחף כלפי מעלה ונקבל אנרגיה קינטית שכמו קודם נוכל לתרגמה לאנרגיה חשמלית. באופן דומה נצטרך גם לקרר חזרה את הסביבה כדי שהבוכנה תבצע תנועה מחזורית. ברצוני להדגיש שזהו ממש על קצה המזלג. אין לי בעיה לרדת לשורש הבעיה בהגדרת התהליכים השונים אם תרצה בכך.

MamkyGreen

New member
תודה אבל אני התכוונתי...

שתתאר לי את תרשים הזרימה של שרשרת גלגולי האנרגיה בשתי התחנות לעיל לדוגמא: אנרגיה כימית של דלק מתגלגלת לא. תנועה של המכונית מתגלגלת לא. קול של המנוע מתגלגלת לארגית חום של המנוע והגלגלים... כך התכוונתי אם תוכל לענות לי על כך מאוד אודה לך...

DarkDiamonD

New member
אתה יכול לעשות זאת לבד..

איני מבין מה הבעיה. זרימה, אנרגיה קינטית, מתורגמת בעזרת הגלגל לאנרגית סיבוב שגם היא אנרגיה קינטית, אנרגיה זו הופכת לאנרגיה חשמלית על ידי גנרטור (מגנט המסובב בתוך סליל או להיפך). כמו-כן, כמובן שתהליך זה אינו אידיאלי ובכל שלב ושלב יש איבוד אנרגיה לאנרגית חום או קול. (ואנרגיית קול אף היא שילוב של אנרגיה קינטית ותרמית)

למעלה