שלום! צריך עזרה.

א ל נ ב י

New member
שלום! צריך עזרה.

שלום שמי איתי וקיבלתי משימה לכתוב חיבור\סיפור קצר על אפילפסיה ורציתי קצת ללמוד על הנושא ויש לי מספר שאלות שאשמח אם תענו לי עליהם. 1)נולדים עם אפילפסיה? 2)מרגישים משהו בזמן ההתקף או שלא נמצאים בהכרה? 3)זה קורה בגלל משהו או שזה פשוט בא ככה פתאום?זה יכל לקרות בכל מקום? 4)יש זריקות\תרופות שמקבלים? איזו זריקה\תרופה הכי נפוצה? יש לכם איזה מקרה או סיפור שקשור לאפילפסיה ואתם יכולים לשתף אותי בו אשמח מאוד. תודה רבה רבה!

אשמח לעזור לך במידת האפשר

א,לא נולדים עם אפילפסיה,אפילפסיה זו מחלה נרכשת ולא מולדת,היא לא עוברת בתורשה,יש מקרים שאין סיבה והמחלה פשוט פורצת כרעם ביום בהיר ובלי איתות או אות אזהרה,ישנם מקרים שהמחלה מתפרצת כתוצאה מחבלה בראש או מכה חזקה. ב.מאחר ויש התקפים המלויים באיבוד הכרה אזי לא מרגישים במתרחש ופשוט מפרכסים נופלים ריר מהפה עיוותים וכל הנלווה לכך. ישנם התקפים המתרחשים כאשר החולה בהכרה מלאה,ולכן הוא עשוי להבחין במתרחש ולהבין שהוא בעיצומו של התקף (שוב תלוי בסוג ההתקף ובסוג האפליפסיה)ץ ג,זה יכול לקרות מבלי שום אזהרה מוקדמת ככה כי אלוהים רוצה,זה גם יכול לקרות כאשר חווים נפילה ואז הראש נפגע מחבטה,מכה או חבלה. ד.ישנן אין ספור תרופות נוגדות פרכוסים ועיוותים (נוגדות כפיון בעגה הרפואית) טגרטול,אספולוט,קלונקס,פינותאין,דפלפט,והרשימה עדיין ארוכה,זה רק הקמצוץ,לא תמיד ניתן לאזן ילד עם תרופות ולעיתים הוא נזקק לקבלת סטירואידים דרך הוריד תוך כדי אשפוז בבית חולים על מנת לקרר את האזורי םהרגישים במוח,אלו הרגישים להתקף..ברוב המקרים ניתן לאזן את החולים והם חיים טוב אם כי נזהרים ...במקרה של בתי לצערי קשה לאזן אותה..במשך המון שנים היא סובלת מהתקפים קשים ,ניסינו את כל התרופות אפילו תרופה מארצות הברית ושום כלום לא עוזר. ה,אם אתה מעונין בסיפור קשה שלח לי בקשה לתיבת המסרים ואשמח לשתף אותך במקרה המצער של הבת שלי..אכן מקרה קשה.

למעלה