שלום צריך עזרה

lioralon123

New member
שלום צריך עזרה

שלום לכולם,

אשמח לעזרה או לייעוץ ממישהו שמבין ויודע קצת כי אני מחפש תשובות.

אני בן 18.5 בין הגדולים בשכבה שלי.
הפרופיל שלי הוא 45
הקב"א 49
ותאריך גיוס נכון לעכשיו הוא: 6/8/14

קיבלתי מנילה לפני חודשיים פחות או יותר וסימנתי מה שרציתי. אני מאוד רוצה להתגייס לשח"מ - משטרה כחולה ושלחתי לצה"ל המון פקסים בנוגע לזה ואני בטוח שזה רשום להם במחשבים.
מה גם קיבלתי במנילה שח"מ וסימנתי בעדיפות ראשונה. ובעדיפות שנייה סימנתי שב"ס. אני מתנדב גם 3 שנים במשמר האזרחי ושלחתי להם גם תעודות המלצה ואני כמעת בטוח שזה אצלם במחשב.

רציתי לדעת מה אתם חושבים לפני התמונה , ככה סימנתי. מה הסיכויים שלי לקבל שח"מ? גם עם שמתם לב לא קיבלתי הרבה תפקידים. רק 5 תפקידים שמתוכם סימנתי רק 2 תפקידים שאני הכי רוצה. שח"מ ושב"ס.
לסיכום, רציתי לדעת מה הסיכויים שלי לקבל אחד מהשניים , ומתי אני אקבל תשובה בערך?

מכני

New member
על פני נראה שהסיכויים טובים (אבל!)

לאחרונה נחשף בתקשורת שצה"ל מתכנן לקצץ באופן משמעותי את היקף כוח האדם שהוא מנדב לגופים אחרים ובהם משטרת ישראל.

"יצומצם מספר חיילי צה"ל המשרתים במשטרה ובשב"כ"
הסיבה: מחסור בכוח אדם • חרדים בשירות אזרחי יצטרפו לשורות המשטרה

http://www.israelhayom.co.il/article/140125

lioralon123

New member
מאכזב

תודה רבה על התגובה, וכן ראיתי את הכתבה הזאת בזמן יצאה והיא אכן מאכזבת.
בלי קשר לכתבה הזאת , צה"ל לא היה תמיד מביא את המכסה החיילים לשרת בשח"ם.
וכתוב בכתבה שירות בתי הסוהר, משטרה, והם הביאו לי את שניהם ושאר התפקידים בהם הביאו לי הם תפקידים פקידותיים שאין בהם כל משמעות בעייני, מקווה שהקיצוץ יבוא רק בשנה 2015 תשע"ה ולא ב2014. אני מקווה שסימנתי ודירגתי כמו שצריך על מנת להיות חלק מהאנשים הברי מזל שילכו למשטרה במספר המועט שצה"ל מקצץ.

סיכוי עולה בגלל הנתונים

תראה, בלי לפגוע וכו', יש לך גם פרופיל נמוך וגם קב"א נמוך, מה שמצמצם את סוגי התפקידים והיחידות שאפשר לשבץ אותך, והופך אותך לפחות אטרקטיבי בעיני צה"ל.
מכיוון שצה"ל חייב לגייס אותך כמו שאתה חייב להתגייס (החוק עובד בשני הכיוונים) הוא לא יכול "לפטר" אותך, אבל יהיה לו פחות קשה לוותר עליך לטובת מסגרות אחרות.

למעלה