שלום צריך יעוץ

mataNDark

New member
שלום צריך יעוץ

אני שוקל קנייה של מחשב יבמ R50E במחיר זול יחסית וביצועים גבוהים הבעיה היא שהוא מגיע עם כרטיס מסך מסוג Intel Extreme Graphics 2 שנחשב(ממה שהבנתי) חלש להרצת משחקים כבדים אתם אומרים שכדאי לי לרדת מהדגם הזה או לחבר אותו למסך חיצוני כשאני משחק במשחקים? חשוב לציין שהנייד כמעט ולא יזוז מהבית וגם אם אני יקח את המחשב איתי לא יהיה לי זמן למשחקים ועוד שאלה: איזה יציאה דרושה כדי לחבר את המחשב למסך חיצוני ואיזה יציאה דרושה כדי לחבר את המחשב לתחנת עגינה במידה ואקנה? תודה רבה מראש

אכן הכרטיס

לא חזק, אך משחקים לא כבדים במיוחד הוא יסחוב. ניתן לחבר למסך חיצוני, יש למחשב יציאת VGA, אך אין לו אפשרות חיבור לתחנת עגינה.

The Zombie

New member
אני חושב שאתה קצת מתבלבל...

זה שתחבר מסך חיצוני לא יפתור לך את הבעיה של כרטיס מסך חלש. אין כל בעיה עם המסך, פשוט כרטיס המסך לא מספיק חזק כדי לייצר דמויות תלת מימדיות מספיק מהר כדי להציג אותן על המסך. במילים אחרות, כדי לקבל מחשב שיוכל להריץ משחקים שיש בהם הרבה תלת מימד (עם משחקים אחרים, אין בעיה, אגב) תזדקק לכרטיס מסך חזק יותר, חיבור של מסך חיצוני לא יעזור לך

mataNDark

New member
עוד שאלה

אם אני יקנה נייד אם כרטיס מסך חלש אין שום סיכוי בשום דרך שהיא שאני אצליח להעלות משחקים כבדים? במסכים חיצוניים אין כרטיסי מסך?

Jan22

New member
כרטיס מסך - חומרה שמותקנת

בתוך המחשב ולא במסך ,ככל שהוא יותר מתקדם כך הוא תומך באיכויות ובדרישות גבוהות יותר (תוכנות גרפיקה ותלת מימד כגון פוטושופ ,משחקים עתירי גרפיקה לדוגמת DOOM3) ;במסך אין כרטיסי מסך - הוא רק מציג את מה שהכרטיס מאפשר להציג . משחקים כבדים - כרטיסי מסך כמו X300,X700 - כרטיסים איכותיים ;פחות מזה הוא הGMA של אינטל .

mataNDark

New member
והX300

זה כרטיס שיריץ משחקים כבדים? כי בחנות notebook club אני יכול לקנות D610 מצויין ולשדרג לו בחנות את הכרטיס מסך במחיר סביר לX300 אז השאלה שלי היא האם זה כרטיס מסך שישמש אותי הרבה שנים למשחקים ודברים כאלה או שזה כרטיס שלא ישמש אותי כמו שצריך אחריי שנה שנתיים? זה כרטיס מסך מומלץ וטוב והאם כדאי לי לשדרג לX300 ב190 שקל? ובכלל מה אתם חושבים על הכרטיס מסך הזה? למישהו בפורום יש X300? איך הוא מתפקד?

mataNDark

New member
והX300

זה כרטיס שיריץ משחקים כבדים? כי בחנות notebook club אני יכול לקנות D610 מצויין ולשדרג לו בחנות את הכרטיס מסך במחיר סביר לX300 אז השאלה שלי היא האם זה כרטיס מסך שישמש אותי הרבה שנים למשחקים ודברים כאלה או שזה כרטיס שלא ישמש אותי כמו שצריך אחריי שנה שנתיים? זה כרטיס מסך מומלץ וטוב והאם כדאי לי לשדרג לX300 ב190 שקל? ובכלל מה אתם חושבים על הכרטיס מסך הזה? למישהו בפורום יש X300? איך הוא מתפקד?

Jan22

New member
זה כרטיס מעולה

אם אתה ממש רוצה להשקיע תיקח את הX700 שהוא כרטיס מצויין ;בהשוואת משחקים בין הX700 לכרטיסי המסך של אינטל (GMA,EXTREME) הX700 (או 300 אם יש תקציב מוגבל) מפגין יכולות גרפיקה הרבה יותר מתקדמות ו"חיות" .

mataNDark

New member
אבל אני לא ראיתי

דגם בתקציב של עד 6800 שקל מחברת IBM או דל מחשב שבא עם X700 (לא דגמי דל INSPRION) או חנות שבא אפשר לשדרג את כרטיס המסך לX700

Jan22

New member
אתה לא תמצא X700 בתקציב 6.5K

הכרטיס פשוט מצויין ולכן מקפיץ את המחיר למעלה ;תראה ,גם הGMA הוא כרטיס סביר מאוד - מריץ משחקים (ואף כבדים) ברמה סבירה מאוד . בנייד ,אתה שם דגש על משחקים וגרפיקה ?

levikon

New member
בוא נדבר דוגרי.

ניידים הם לא מחשבים למשחקים. מהרבה מאוד בחינות שונות. אפילו הX700 או הכרטיס החדש של NVIDIA (נדמה לי 6600), שהם כרטיסים גרפיים נהדרים לניידים, הם לא באמת כרטיסי מסך לגיימרים. אם אתה רוצה נייד של גיימרים, זאת קטגוריה מאוד מאוד מצומצמת. אליינויר עושה מחשבי משחקים. במחיר של 20000 ש"ח ומשקל של קרוב ל 5 קילו...

mataNDark

New member
זה לא שאני מחפש מחשב גיימרים

זה שאני יוכל להריץ משחקים כבדים מהר ובאיכות טובה ממה שהבנתי כרטיס מסך ומעבד אי אפשר לשדרג ולכן אני משקיע עכשיו כדי שאני לא אצטער אחר כך משחקים זה לא הדבר העיקרי שאני עושה במחשב (אני לא משחק משחקים) השימוש העיקרי שלי במחשב הוא אינטרנט ואופיס למרות שאני כן רוצה להשקיע בעכבר חדש מקלדת ובמשחקים אבל אני חוסך את הכסף למחשב הנייד שאני אקנה ובשביל זה כל שקל חשוב לי ובגלל זה אני לא קונה הרבה דברים שאני רוצה וצריך אחריי שאני אקנה את המחשב אני יוכל להשקיע במשחקים ובכל הדברים שרציתי אני גם לא משתמש בתוכנות עיצוב וגרפיקה (לפעמים אני מכין חתימות בפוטושופ אבל לא יותר מזה) אני פשוט רוצה שמשחקים יעלו כמו שצריך כי אם לא אז אכלתי אותה

levikon

New member
אתה כן מחפש מחשב לגיימרים...

"זה שאני יוכל להריץ משחקים כבדים מהר ובאיכות טובה" - זה הדרישות שהופכות אותו למחשב לגיימרים

mataNDark

New member
אני

לא צריך אותו ממש מהר רק שיריץ בסדר עם המעבד אין לי בעיה אני ייקח 1.8 מהירות שעון אבל עם בכרטיס המסך אני לא מבין כל כך ולא יודע מה לקחת מחשב לגיימרים זה המחשב הכי טוב שאפשר לבקש מעבד חזק וכרטיס מסך שרק אפשר לחלום עליו ואני לא צריך כזה אני צריך קצת משחקים מדי פעם ואני כמעט לא משחק משחקים אני רוצה לשחק קצת מדי פעם ובמידה שאני ארצה ואני יודע שאני ארצה אז אני רוצה שהמחשב יריץ את המשחק בסדר וזהו כמעט כל הזמן אני גולש באינטרנט ומדי פעם משחק במשחקים הצרכים שלי הם: אופיס, תמלילים, משחקים מדי פעם, סרטים ובעיקר אינטרנט כמו כן אני צריך שישמש אותי הרבה שנים הX300 יתאים כי זה המקסימום שאני יכול לבקש בהתאם לתקציב שלי תודה מראש

למעלה