שלום ציפי

שושה100

New member
שלום ציפי../images/Emo140.gif

אני עובדת בחברה פרטית קטנה מנובמבר שנת 2000 בשכר של 5000 ש"ח ברוטו.היום נקראתי לשיחה עם הבוס והוא הודיע לי כי עקב המצב מקצצים בשכר כולם ולי הוא מוריד 1000 ש"ח ברוטו ו"מצ´פר" אותי ביום עבודה פחות. קיבלתי חום על הסכום כי רבע משכורת זה משמעותי לי וגם אמרתי לו שזה יותר מדי ואני רוצה שיחשוב פעם נוספת.עד מתי הוא לא ידע בדיוק לומר רק שזה לפחות עד דצמבר\אבל הוא לא מוכן להתחייב. אני גם נפגעת עם הורדה זו בפיצויים בעתיד ובדמי אבטלה. הברירה השנייה היא כנראה ללכת הביתה, ככה סוחטים היום את כולם כי אין עבודה ואני גם בת 54.האם יש חוק כלשהו במקרים כאלו עד כמה אפשר להוריד לעובד? כמו כן עובדת איתי בחורה שכעת נמצאת בהריון ועובדת כבר בחברה 11 שנים,גם לה מתכננים הורדה וזה יפגע לה בדמי הלידה מבטוח לאומי,היא לפחות יכולה להתנגד כי הוא לא יכול לפטר אותה. מה באמת עושים אם בכלל במצבים כאלו?אם בכלל
שושי

ציפי ג

New member
למיטב זכרוני ../images/Emo104.gif

זו תקנה, או חוק עזר ואתה יכול לפנות או למועצה המוקמית או למשטרה בבקשה לסגור את המקום.

קיצוצים ../images/Emo104.gif

משמעות מעשהו של המעביד, היא יצירת חוזה עבודה חדש עם העובדים. המעביד רשאי לעשות זאת, וגם העובדת בהריון לא תוכל להתנגד (לפיטורי אשה בהריון נדרש אישור משרד העבודה, אבל בנסיבות של קיצוצים כלליים, אישור כזה יינתן). איו הרבה מה לעשות, אלא לנסות ולנהל מו"מ עם המעסיק על משך הזמן שבו יהיו תקפים ההסדרים החדשים, ולנסות להביא אותו להסכים להתחייב לגדיל לך את היקף המשרה כשהעובדת שבהריון תצא לחופשת לידה. נקווה כולנו, שעד שהיא תחזור, ישתפר המצב במשק.

שושה 100

New member
תודה רבה על תשובתך הלא

כל כך משמחת אבל רבע משכורת? ולגבי הפגיעה בפיצויים ודמי אבטלה גם אין מה לעשות? שושי

לא הרבה ../images/Emo10.gif ../images/Emo104.gif

אם תעזבי את מקום העבודה, תהיי זכאית לפיצויים ודמי אבטלה ע"פ המשכורת שהרווחת עד כה. השאלה היא, אם זה כדאי. אם תמשיכי לעבוד באותו מקום, אכן התנאים הסוציאליים שלך ייפגעו. שימי לב שכיוון שגם היקף המשרה פוחת, תהיי זכאית גם לפחות ימי חופשה שנתית..

נחמה פורתא ...

אולי אפשר למצוא נחמה מסויימת בכך שאם תישארי בעבודה ובסופו של דבר יגיעו לך פיצויי פיטורים, הם יחושבו באופן יחסי להיקף המשרה, כך שהמשכורת המקוצצת תשמש בסיס לחישוב הפיצויים רק החל מהפחתת היקף המשרה. לגבי התקופה שקדמה לכך - יהיה צריך לחשב את הפיצויים על בסיס השכר שלפני ההפחתה (כשהוא משוערך למועד סיום העבודה). הערה נוספת - מבחינה מעשית - אני בערך מסכים עם תשובתו של קודמי, אבל מבחינה מהותית, אני לא מסכים לקביעתו ש"המעביד זכאי לשנות את חוזה העבודה". המעביד זכאי להציע את שינוי חוזה העבודה עם הקיצוצים שהוא מבקש. אם לא תסכימי, החוזה לא ישתנה. אבל - במקרה כזה המעביד יהיה זכאי לפטר אותך מחמת קיצוציו. ההבדל המעשי בין זכותך להתפטר ולדרוש פיצויים אם את לא מסכימה לשינוי לבין הזכות של המעביד לפטר אותך הוא קודם כל בכך שהמעביד יכול להחליט בסופו של דבר לא לפטר אותך, ואז את נשארת עובדת והסכם העבודה הקודם אמור להמשיך לחול - במיוחד אם את נותנת ביטוי מפורש (וממוסמך) לאי-הסכמתך להרעה בתנאי העבודה. הבדל אחר (אם המעביד כן יפטר) הוא בכך שהמעביד יהיה חייב לתת הודעה מוקדמת לפני הפיטורים, ואילו אם את מתפטרת - את תהיי זו שחייבת לתת את ההודעה המוקדמת. הבדל מעשי נוסף, יש באפשרות להוכיח לביטוח לאומי שאכן את זכאית לדמי אבטלה כבר החל מתחילת האבטלה. אמנם גם אם תתפטרי בגלל הרעת התנאים תהיי זכאית לכך, אבל ביטוח לאומי מתקשה לפעמים להשתכנע ככה. לכן - מבחינה מעשית - אם את לא מסכימה לקיצוצים, מה שאני ממליץ לך זה להודיע למעביד (בכתב) שאת לא מסכימה ולראות אם הוא מפטר אותך או לא.

שושה 100

New member
תודה רבה על התשובות ../images/Emo140.gif

משום שיש לי מקום עבודה נפלא אז דיברתי עם הבוס שלי על מה שמפריע לי וסוכם שבמקרה של פיטורים הוא לא יפגע לי בפיצויים,אני ויתרתי כרגע על קופת גמל שלי שהיא חדשה כך שמבחינת הנטו הוא יהיה בערך פחות 400 ש"ח,מוכנה לספוג. ימי חופשה יש לי 16 יום בשנה וזה לא ייפגע. מקווה שכל המשק יתאושש. מקום עבודה כמו שיש לי הלואי על כולם. תודה לכם שושי

taliya

New member
טוב ששכל פעל ולא אמוציות

אם זה ינחם אותך - 1000 ש"ח ברוטו בסופו של דבר, זה לא הסכום שתראי בנטו שלך רק תשתדלי שכל משהסכמתם יהיה בכתב בהצלחה

taliya

New member
טוב ששכל פעל ולא אמוציות

אם זה ינחם אותך - 1000 ש"ח ברוטו בסופו של דבר, זה לא הסכום שתראי בנטו שלך רק תשתדלי שכל משהסכמתם יהיה בכתב בהצלחה

למעלה