שלום צדיקים...

r u d y

New member
שלום צדיקים...

שלום לכולכם, אני סטודנט לתואר ראשון, ובחרתי לעשות עבודת מחקר על חסידות ברסלב, שמאז ומתמיד משכה אותי אליה באופן העברת המסרים שלה לקהל המאמינים. חסידות ברסלב מבחינתי, שונה מאוד מזרמי היהדות השונים המעדיפים לגעת ברבדים אחרים של האדם ונפשו. בחרתי להתמקד בתחום המוסיקלי של חסידות ברסלב, ותוך כדי כך לנסות ולהבין מהו הגורם הממגנט הזה שיש במוסיקה, בשימחה, באהבה ובהערצה לתורה. אשמח לקבל עזרה בדרכי להבנת המרכיבים של האמונה הכל-כך מיוחדת שלכם, וצורת הביטוי שלה. כל פרט מידע מילולי ומוזיקלי יתקבל בברכה, ואם יש ביניכם כאלו שהיו מעוניינים לשוחח עמי דרך אתר זה, אודה להם מקרב לב. תודה. י.ח.

בתור התחלה ...

תאזין לשלשת ערוצי הרדיו האלה: אזמרה. ברסלב. חוט של חסד - תגש לאתר ותמצא שם. המלצתי החמה ביותר היא הראשונה , השיעורים של הרב אליהו גודלבסקי ברדיו אזמרה. תוכל גם לסייר באתרים שלהם. חוץ מזה , אם יש שאלה ספציפית , יש כאן כמה שישמחו לענות.

r u d y

New member
תודה רבה לך ....

שוב תודה ... אשמח אם תצליחו להסביר את השימחה הגלומה בחסידות ברסלב, החיוכים, האהבה שמרעיפים עלייך, למה ? וכיצד המנגינה לוקחת חלק בכל הסיפור הזה ? שאלה נוספת ... מישהו מכיר את עדי רן ? מה אתם חושבים על המוסיקה שלו ? יש אפשרות למצוא מאמרים בנוגע לניגון, שירה, מוזיקה וכו' ...? שוב תודה רבה על העזרה הרבה ....

אני לא בטח אבל יש לי השערה ...

שאתה רוצה לדעת כיצד מסדרים אינסטלציה בבנין , לפני שלמדת איך בונים בנין ... מה אני מתכוון ? ההסבר הוא ארוך אז אני אנסה בכמה מילים להסביר לך: יהודי , זה אחד שעושה את מה שכתוב בתורה הקדוש , או לחלופין , מה שאומר לו הרב שלו שמבין מה מכתוב בתורה , יותר טוב ממנו. זה שלב א. שלב ב: לפני 200 שנה הגיע רבי נחמן מברסלב זצוק"ל לעולם הזה והודיע שמרגע זה ועד הסוף , כלומר עד שיבוא משיח , מי שרוצה לקיים בשלמות וכראוי את מה שכתוב בתורה , חייב לציית לו , ללכת בדרך שהוא , רבי נחמן יתווה לו. יפה , סיימנו עוד שלב. שלב ג': רבי נחמן אמר כמה מאמרים על מעלת הניגון והשמחה , וזרז את מי ששומע לו שיהיה קבוע בלבו עניין חשוב זה , לנגן , לשמח ולרקוד. הוא גם גילה את פנימיות התורה ביניינים אלו , כלומר סודות התורה הקשורים לשמחה ולניגון. אחת האימרות היותר ידועות ומתומצתות שאמר היא: מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד.. עקב מה שקראת למעלה , חסיד ברסלב חייב לחיות את חייו מתוך שמחה גדולה , להרגיל את עצמו שיהיה תמיד ניגון שמח בפיו ואף להשתדל לרקוד כל יום. בקשר לחיוכים ולאהבה שמרעיפים עליך : שוב , רבי נחמן מחייב כל אחד מחסידיו לנסות ולדבר עם כל יהודי ויהודי , להודיע לו ממציאות התורה , מציאות ה' יתברך ולבסוף , גם מציאות הצדיק . ממילא תבין שמי שמחויב לשמחה ולניגון , כאשר הוא בא לדבר עם חבירו , זה מורגש... עדי רן ידיד שלי. אני מאד אוהב את המוסיקה שלו , אני חושב שיש לו זכות נפלאה בקרוב לבבות של חוג מסוים של אוהבי המוסיקה אותה הוא מנגן. מאמרים ? אני מציע לרכוש את ספרי ברסלב ונסות לעיין בהם. אני מכיר יהודי יקר שהתקרב וחזר בתשובה רק מכיוון שבספר של רבנו "הוא שמע ניגון אחר משאר הספרים שניסה לקרוא..." , כדבריו. כן תוכל לחפש במפתחות , לדוגמא של הספר לקוטי מוהר"ן , דבורים על ניגון , שמחה , ריקוד וכו' ... הרבה הצלחה אח יקר.

סליחה על הטעויות , הקלדה קלוקלת.

*בתורה הקדושה *כתוב בתורה *בעניינים אלו

r u d y

New member
תודה....

איך אני יכול להגיע לאותם מפתחות של הספר לקוטי מוהר"ן ולחפש בעזרתם את אותם מאמרים על ניגונים ?

זיסער

New member
אתר הניגונים של הפורום

אתר "ניגוני ברסלב" חלק מהקישורים אולי לא פעילים בגלל בעיות תחזוקה באתר.

r u d y

New member
תודה תודה ושוב תודה....

אני ממש מודה לכם .... איך אני יכול להגיע לאותם מפתחות של הספר לקוטי מוהר"ן ולחפש בעזרתם את אותם מאמרים על ניגונים ? אשמח אם תפנו אותי למאמרים נוספים אודות ניגונים, אגב, רכשתי את ליקוטי מוהר"ן תניניא - המון דפים, אם תוכלו להפנות אותי לעמודים ספציפיים אודה לכם ... תודה לכם שוב, עזרתכם חשובה לי ...

למעלה