שלום פעם ראשונה!

שוקו15

New member
שלום פעם ראשונה!

שלום כולם , אני פעם ראשונה בפורום, ואני עוקב אחריכם הרבה זמן כדי לראות אם יש משהו על שם המשפחה שלי. בגלל שלא ראיתי, אז אני שואל אותכם. בגלל שאני עושה עבודת שורשים, החלטתי לברר את שמות המשפחה של כל סבא וכל סבתא. השמות משפחה הם: גרוס , מורנו , רווח , קשלס. אני מחפש מידע על השמות ואת מקורם. תודה רבה!

אני מכירה אחד בשם יעקב גרוס

שהוא חבר של אבא שלי ואבא שלו הכיר את סבא שלי אבל אני צריכה לברר יותר פרטים. שלך חנה גונן

שרה המל

New member
גם בקיבוץ טירת-צבי

יש חבר בשם יעקב גרוס. אני חושבת שזה שם די נפוץ. שרה

שמות

גרוס, כפי שאתה בודאי יודע הוא שם יהודי נפוץ מאד. בגרמנית ויידיש המשמעות "גדול". אם אתה רוצה לחפש מידע על מישהו בשם משפחה זה תצטרך הרבה נתונים נוספים, שמות מקומות, תקופה וכו' מורנו גם הוא שם די נפוץ. הוא יכול לבוא מ"אדוננו מורנו ורבנו", תואר לרב גדול בחסידות או בכלל רב ידוע. בתכתיב MORENO הוא יכול גם להיות שם מקום. רווח גם הוא שם די נפוץ, ביחוד בעדה הספרדית. קשלס - אם תחפש ב www.google.co.il תמצא כמה "קשלס" ביחוד אחד "חיים קשלס" שחבר ספר חשוב על יהדות בולגריה . אם אתה רוצה לחפש בני משפחה בכל מיני עצי משפחה, עליך להשיג את התכתיב הלועזי של השמות.

ד ז י ר ה

New member
gross הוא שם די נפוץ תצטרך לספק

יותר פרטים לגבי הגרוסים. אני מכירה אחד אמריקני בשם פיל גרוס. בהצלחה רבה !

שרי סילבר

Active member
מורנו בד"כ שם משפחה במשפחות ספרדיות, ותרגומו מספרדית: שחור. שמות צבעים גם הם נפוצים בקרב משפחות שונות, ממוצאים שונים.

ואם אתה מתעניין כרגע רק במקור

שם המשפחה, כדאי לברר אם יש אודותיו פרטים ב"בית התפוצות". אפשר למלא טופס מקוון ולקבל תשובה בדוא"ל. אשמח לשמוע על התקדמותך בעניין זה, או בכל עניין אחר הקשור לעבודה.
ארנון

שוקו15

New member
תודה!!!!

תודה לכולם על התשובות. מה שתיכננתי לעשות בעבודה הוא זה: דבר ראשון, את החלק של ה"אני". את החלק הזה כבר סיימתי, ועכשיו הגעתי לחלק של המשפחה. מה שחשבתי לעות בחלק הזה הוא כזה: יש לי 2 סבים ו2 סבתות . חשבתי לחלק את החלק הזה ל4: כל סבא/סבתא יהיו חלק . למשל, לסבא שלי ז"ל, שם המשפחה שלו הוא גרוס אז על החלק שלו, הסיפורים שלו ושל משפחתו, נקרא :"משפחת גרוס". וככה לכל סבא/סבתא. בתחילת כל חלק של משפחה , חשבתי לשים קצת רקע על שם המשפחה, ואולי באיזה ארץ מקורו, כמה אנשים חשובים עם שם המשפחה, ואחרי זה להתחיל את החלק. זה הרעיון הכללי שלי. אז אם תוכלו לתת לי מידע על השמות משפחה האלו, זה פשוט יוסיף לעבודה שלי, ואני חושב שזה יהיה מעניין. תודה שוב לכולם ולכל מי שאכפת לו. ממני,

למעלה