שלום - פעם ראשונה פה

שלום - פעם ראשונה פה

הבן הבכור שלי בן 11 וחצי, אנו בשלבי קבלה ל"בית של תמר". מילדות יש לו ליקויים אבל עדיין אין לי מושג בדיוק מה יש לו, למרות כל המאה אלף איבחונים שעשו לו. עד עכשיו למד בכיתה קטנה ועכשיו התקשרו אלי מהבי"ס החדש ומבקשים לערוך לו איבחון של קשב וריכוז שרשום להם כך (למרות שלא אמרו לי כלום על כך), וכנראה שיזדקק גם לתרופות. מאיפה אני מתחילה? איפה עושים את האיבחון? חברה המליצה לי ללכת לפסיכיאטר שיעשה לו איבחון מא-ת ואז לשאול את כל השאלות. אין לנו אמצעיים כספיים לכך. ובעלי גם מתנגד וחושב שהכל יסתדר מעצמו ואני נלחמת בהכל לבד. באבחון האחרון שלו במשרד החינוך אמרו לי שהם לא יודעים מה בדיוק הלקויות שלו כי הם מאבחנים חינוכיים, אני ממש לא יודעת מה לעשות.

05 מיכל

New member
ברוכה הבאה!

אכן כדאי לבצע אבחון של הפרעות קשב. האנשים המוסמכים לכך הם או פסיכיאטר ילדים או נוירולוג ילדים שהתמחו בהפרעות קשב, או פסיכולוג קליני או נוירופסיכולוג. אם הילד עבר אבחונים רבים ומהות הבעיה לא ברורה, הייתי נוטה יותר לכיוון של נוירופסיכולוג. אבל כל הכיוונים אפשריים. אני לא מסכימה עם חברתך שפסיכיאטר=אבחון מא' עד ת'. צריכים מאבחן טוב שיש לך המלצות טובות עליו. פסיכיאטר יכול לחפף כפי שפסיכולוג קליני יכול לאבחן ביסודיות. ומילה לגבי התרופות: ייתכן שיהיה צורך, ואז יהיה צורך להתמודד עם התנגדותו של בעלך (הבלתי מקורית בעליל... הרבה אבות מתנגדים וטוענים שזה יסתדר לבד. אבל כאמור, דיה לצרה בשעתה.) א-ב-ל: ממש לא מקובל עלי שביה"ס אומר לך ש"כנראה יהיה צורך בתרופות". הם לא מוסמכים להחליט או אפילו להמליץ על כך, בוודאי ובוודאי לא לפני שהתבצע אבחון! רק רופא מחליט על כך, ורק אחרי האבחון. ה"כנראה" הזה מאוד מקומם אותי. והתרופות לא חייבות להיות יקרות. חלק מהן ממומנות על ידי הקופות. שוב, דיה לצרה בשעתה. אם תצייני באיזו קופה אתם ובאיזה אזור אתם גרים, ייתכן שיהיו המלצות. בהצלחה! נשמח להתעדכן וללוות אותך.

תודה על התגובה - אני קצת בסערת רגשו

אף פעם לא דובר על בעיות קשב וריכוז, לכן קפצתי פתאום. הוא היה שנים במעקב בשניידר והיה באיבחון של פרופ' לנורולוגיה שאמר שהכל אצלו בסדר מבחינה נורולוגית. כל פעם שעושים לו איבחון אומרים לי משהו אחר.. פעם התפתחות ריגשית מאוחרת.. פעם רק ליקויי למידה.. אני מניחה שזה הכל יחד. אנחנו שייכים למרפאת הכללית ויש לנו גם ביטוח משלים וגרים בפ"ת. אין לי מושג למי ללכת - למכון מסויים? בכל מקרה אני מודה לך על התגובה, מרגישה פחות לבד בעסק..

התחלתי לקרא פה קצת והתחלתי לבכות

פתאום אני לא לבד.. פתאום הבעיות שאני נתקלת בהן עם הבן שלי זה לא דבר נדיר. אני צריכה כל כך הרבה תשובות. הילד שלי מקסים וחכם ואני כל כך אוהבת אותו ורוצה לעזור לו, אבל אני צריכה קודם להבין מהם הקשיים שלו.. ומישום מה כל האיבחונים (בעלי אומר שאני מאבחנת סידרתית..) לא מסבירים לי מה הבעיה בדיוק, ממה זה נובע? איך אפשר להקל עליו ולעזור לו? אני פשוט אוהבת אותו כמו שהוא ומקבלת אותו כמו שהוא, הוא הילד הכי הכי בעולם.

05 מיכל

New member
וילד בר מזל!

לא כל ילד, ובוודאי לא כל ילד עם קשיים, זוכה באמא שיודעת שהוא הכי בעולם. אבל כל ילד, וזמיוחד ילד עם קשיים, זקוק לאמא כזו. ובנך זכה! האם הנוירולוג שראה אותו היה מומחה להפרעות קשב? אם כן, ואם זה לא היה מאוד מזמן, אז לא נראה לי שיש צורך לאבחן. אבל אם הוא לא היה מומחה לזה, לדעתי אין טעם להסתמך על דעתו בעניין הזה. ואם כך, אני ממליצה לך לפנות למרכז הקשב של בי"ח גהה שנמצא בפתח תקווה, ומקבל את ילדי הכללית, ללא תשלום. (אם יש צורך בבדיקה ממוחשבת אז היא מצריכה תשלום, אבל פחות מאשר בהרבה מקומות אחרים.) זה מקום מצוין מבחינה מקצועית, המנוהל על ידי דר' איריס מנור, פסיכיאטרית ילדים מומחית להפרעות קשב (שהיא גם יועצת קבועה ופעילה מאוד של הפורום שלנו) ולפי מה ששמעתי מאנשים כאן האבחון שלהם יסודי ומקיף. בהצלחה, ואנחנו איתך!

zivadina

New member
את מוזמנת ללמוד ביחד אתנו

כולנו כאן הורים לילדים ADHD. כולנו מתמודדים עם הפרעת הקשב שלנו ושל ילדינו, ומצליחים למצוא את הטיפולים שהכי עוזרים. בבקשה: מצד שמאל לקישור שייפתח, יש עוד הרבה מדורים מעניינים:

מודה לכם מקרב לב-עזרתם לי מאוד

פניתי במייל להיכן שהמלצתם ונכנסתי לאתר של מט"ח. לא הבנתי מהם הצעדים (צעד 1, צעד 2 וכו') - ואיך אפשר להירשם כדי להיכנס יותר לעומק. שוב תודה.

למעלה