שלום פלורי, אשמח לעצתך

שקדיה10

New member
שלום פלורי, אשמח לעצתך

אני שוכרת דירה מזה שבע שנים. חוזה השכירות מסתיים בסוף השנה (31.12.11). החלטתי לפנות את הדירה כחודשיים לפני תום החוזה. מאחר ואני משלמת כל שלושה חודשים יוצא ששכר הדירה עבור החודשיים האחרונים ישולם כבר על ידי. ידוע לי שעל פי החוק אני יכולה להביא דייר חדש ש"ייכנס בנעלי" עד סוף דצמבר ולאחר מכן יערוך מול בעל הדירה חוזה חדש. שאלותי הן: 1. בהנחה שאני מוצאת דייר ש"ייכנס בנעלי" כמה זמן מראש אני מחוייבת להודיע לבעל הדירה שאני מתכוונת לפנות ולהביא דייר חדש ש"ייכנס בנעלי" ?? 2. מאחר ששכר הדירה עבור החודשיים האחרונים ישולם כבר בתחילת אוקטובר אני חוששת שבעל הדירה יטרפד כל משא ומתן עם דייר חלופי שאביא. כיצד עלי לנהוג ? (ידוע לי החוק שבעל הדירה יכול לפסול שוכרים פוטנציאליים רק מסיבות מאוד מסויימות) האם מומלץ להקליט את השיחות עם בעל הבית ? 3. במידה ובעל הדירה יחליט להעלות את דמי השכירות מיד עם עזיבתי (סביר להניח שכך יהיה) האם המשמעות היא שאני משוחררת מהחוזה ועל בעל הדירה להחזיר לי את כספי השכירות ששילמתי עבור החודשיים האחרונים ולמצא בעצמו דייר כלבבו במחיר החדש שיקבע ?? מודה על עזרתך.

משכיר ממש לא חייב להסכים

לכך שהשוכר החליף שהבאת ימשיך לשכור את הדירה מעבר לתקופה של הסכם השכירות שלך (זה שמכוחו הגיע השוכר החליף) וזכותו המלאה להתנות הסכמתו לכך שהשוכר החליף ימשיך להתגורר בדירה לאחר תום התקופה בהעלאה של דמי השכירות (בשקל או פי מאה, אין לזה חשיבות כלשהי). כך שאת צריכה למצוא שוכר חליף שמלכתחילה מוכן להכנס לדירה רק לחודשיים ואין לך שום אפשרות להבטיח לו שהוא ימשיך להתגורר בה גם לאחר מכן.

למעלה