שלום פורום שינוי!

ultraORTDX

New member
שלום פורום שינוי!

אני שי, ואני מצטרף חדש לפורום. חרדי אורתודוכס. נגד כפיה דתית! אני, בעקרון בעד המפלגה, למעט כמה נושאים שהיא מקדמת, אשר באמת עלולים לגרום לפצול של העם היהודי במולדתו (נישואין אזרחיים למשל). כמובן שאני "בארון", ולא מגלה לאיש שאני בעד עקרונות השינוי, זאת בגלל הדעה הרווחת ששינוי מפלגת שנאה. אגב - אני עובד ומשלם מסים, ואב לשלושה ילדים (בינתיים). שינוי - בבקשה צרו דיאלוג עם הצבור החרדי, על מנת שיבין כי בשם עקרונותיכם הוא רק יכול להגאל ממעגל של בורות וחוסר עבודה. אני בטוח שאדם מאמין ישאר אדם מאמין גם אם לא יסגר בתוך גטו. ומאמין באמונה שלמה בביאת המשיח, ובחזרה מלאה של כולנו בתשובה. מקוה שאתקבל בברכה. שי

ברוך הבא. שאלה לי אליך:

מדוע אתה מתנגד לאפשרות של כל זוג לבחור את דרך הנישואים בה הוא מעוניין? אני שואל עניינית. להבין מה הנימוקים לכך ומדוע זה יגרום לפיצול העם היהודי.

izzyr

New member
זה יגרום להתבוללות?

מה זה קשור לעניין? נישואים אזרחיים אינם מחייבים את הציבור להתחתן עם גויים. כל אחד יכול להתחתן עם מי שהוא רוצה, כמובן שמי שיתחתן עם לא יהודים לא יוכל להתחתן נישואים דתיים. המצב היום לא מוריד או מעלה בהתבוללות, מי שרוצה להתחתן עם לא יהודים עושה זאת בכול אופן. השאלה היא האם המדינה צריכה להעניש מי שלא רוצה להתחתן עם יהודים או במסגרת דתית ולא לאפשר להם להתחתן בארץ. כליברל אני חושב שלמדינה אין זכות להכתיב לך עם מי להתחתן ועם מי לא. לגבי חיוב יהודים להתחתן בנישואים דתיים, אני חושב שזה בזוי לחייב מישהו לברך את האל כאשר הוא לא מעוניין בו. להזכירך את המילה כופים אותו נאמר רק לגבי גט ולא לגבי שום דבר אחר, כך שאין שום סמכות לכפות אליו. (גם הרב משה פינשטיין ז"ל נגע בעניין).

ultraORTDX

New member
נישואין במתכונת אחרת

כן מקובל עלי. אני אומר- זוהי מדינה יהודית! לכן, נישואין יהודיים מכל הזרמים זה בסדר. יש להשוות את מעמדם של כל הזרמים ביהדות. אבל אתם יודעים מה? קצת מפריע לי ששינוי ומרצ ועלה ירוק מתמקדות רק בנישואין, ובחוקים ששינויים לא ישנה את פני החברה או ישפר את איכות החיים של האזרחים בצורה משמעותית. יותר מפחידים אותי ההסתה, הבורות, הגטו וההתבדלות של האוכלוסיה שלי, אשר הולכת וגדלה במהירות. צריך לפעול מהחינוך. צריך לשנות את מערכת החינוך החרדית, למשל. יותר חשוב! צריך לגייס לצבא, ולערבב את כולם עם כולם (כמו שקורה עם העולים האתיופים, והרוסים). שינוי צריכה לפעול מכאן. שימו לב שאי אפשר לפרש כשנאה את כל השינויים האלו.

izzyr

New member
מה הקשר?

יש הרבה דברים שצריך לטפל בהם, אחד מהם הוא נישואים. אתה לא מבין שיש אזרחים במדינת ישראל שאין להם שום אפשרות להתחתן? יש היום בישראל 300,000 עולים חדשים המוגדרים לא יהודים, אין להם דרך להתחתן. זו בעיה חמורה מאוד שדורשת טיפול מידי. זה לא מוריד מאומה את חשיבותם של נושאים אחרים.

FuxPavel

New member
כן זה יגרום להתבוללות

אם המצב עכשיו לא נותן לזוגות להתחתן בצורה שאחד מהם לא יהודי ובצור הכזאת מדכא ברמה כזאת או אחרת את כמות האנשים שמתחתנים עם לא יהודים ככה שברגע שתהיה אפשרות פשוטה להתחתן עם לא יהודי זה יגביר את ההתבוללות. ולכן אף חרדי לא יסכים שבישראל יהיו נישואים אזרחיים.

izzyr

New member
אין שום קשר להתבוללות..

המצב אינו גורם לאף אחד לא להתחתן עם לא יהודים, כפי שאם היה אחרת זה לא היה מעודד. אלו שטויות. מי שרוצה להתחתן עם אהובתו או אהובה אשר אינם יהודים, שום חוק בעולם לא ימנע מהם. הדבר היחידי שהחוק גורם זה שהם יצטרכו לעשות זאת בקפריסין וזהו. זה לא שאם יהיו נישואים אזרחים אז פתאום אנשים יעדיפו להתחתן עם לא יהודים, כי הם לא עשו זאת עד עכשיו בגלל שלא הייתה אפשרות להתחתן אזרחית בארץ, אל תשלה את עצמך.

לא הבנתי מה העמדה שלך בעניין

אם אתה מצדיק אותם, אז אתה מציע שהיהודים יתחתנו רק בינם לבין עצמם ואילו ה"גויים" יתחתנו גם הם בינם לבין עצמם. עכשיו תחשוב על כמה דברים. א. זה בדיוק מה שרצה היטלר כמה שנים לפני שעלה בדעתו לגמור את כל היהודים בכלל- כי אין אדם-אין בעיה. ב. לאזרחי ישראל (כרגע אני לא מדבר על ערבים כי זה סיפור שונה) צעירים הנמצאים בגיל הנישואין לרוב המקרים אחד ההורים הוא יהודי והם נחשבים לגויים רק בשל הטמטום ההלכתי. בפועל, הם יהודים לכל דבר. ג. אם הסטטוס קבו הדפוק שלנו יישמר תיווצר במדינת ישראל עדה נפרדת של "יהודים למחצה" שלא תזדהה עם המדינה והחברה. מה לא מספיק לך צרות גם כך? לא מספיק שאיזה דיסלקט בזמנו שחרר מהבקבוק את השד העדתי ובמקום מדינת היהודי עכשיו יש לנו מדינה של אשכנזים, מרוקאים, עירקים, כושים, גרוזינים? קיצר, זה יגרום לפיצול נוסף בחברה שגם כך מרחף עלינו כל הזמן. לכן חייבים נישואין אזרחיים דחוף אחרת נהיה בצרה צרורה.

ultraORTDX

New member
שימו לב,

אני אמרתי שכל הזרמים היהודיים יכולים להשיא. אני חושב שזה מספיק. אבל אני גם הערתי על העובדה שמגוחך להתוכח על נישואין אזרחיים, ולהעמידם בראש סדרי העדיפויות של מפלגה ליברלית, ל-פ-נ-י שמטפלים בשאר הנושאים, היותר בוערים, אשר אותם ציינתי בהודעתי. למה אתם מתעלמים מנואשים כמו, שינוי מערכת החינוך החרדית, הוצאת החרדים מהגטו! יותר בוער לי! וגם לכם! בואו נדבר על הדברים האלו!

ultraORTDX

New member
אגב.

אולי תקפצו לפורום "דתיים" פה בתפוז, ותסבירו להם שאין חיה כזאת - "כפיה חילונית"?

tapr

New member
בהחלט

אחד הדברים שיותר מציקים לי הוא ההתעקשות שלא להכניס את תוכנית הליבה לחינוך החרדי. אני בכלל שקלתי את האפשרות של חינוך אחיד יהודי-ממלכתי, ואת החינוך התורני יקבלו כתוספת אחרי הלימודים, באיזושהי דרך.

FuxPavel

New member
אני רק הסברתי את הטיעון הדתי

אני כמובן בעד נישואים אזרחיים.

FuxPavel

New member
שלום שי!

קודם כל יש לנו פורום דתיים בשינוי ואתה מוזמן להצטרף, הנישואים האזרחיים הוא הפתרון היחידי שבכל מקרה מתבצע לאנשים שהרבנות מסרבת לחתן אותם, פשוט הם נוסעים לחו"ל ומתחתנים, כל מה ששינוי אומרת זה לפשט את העניין ולתת לאנשים שלא יכולים להתחתן פתרון בארץ בלי לנסוע לחו"ל הריי ישראל מכירה בנישואים אזרחיים היא פשוט לא מקיימת אותם בארץ זה הכל...גם ההורים שלי התחתנו בצורה אזרחית. רק שתדע שלחבר הכנסת רוני בריזון שעומד בראש המלחמה בכפייה הדתית, למרות שהוא עצמו חזר בשאלה האנשים שהכי תומכים בו והכי עוזרים לו להלחם בכפייה הם חרדים בדיוק כמוך שהבינו שבגלל הכפייה הדתית הדת נמאסה על הציבור הישראלי. אחנו אומרים שדת היא דבר פרטי ואישי ואין זכות למדינה להתערב בחיי הפרט. אין בעיה שאתה תאמין בחזרתנו של כולנו בתשובה, כל עוד המדינה אינה תומכת בזה.

נישואים אזרחיים

זה צריך להפנות למגזר הדתי/חרדי אשר עומד מנגד ושותק על כל השחיתות בבתי הדין וממשיחה למנות דיינים שמזלזלים בדין ובבני אנוש ולא מכירים את ההלכה.

goanin

New member
היי שי!

הגבתי לך ושכחתי לברך אותך. תכירו - שי. חבר טוב שלי. אנחנו מתוכחים ימים שלמים על דברים ברומו של עולם (ברור שתמיד אני מנצח...
). אני מאמין שהוא החלון שלנו לחברא החרדית. ויש לקחת ברצינות את העצות שלו בעניני דעת קהל אצל החרדים, והדתיים גם. אגב, תודה שי, שלרוח המשפט שיתנהל מחר, שמת בפורום "דתיים" את הסרטון של הדקירה (לא רואים אותי, כי זא מצֻלם בדיוק אחרי שאני כבר נדקרתי). אני מקוה שנקח ממנו דֻגמא לאדם פלורליסט חרדי (שאמנם מאמין שאני אחזור בתשובא פעם), ונבין שיש לטפח כאלו ולהריע להם.

למעלה