שלום עצמי!

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

siag

New member
שלום עצמי!

השלום בין מדינות והשלום בתוך המדינות והשלום בין בעלי הדעות השונות (כמו בפורום הזה) האם יתכן לפני שיהיה שלום עצמי לכל אחד בעצמו?

siag

New member
לא הבנתי תגובתך

רציתי לומר, שלא יתכן שלום בשום מקום אלא אם כן שלשני הצדדים המשתתפים בנסיון לעשות שלום יהיה קודם כל לכל אחד בעצמו שלום עם עצמו. שאם לא כן כיצד יתכן לעשות שלום עם אחר. והפלא הכי גדול שבעולם כ"כ מתקדם יחסית, עדיין רוב בני אדם לא מצליחים לחיות בשלום ואהבה, (אי מלחמה אינו שלום) בין אם זה בין בני הזוג בין אם זה בין השכנים מדינות וכו´. שלום אינו ויתור על מה שאני ולהיות מה שאתה, אלא אני מה שאני ואתה מה שאתה ובכל זאת יש לנו משהו משותף. אגב: לעז יש בחירה (כהגדרתי) או לא?

רון סי

New member
הבנתי מה רצית לומר

ואמרתי שכן יתכן, ושזה מה שקורה למעשה. למשל לישראל יש שלום עם כמה משכנותיה למרות שאין שלום ביננו לבין עצמנו. אני לא כל כך מכיר עיזים האמת, אבל מהכרות עם בעלי חיים אחרים אני מניח שיש לעז יכולת לבצע פעולות בניגוד לטבעה. אם אתה מוכן לקבל דוגמה מחתולים למשל, אז ידוע שמטבעו החתול לא אוהב מים. למרות זאת חתולים יכנסו למים אם יש להם מניע מספיק טוב. לעומת זאת, כשמדברים על בני אדם, ניתן להראות במקרים רבים שפעולה אנטי-טבעית למראית עין נובעת למעשה ממאפיין טבע אחר, חזק יותר. למשל, אם אדם מאמין שהוא עלול לסבול בגלל חטאיו, ומפחד מזה, ויש יום מסויים בשנה שבו מובטח לו שאם יצום אז הוא לא יצטרך לסבול, אז אותו אדם יבחר לציית לרגש הפחד במקום לתחושת הרעב, ויצום. צום יום-כיפור הוא למעשה פעולה יצרית וטבעית ביותר.

siag

New member
טבע ובחירה

הפסקת אש אינה שלום. כוונתי לשלום ואהבה אמיתית, הערכה והערצה הדדית, התייחסות לזולת כאל שווה לך. וזה לא יכול להיות אא"כ יש לך שלום עם עצמך. כי כשאין לאדם שלום עם עצמו ויש לו טענות על עצמו והוא עצוב ומצוברח, ומר לו החיים וכל העולם ניראה לו רע, אזי כדי לנער מעצמו את הצער הוא מחפש לתלות את בעיותיו וצרותיו באחרים. כל החיסרון שיש לערבים הם תולים את זה בעצם מציאותינו בעולם. הם לא קולטים שגם אם לא נהיה בעולם ח"ו הצרות שלהם ישארו כמו שהם. גם עם החתול מחליט לקפוץ למים כי המצב הכריח אותו, וגם מי שהולך לצום מהפחד, וגם היציאות שיוצאת העז מטיבעה במקרים מסויימים הכל עדיין במסגרת הטבע המכריח שלה. כמו להנצל מאוייב ולקפוץ למים. אבל בן חורין אמיתי זה מי שמנותק מכל המערכת הטבעית ועושה מה שעושה ע"י הוראת השכל ולא האינסטיקט הטבעי. המצווה שמצווה התורה לעשות חסד למשל, אם היא נעשת ע"י אדם שיש לו את מידת הנתינה בטבע, אזי הוא עושה אותה לא בבחירתו כי טבעו נוטה לזה. מצווה זו היא נאמרה לאכזר או לקמצן, שהוא צריך לשבר את טבעו ולבחור נגד טבעו ורק זו נקראת בחירה חופשית. וכן הוא בכל מצווה ומצווה, והמכנה המשותף של כל המערכת הוא הביטול, היינו הביטול של הדמיון הנקרא ´אני´. כי ה´אני´ שלי הוא בעצם תגובות מוכרחות של התיכנות הגני שלי, ואם כך אין לי את ה´אני´ באמת. מערכת המצוות בכללותה באה לשבור את ה´אני´ שלך המדומה, ע"י שתשמע ותציית לכח שמעל טבעך שאומר לך ההיפך מטבעך. וכשמתבטל הדמיון של ה´אני´ אתה עובר לחיות עם ה´אין´ כלומר חיים ברובד אחר, של חופש ושיחרור אמיתי מכל המערכת הטבעית. ואז מתחיל להאיר ולפעול השכל. אני מקווה שברור לך שעדיין אנחנו פועלים עם כח המדמה ולא עם השכל.

רון סי

New member
ומה זה השכל?

רק עוד אחד ממאפייני טבע האדם... הקמצן שמאזין לדברי התורה ועושה משהו נגד טבע הקמצנות שלו, עושה זאת בעקבות טבע האמונה בדברי התורה, או טבע הפחד ממנה או טבע התקוה לחיי נצח, או משהו דומה. למעשה, ניתן לומר שאם אדם עושה משהו בכוונה נגד תכונה מסויימת שלו, הוא עדיין עושה זאת בגלל אותה תכונה, כך שהוא עדיין מונע ע"י טבעו. למשל, אם מטבעו האדם לא נותן צדקה, ועומד בפניו קבצן, והאדם מבצע החלטה שאומרת: "בגלל שאני לא רוצה לתת, אני דוקא אתן", הוא בעצם עשה פעולה מתוך טבע הקמצנות שלו... לגבי אהבה והערצה הדדית, כשתגדל קצת תגלה שאנשים אוהבים ומעריצים מאד את זולתם, לא רק בו בזמן שהם מסוכסכים עם עצמם, אלא אפילו בגלל שהם מסוכסכים עם עצמם. אנשים שאוהבים את עצמם מעל הכל נוטים לעיתים קרובות להפוך לאגואיסטים, נרקיסיסטים, אינדיבידואליסטים ושאר מילים אנטי-סוציאליות.

siag

New member
אהבה אמיתית

...שאנשים אוהבים ומעריצים מאד את זולתם, לא רק בו בזמן שהם מסוכסכים עם עצמם, אלא אפילו בגלל שהם מסוכסכים עם עצמם....´ אני מודה לדבריך הנ"ל, אך אני מדבר על אהבה שאינה תלויה בדבר, ובנ"ל אתה מתאר אהבה שתלויה דווקא ברצון להשלים את החיסרון של הסיכסוך העצמי. צריך קצת זמן לפרט ולהסביר מהו כח המדמה שעל פיו פועלים רוב בני העולם, לעומת הבודדים (ממש) שפועלים עם השכל.

למעלה