שלום עם סוריה עכשיו

שלום עם סוריה עכשיו

ברור לי, כמובן, שאנגרן, דן חזן, "איש מרכז" וכל יתר, תומכי הימין הקיצוני כאן, יחלקו עלי בזאת. נאה. לא אליכם מכוונים דברי... כעת, כאשר סוריה מכותרת ונרדפת, מן הראוי להושיט לה יד, לעזרה ולשלום. כולנו נרוויח מכך, הם ואנחנו וכולם. כבר חדשים חלפו, מאז שהביעה סוריה את רצונה הכן, לפתוח, מיידית, במשא-ומתן לשלום, בלא שום תנאים מוקדמים שהם. סוריה של היום איננה סוריה, של לפני שלושים וארבעים שנה. סוריה של היום היא אומה שלמנית, ומצווה עלינו להושיט לה את ידנו לשלום, על-מנת להבהיר לה, שאנו עִמה, אנו שכנים טובים לה, וברצוננו לפתח יחדיו, את איזור הסהר הפורה כולו, לרווחת כל תושביו. ברית מצרים-ישראל-סוריה, עם שותפות סעודית וירדנית, תביא לפריחת המזרח-התיכון כולו. המכשול היחיד הוא: חרחורי-המלחמה האמריקאניים. ג'ורג' דביליו הבן, חפץ בדמים, אך הוא מבין, כנראה, שצרפת ורוסיה לא יוכלו להסכים, לכיבוש אמריקאני גם בסוריה, בנוסף לעיראק ולאפגאניסטאן, אז על-כן הוא מצפה, שאנו, הישראלים, נעשה עבורו את העבודה המלוכלכת. עלינו לקום ולהבהיר - לא עוד! לא עוד נהיה, בובותיו של האימפריאליזם האמאריקאני! אנחנו בני המזרח-התיכון, ובמזרח-התיכון עלינו לחיות. עלינו להבהיר לאמריקאנים, שימיה של מדינת ישראל, כבסיס-צבאי קדמי לצלבנות-המערב, חלפו ואינם. עלינו לפתוח במשא-ומתן מיידי לשלום עם סוריה, לבנון, לוב, איראן, ארצות-הנפט והרשות הפלשתינאית, בתיווך אירופאי. זה יהיה הדבר, הנבון ביותר לעשות - והוא שיובילנו גם, ככלות שנים מעטות, לעצמאות כלכלית מלאה, בתור הגשר, בין ארצות-ערב לאירופה.

חאתמי, חמינאי ורפסנג'אני כבר באים

לעשות איתנו שלום. מתנוססים על גב השיהאב 3, 4, 5 או השד יודע מה, שבשפיצו גרעין טרי, יבואו לעשות איתנו שלום, ויצרפו גם את נציגם בחזית הקדמית, נסאראללה. סוריה ואיראן רוצות שלום עם "הישות הציונית"? שיראו זאת! שסופסוף נדע מה עלה בגורלו של רון ארד, שאחרי שנים רבות כל כך יוחזרו עצמותיו של אלי כהן לקבורה בישראל. ולא ידעתי שדן חזן הוא תומך ימין קיצוני. כי אם זה כך, כולנו ימין קיצוני בשבילך.

gershon17

New member
למה שלא נמתין קצת

ונקווה שהשלטון שם יפול ויתחלף בשלטון דמוקרטי? למה לחזק דיקטטור פושע מלחמה שמדכא קבוצות שונות שתחת שלטונו?

מדוע דיקטטור זה בסדר במצרים...?

מדוע במקרה של מצרים אנחנו החזרנו את סיני כמעט בלי בעיות ולא ממש הפריע לנו שמדובר בשלטון לא דמוקרטי? מדוע בסוריה זה מפריע לך?

אנגרן

New member
'צלבנות המערב'? ../images/Emo6.gif

שלום עם סוריה יבוא רק כאשר היא תמסור לנו את השטחים שכבש ירבעם השני מידי ארם

ומשסיימו שלושת הליצנים את שעשועיהם

האם יש כאן איזשהו שמאלני, שיענה לעניין?

שטוקמן

New member
יוזמה מבורכת!

שלום יקום על אפו ועל חמתו של הימין. מדינה אחת לכולנו עכשיו בטווח הארוך מדינה אחת מכל מדינות האיזור ישמשו חיץ מפני הקיצונים שלנו ושלהם.

חכם למד מנסיונם של אחרים

חכם למד מנסיונם של אחרים טפש לומד מנסיונו. ההצעה שלך מראה שאתה לא למד אפילו מנסיוננו. הרי הנימוקים האלו, אחד לאחד, היו הנימוקים שהנחו את יוזמי אוסלו: ערפאת עכשיו חלש ומבודד, בואו נחזק אותו, הוא יכיר לנו טובה ויסכים לפשרות ויחד נצעד לעבר השקיעה (=מזרח תיכון חדש) מתברר שהערבים לא ממש מוקירים לנו תודה על זה שאנחנו עוזרים להם כשהם חלשים והתברר שערפאת לא נטש לרגע את תוכניותיו להשמדת ישראל ומזרח תיכון חדש, מבחינתו, זה מזרח תיכון בלי ישראל. אז למרות העזרה הרבה שקיבל מאתנו (רובים+כסף+הכרה בינלאומית) הוא לא שינה לשניה את תוכניותיו. הוא פשוט נהנה ונחנק מצחוק על "היהוד המטומטמים"... עד שהגיע שרון והוא הפסיק לצחוק...

אילו שטויות ודברי-הבל

טוב לדעת, שבפורום יח"ד (מר"צ זצ"ל), אני השמאלני היחידי - וכל היתר, שרים את זמירות אהוד יערי...

Dan Chazan

New member
אפשר גם לאמר שסוריה מבינה

שללא הפעלת לחץ מצידה לישראל אין כל ענין בשלום עם סוריה. למה לעשות שלום כאשר יותר טוב (ןבטוח) להחזיק בגולן?

gershon17

New member
זה יכול לעבוד לשני הכיוונים

למה שלא נפעיל אנחנו לחץ על סוריה עד שהם יהיו מוכנים לשלום ללא הגולן? מה, רק להם מותר?

Dan Chazan

New member
ךאני רק הסברתי מהוא השיקול הסורי.

חישבת כמה לחץ יש להפעיל על אזרחי סוריה כדי לשכנע את הסורים שכדאי להם לוותר על הגולו? היום ארה"ב נחשבת לבריון בעולם מפני שבצעה פעולה הגיונית ומוצדקת להביא למצב שיכול לאפשר לעירק להפוך להיות דמוקרטית. אם אתה חושב שהפיכת ישראל למדינת טרור זה טוב לישראל - תציע את זה. הרי גם בלי הגולן לישראל חשבון ארוך עם סוריה. ובכל זאת מנהיגי ישראל השכילו להבין שהכוח לא יענה את הכל. אני מציע שתחשוב לפני לכתוב. לדעתי גם מבחינת סוריה שכבר היום היא תחת לחץ מכל הכיוונים זה היה משגה. אני פשוט הסברתי כיצד הם חושבים.

gershon17

New member
אני חשבתי מצויין

אנחנו לא צריכים להפעיל לחץ על סוריה, אבל אם יהיה רעש מצידה (ויש שיגידו שכבר יש), אני לא רואה למה שאנחנו נשב בשקט ונספוג. גם לנו מותר להפעיל לחץ.

Dan Chazan

New member
מה שאתה מפספס הוא היעילות

של המדיניות של ישראל לשתף פעולה עם ארה"ב לבודד את סוריה. הפעולות הצבאיות ישיגו את המטרה ההפוכה ויהפכו את סוריה לנפגע במקום הפוגע. הנכונות של סוריה למסור לארה"ב את אחד מראשי המפגעים והבעת נכונות לסגת מלבנון (יום אחד כשיבא המשיח אבל זה צעד ראשון) מצביעה על יעילות המדיניות. יש לשמור את הלחץ ולא להטות את הדיון אל עבר פעולות נקם של ישראל בסוריה שאין בהן כדי ליצר לחץ ברמה מינימלית אלא יהיו הפצצות מאסיוויות של סוריה - ואת זה וודאי שלא נעשה. טרור כפי שהפלשתינים מפעילים על ישראל הוא פשוט לא רלוונטי כאמצעי לחץ על אסד.

למעלה