שלום עם הגולן?

gershon17

New member
שלום עם הגולן?

ברור לכל ששלום עם סוריה עדיף על פני מלחמה עם סוריה. כמו כן, ברור שישראל עם הגולן עדיפה על פני ישראל בלי הגולן. אם אפשר היה להגיע לשלום עם סוריה כשהגולן נשאר בידינו (כולו, עד החרמון) - קשה לי להאמין שהיה מישהו שמתנגד לכך. אני אישית מתנגד לויתור על הגולן תמורת שלום עם סוריה, מכמה סיבות. הראשונה: בגולן אין מצב בעייתי של שליטה על אנשים שאינם אזרחים - החוק הישראלי הוחל שם במלואו וכל אזרח סורי לשעבר שמעוניין בכך מקבל אזרחות ישראלית. לכן הדרישה הסורית לקבל בחזרה את הגולן מונעת רק על-ידי כבוד ולא על-ידי שום דבר אחר. השניה: עם כל הכבוד לכוונות של אסד, גם אם הן הטהורות בעולם, הוא נציגו של מיעוט ששולט בסוריה ע"י שימוש בכח רב ודיכוי כל המתנגדים לו. זה לא שלטון יציב במיוחד, ולא נראה לי חכם להמר שהעלווים ימשיכו לשלוט בסוריה במאות הקרובות. מישהו כבר הציע הסכם חכירה ל-99 שנה, שיאפשר לנו להחזיק את הגולן עד תחילת המאה ה-22, אבל מה יקרה בתחילת המאה ה-22? בהונג-קונג זה עבד, אבל כיום הונג-קונג היא סינית. מה אם במקום לחכור של הגולן, נקנה את הגולן מסוריה? הכבוד הסורי ישוקם (גם מוסלמים אדוקים במיוחד מוכרים נדל"ן מדי פעם, ואפילו ליהודים כפי שנעשה רבות לפני קום המדינה), והמוקש הגדול יפורק. כנראה שמדובר בעסקת נדל"ן יקרה למדי, ואין לי שמץ של מושג איך להתחיל להעריך את השווי של רמת הגולן. אבל במידה ונצליח להגיע לעקרונות מוסכמים עימנו ועם הסורים, מן הסתם הקהילה הבינלאומית תרתם לעזור (הרי במסגרת שלום עם סוריה יקרו עוד דברים, כמו ניתוק שלה מאירן והפסקת הבחישה בלבנון - אחרת לא יהיה שלום עמנו, אלה אינטרסים של הקהילה הבינלאומית כולה ולא רק שלנו). אין לי מושג אם מדובר בפתרון אפשרי, אבל אני די בטוח ששוה לבדוק אותו לעומק.

s k y b l u e

New member
תמורת הגולן אפשר לספח את המשולש

וואדי ערה לסוריה ולתת לה ריבונות על 300 אלף פלסטינים. כנציב הסורי של המובלעת אסד יוכל למנות את עזמי בשארה. כך תחצוץ סוריה בינינו לבין פלסטין ולכולם יהיה טוב.

הבעיה היא שלמוסלמי אדוק אסור

בשום פנים ואופן למכור אדמה לכופר. לכן אם אסד שהוא לא מוסלמי אדוק במיוחד כי הוא אלאווי, אפילו ירצה לעשות משהו כזה הקנאים המוסלמיים פשוט ירצחו אותו כמו שהם רצחו את סדאת. לכן מן החכם יהיה מצידנו, כמובן במידה והכוונות של אסד רציניות, לקיים יחסי שלום עם סוריה בשקט, כמו שזה היה עם ירדן והדבר יתאפשר אפילו ללא מסירת רמת הגולן. אם אסד רציני אז הוא פשוט חייב להפסיק לעזור לאיראן ולהתחיל להתיידד אם ארה"ב ואז שאלת רמת הגולן איכשהו תיפתר.

Fasz

New member
אסד לא ייוותר על ההכרה השיעית הדתית

במעמד שבטו, ואמרותיו האחרונות של פארוק א-שערא מצדיקות תפישה זו. הליכה במתווה הסורי פירושה כניסה למלכודת פתאים. עד כה, העולם מחכה להקמת בית הדין בלבנון, ועד להחזרת היציבות בלבנון על מנת לבחון יחסיו עם סוריה. כדאי יהיה לישראל לחכות גם היא עד לאחר ששני אירועים אלה יקרו. אחרי התרחשותם של האחרונים, ניתן יהיה לפרש באופן טוב יותר את קריאותיהם של הסורים. עד אז, אולמרט פועל, בפעם הראשונה בחצי השנה האחרונה, נכון.

Leibovitz

New member
הקנאים המוסלים ירצחו את אסד

ויתעמרו בעלאווים אם הוא יעשה שלום עם ישראל. אסד יודע זאת טוב מאוד וכל מה שהוא מציע עכשיו זה לא שלום עם ישראל, אלא הפסקת אש תמורת מסירת הגולן. לכן אין לישראל משהו אמיתי לעשות בעניינו, כי הצעתו של אסד מתקיימת כבר 32 שנים. הגבול עם סוריה הוא גבול ללא מלחמה ואנחנו שולטים בגולן. מה שמציעים כמה חכמולוגים הוא שנתחיל בשיחות גישוש עם הסורים כדי לבחון את הסוגיה הזו. בכך ניתן לאסד את ההגנה לה הוא שואף מול ארה"ב. השאלה אם כדאי לשיראל לחלץ את סוריה מזעם ארה"ב? רק לאחרונה קראנו ידיעות נוספות שארגוני טרור אסלאמיים בעיראק מקבלים סיוע מסוריה. לדעתי אין שום אינטרס לישראל להגן על סוריה וצריכים לתת לארה"ב למצות את רצונם ותוכניותיהם מול המשולש איראן-סוריה-עיראק. ישראל יכולה להמתין קלות, עם עין פקוחה, ולבחון את תוצאות המדיניות האמריקאית.

למעלה