שלום עליכם!

tomerp2

New member
שלום עליכם!

כבר כמה שנים שאני מעוניין ללמוד תחום מרכזי ברפואה משלימה כגון: רפואה סינית, רפלקסולוגיה, שיאצו. ואני מאוד מבולבל לגבי התחום. ראשית, לא אגיד שזה הוא המקצוע שאותו אני הכי רוצה ללמוד, זה יהיה שקר. אך מאידך, מבין כל התחומים הנרחבים שניתן היום ללמוד באוניברסיטאות, זה התחום שאני רואה עצמי יותר מתחבר אליו ואם כבר צריך (וצריך וחייבים) לבחור קריירה, אז זה הוא התחום. כך אני לפחות סבור. אני כן מאמין ביכולות של רפואה טבעית לרפא אנשים. מאמין שנפש בריאה בגוף בריא זה מתכון מנצח לחיים מאוזנים ויציבים. אך חרף בדיקותיי האחרונות בתחום בקרב אנשים שלמדו ועוסקים כיום במה שלמדו לאורך השנים האחרונות בתחום אני שומע המון ביקורות ולא לחיוב ש"אין יותר מדי פרנסה" ו"צריך ממש להילחם ולהיאבק עבור קליינטורה קבועה". עכשיו אני בא ממקום שמבולבל ולא בטוח לגבי החלטותיו ופונה אליכם, אנשים כאן בפורום הנהדר הזה שעוסקים בתחום ויכולים לספק לי תשובות ואולי להרוג ביקורות אלו או לאשש אותן או להאיר את עיני למשהו אחר שלא ראיתי ולא חשבתי עליו. אבקשכם, בכל לשון של בקשה, לענות בצורה הכי אובייקטיבית, להתנער מאינטרסים כאלו ואחרים אם קיימים הם אצלכם ולהגיד לי כך: אחרי שאסיים לימודי תעודה של שנים, כמה עבודה באמת(!) תהיה לי בתחום של רפואה סינית או רפלקסולוגיה/שיאצו? תשובותיכם תהיינה הרות גורל לגבי החלטותי מכיוון שהן תכוונה אותי להחלטה שבסופה, אולי, תלוי בתשובותיכם, אחל את לימודי ומי כמוכם יודע שהלימודים הללו לא זולים בכלל. ואם תוכלו לציין איפה למדתם/ביקורות על מרצים וקורסי העשרה או סדנאות שהיו חוויתיים עבורכם ומשמשים אתכם עד היום בעבודתיכם. בברכת שבת שלום וכל טוב, תומר.

0 אור 0

New member
התשובות שלי

קודם כל, ממליצה מאד לדפדף אחורה בפורום להרבה הרבה דיונים שמתחילים בשאלה דומה שלך או בשאלה לגבי איזו מכללה ללמוד, בכל שרשור כזה יש נקודות שונות נוספות להסתכלות על הבעיה, אנשים שונים שענו ומידע שיעזור לך בהחלטה. בגדול, רפואה משלימה בניגוד לראית חשבון, כלכלה או מדעי המחשב, היא עיסוק שהיום אין לו מסלול קריירה הגיוני כשכיר - המקומות שמעסיקים שכירים, כגון ספא או קופות החולים משלמות סכומים די זעומים ובדרך כלל מי שעובד שם נשארלכמה שנים, וממשיך לדרכוץ. גם מי שנשאר ומאד ותיק לא משפר את מצבו - כי אין מסלול קידום. הדרך העיקרית להגיע לפרנסה סבירה היא על ידי קליניקה עצמאית או שותפות בקליניקה של מספר מטפלים. יש רבים שמצליחים, ויש גם רבים מאד שלמדו את התחום וקשה להם להתמודד עם הצורך היומיומי בשיווק, עם התלות של הפרנסה שלך במספר המטופלים שהיו לך החודש - בקיצור עם חיים של עצמאי. מהצד השני זהו תחום שאינו סתם עבודה, אלא דרך חיים. חיים לפי ערכים רוחניים שמאמינים בהם, למידה מתמדת, נתינה. אם אתה מחפש לך קריירה במובן של משהו מסודר, אז כנראה שעדיף לבחור תואר אקדמי יותר קונבנציונלי שמאפשר פרנסה במקום מסודר , עם קידום, קביעות, ותק

כן כדאי

אבל רק אם זה בדמך כי או אם אתה לוקח שיעורי שיווק במקביל. אם אתה טוב ואתה אובה את זה זה ילך אבל צריך כלים להתחלה כדי שיכירו אותך. אני צללתי לזה לפני 5 שנים ותאמין לי אני לא מתחרטת על שום רגע למרות הקשיים. בהצלחה ליז

יעל ND

New member
רק אם אתה חש, שזהו היעוד שלך

- רק אז יש טעם להיכנס לתחום. זאת דעתי

ינוקא1

New member
תביא בחשבון

שמשהו כמו בין 3-5 שנים לאחר הלימודים , קשה להתפרנס מזה. לוקח זמן עד שמתבססים , ורוב המטפלים יורדים מהמקצוע לאחר כשנה שנתיים. אם יש לך משהו אחר להתפרנס ממנו ואתה עושה את זה מהצד - זו האופציה העדיפה.

tomerp2

New member
בתגובתי זו אני מגיב לכל המגיבים מעליי.

אני מבין שהלימודים עורכים בין שנתיים לארבע שנים, בערך. ינוקא1 בתגובתו טוען שבתקופה של כמה שנים טובות לאחר הלימודים קשה להתפרנס, לוקח זמן עד שמתבססים ורוב המטפלים שראו וחשבו אולי ללכת בכיוון הבריא פיזית (שאולי גם בריא לפרנסתם החשובה לא פחות כמו לכולנו) מוותרים לאחר כשנה/שנתיים רק כי לא חוו הצלחה ולא רואים איך הם מתמודדים עם החוסר הכנסה בהתאם ללא מעט הוצאות (דירה, רכב ואולי משפחה אם יש). ובשורה התחתונה, אם יש לך עבודה אחרת ותעסוק ברפואה משלימה מהצד, זו אופציה עדיפה. אני יכול להעיד שאיני חש כי זה הוא הייעוד שלי בחיים. ובסך הכל אני יוצא בהרגשה מתגובות אלו, שאתם עוסקים במקצוע הזה או מהצד או כי אתם ממש חיים את זה ולא מתפשרים על שום דבר אחר בחייכם.גם כשההכנסה די נמוכה, אתם מאושרים שאתם עושים מה שאתם רוצים. הבנתי נכון? ובתגובה הראשונה נכתב לי שהשכר, כשכיר, הינו זעום! כמה זעום כבר יכול להיות השכר של אחד שסיים לימודי רפואה סינית ועובד כשכיר בקופות חולים? כאסיסטנט בקליניקות אחרות? שבוע נפלא

ינוקא1

New member
הבנת נכון.

זה בדיוק המצב. לאסיסטנטים , לפעמים בכלל לא משלמים כסף - כי הרעיון הוא שהם "ילמדו". ובקופות חולים זה משהו כמו 50 לטיפול למיטב ידיעתי - אך צריך קומבינות כדי להיכנס. תביא בחשבון גם שהעבודה היא לא קלה , ואי אפשר לטפל הרבה הרבה ברצף לפחות לא בהתחלה , ההשקעה היא 4 שנות לימודים כמו לתואר ראשון , ומצד שני זה לא נחשב תואר לשום דבר ועניין.

0 אור 0

New member
תיקון קטן לגבי השכר

אני לא סגורה לגבי התנאים והסכומים המדויקים היום בקופות החולים , אבל בפעם האחרונה שבדקתי, גם ברקופות החולים וגם באותם ספא שמעסיקים שכירים ולא כנגד חשבונית, אז התשלום לשעה שבה מחזיקים אותך ללא טיפול הוא לפי שכר מינימום, ואם יש לך טיפול אתה מקבל תוספת מסויימת. כך שבסך הכל ממוצע משכורות של שכירים שעובדים במשרה מלאה כל החודש יכול לנוע בין 4 ל 6K - וזה די נדיר שמישהו מקבל משרה מלאה.

יעל ND

New member
אניח חושבת, שהבנת נכון

רק 5% מאנשים שסיימו לימודי רפואה משלימה נשארים בתחום. מיעט הצליח בגלל סיבות אלה או אחרות, והרוב - פשוט עובדים מתוך הרגשת השליחות, אם תרצה.

למעלה