שלום עליכם
חו"ל

stifapt

New member
שלום עליכם ../images/Emo13.gif חו"ל

רציתי לדעת קצת על הדעות בהלכה בקשר לנסיעה לחו"ל... הבנתי שמותר לנסוע לצורך מצווה או משא ומתן וכו אם יש כוונה לחזור... הבנתי שיש מתירים גם סתם לנסוע לטיול אם יש כוונה לחזור ולא להשתקע... יש גם כאלה שבכוונה לא עולים לארץ... נראה לי.. וגם הרבה צדיקים ויהודים בדורות קודמים יכלו לעלות או באו לארץ וחזרו לארצם.. כפי שאתם רואים אני לא בקי בנושא מבחינת ההלכה
תעזרו לי אני אשמח חודש טוב

mgb

New member
יציאה לחו"ל(יש תגובה - רק סבלנות)

בס"ד עבור מס' סיבות הותרה יציאה מהארץ אבל יש להדגיש: ישנו הבדל בין לגור בחו"ל לבין עצם היציאה מהארץ. לצאת(זמנית) מהארץ התירו חז"ל עבור דברים מוגדרים וחשובים כמו: לימוד תורה(שלא מוצא באותה איכות \כמות בארץ (והיו תקופות כאלה א ושאישית יותר מתאים לו) לצורך רפואה ומה שמסביב, מקומות הבראה, אויר צלול יותר יותר שקט סביבתי ואף טיול על מנת לשחרר לחצים מהשיגרה וכו' לשאת אישה אבל יכול לכופה לעלות לארץ ואיננה יכולה להתנגד. פרנסה ומה שמסביב כמו לבדוק סחורות שרוצה לייבא וכו'. אז כמו היום לא נמנעים גדולי תורה לצאת למקומות נופש והבראה ואף עמך ישראל נוהג כן. לצאת סתם לבילוי ולחפש הרפתקאות - לא הותר! לגבי מגורים קבועים - כעיקרון הכללים הנ"ל תקפים אבל כאן יש לשקול כמו ששוקל יהודי שנולד בחו"ל אם המצב הרוחני יטיב עימו או יפסיד. בנקודה זו אין כלל לכולם ואיש איש ונתוניו האישיים וראוי להיוועץ עם רב לפני. בברכה מגב

למעלה