שלום עליכם שאלה

stifapt

New member
שלום עליכם שאלה ../images/Emo13.gif

עשיתי תרומה לישיבה, עכשיו התרומה מתבצעת ככה שאני נותן להם את המספר חשבון בנק שלי, והם כל חודש לצורך העניין מורידים סכום מסוים. אז התקשרתי לבטל את זה, ואמרו לי שהבנק לא אישר את זה בכלל מהתחלה ולא תרמתי כלום. אז השאלה שלי זה האם זה נחשב ששיקרתי להם בתרומה? האם אני חייב להביא את הכסף לישיבה? האם בכך שאני אומר להם להוריד לי מהחשבון בנק זה כאילו נדר או הבטחה שאני אביא להם כסף? או שהם לוקחים בחשבון שזה יכול לא לעבוד? עכשיו עוד בעיה, בתמורה לתרומה שלי התפללו בשביל כל מיני דברים שכתבתי 10 יום, עכשיו יכול להיות שהם מתפללים רק אחרי שהם מקבלים את הכסף ויכול להיות שכבר התפללו. אז אם הם כבר התפללו אני צריך להביא להם את הכסף? או שאין פה חיוב, ופשוט לתרום לשם או למקום אחר שוב? צריך לעשות על זה תשובה או שאין בזה בעיה בכלל? אשריכם ישראל

mgb

New member
ביטול תרומה

בס"ד שלום! 1. לאחר שהתחיבת ואף עשית מעשה של נתינת חשבון הבנק הדבר מחייב אותך. 2. אין זה שקר מצידך אם לא אתה יזמת לכתחילה את הביטול אבל החיוב נשאר כי בעיה טכנית בנקאית מנעה את יישום התרומה ולא אתה. 3. יש להשלים את הסכום או להתפשר איתם על סכום מסויים עבור אותם 10 ימים אם אינך מעוניין בתרומה אם כי הדבר לא פשוט ועלי (לפחות) לעיין אם ניתן ואיך לבטל כלל.. 4. לתת למקום אחר לא נכון לעשות כן שהרי ההלכה "אין משנים מעות צדקה". 5. אין כאן עניין עדיין של תשובה כי הרי ניתן לתקן כנ"ל. בברכה

לדעתי

לצלצל לישיבה לבדוק למה הם לא הודיעו לך שהוראת קבע לא חובדה ואם הם קוראים רק אחרי תשלום או בלי קשר קוראים ואז החליטי אם לשלוח להם את הכסף שוב , אך אם הם רק אחרי שתורמים כסף קוראים את יכולה לשלוח לכול מקום אחר את כסף שאת רוצה אבל את סכום שאמרת ניראה לי חייב כי זה כמו הבטחה באותה שעה,

למעלה