שלום עליכם אחיי על הארבע...help

© DrorZi

New member
אני מאמין שמצאת את מה שאתה צריך

הרכב נשמע מעל ומעבר למה שהייתי מצפה לקבל תמורת 5000 ש"ח, בדיקה אפשר לוותר, כנס למוסך שאתה סומך עליו, תן לו 100 ש"ח ובקש בדיקה יסודית של הרכב (בדיקה עולה פי 3) אני מאמין שיש לך ביד משהו טוב.
דרור זי, מחזיק אצבעות

itzik93

New member
OK, אז ככה:

5,000 ש"ח הוא מחיר הוגן לחלוטין עבור מה שציינת, מה שמדאיג אותי עכשיו הוא הטסט. תכניס את הרכב למוסך שאתה מכיר בשביל בדיקה קלה (5-10 דקות), שיבדקו את הגומיות במסרק הגה, גומיות לציריות, מצב הצמיגים, מצב הפנסים ("בקליות") , חופש במסרק הגה, בלמים (צינורות) וכל דבר אחר שיכול לעשות בעיות בזמן העברת הטסט (צריך גם מטף כיבוי ברכב הזה לפי מה שזכור לי). זה חשוב מכמה סיבות: קודם כל סיבה כלכלית, אין טעם להוציא 5K ש"ח על רכב שנראה על פניו "מצויין" ואח"כ להשקיע עוד 2000 ש"ח תיקונים רק בשביל להעביר אותו טסט - העיסקה צריכה להיות כדאית עבורך, שתבזבז כמה שפחות כסף ותוציא את המקסימום מהרכב - הסיבה השניה היא כמובן סיבה ב-ט-י-ח-ו-ת-י-ת. אסכם ואומר דבר פשוט: שיהיה
מחר - ואני מקווה מאוד שהכל ילך טוב ושתקנה את האוטו. קניה מוצלחת איציק - מחזיק אצבעות
נ.ב. לגבי בעלות - הוא היד הראשונה, ולכן מופיע "בעלים קודמים 00" (כי לא היו כאלה, הוא קנה אותו מהחברה...) אתה תהיה היד השניה וברשיון יהיה רשום "בעלים קודמים 01" - מה שמצהיר שאתה הבעלים השני של הרכב - מאחר וקודם לכן היה 1.

stilgur

New member
ממש תודה לכם מקרב ../images/Emo23.gif

אני אעדכן אתכם בהמשך.

גרמי

New member
הי, מקווה שאני לא מגיב מאוחר מדי...

לאבא של אשתי היה טנדר סקודה כזה, לא זוכר איזה שנה. זה סוס עבודה שנוסע ונוסע, והטיפולים לא יקרים בכלל בזכות מערכות פשוטות יחסית. איציק - הבנאדם מתכוון לצאת מהאוטו ולרכב על אופנוע שטח בשיא החום, תוך הזעה כבדה וציפוי אבק, אז אתה באמת חושב שיפריע לו שאין מזגן? חוץ מזה, ירושלים זה עולם אחר. כאן במישור החוף אני מפעיל מזגן גם בנסיעה באמצע הלילה. בירושלים זה באמת פחות קריטי. לסטיל... אני חושב שהמחיר הוא מחיר טוב. תצטרך להתארגן גם על איזה קרש או רמפת מתכת בשביל להקל על העלאת האופנוע. לגבי האוזניים - הכוונה שלך שהוא הולך לרתך לך? אם כן - תוודא טוב-טוב שהריתוך הוא מקצועי, ונתמך באופן כזה שהעומס של הרצועות לא יקרע את הריתוך. בהצלחה!

גרמי

New member
סטילגור - ראיתי עכשיו את תגובתך

בפורום אופנועים להודעתי על בריאת הצמיגים. אז תודה על ה Welcome, אבל אני לא חדש בתחום. היה לי KLR600 במשך שנתיים וחצי, וגם אז הייתי רוכב בשטח לא מעט. אמנם דו"ש ולא כלי שטח אמיתי, אבל זה שימש אותי ביומיום (כמו ה XT600 היום) ובתור אחד שלא מחפש כל הזמן את המגבלות על שתיים (על 4 זה כבר דבר אחר...) האופנועים האלה בהחלט עומדים במשימה.

stilgur

New member
אז לקחתי ת´סקודה לבדיקה בטסט-ליין

האוטו יצא וואחד גרוטאה, נזילות שמן, בלאי גבוה במנוע, בלאי גבוה בגיר, גיר שחוק, קלאץ´ חורק, פגיעה בשילדת אורך ימין, פגיעה בקורת רוחב. כל האוטו תיקונים מתחת לצבע היפה, צמיגים משנת 94´ ועוד ועוד... לצערי הרב, האוטו בבעלות מוסך. את כל התקלות שנמצאו בעל המוסך אמר לי שאין והאוטו דנדש, שילמתי 364 שקל עבור הבדיקה וכשחזרתי למוסך מאוכזב משהו, בעל המוסך החליף (לצערי הרב) את החזות החייכנית ואמר לי שהוא אמר לא ללכת לבדיקה וזו בעיה שלי שהחלטתי כן ללכת, לדבריו על אוטו של 5000 ש"ח לא מבזבזים 350 שקל על בדיקה. הטיעון שלי שמזל שהלכתי לבדיקה כי אחרת הייתי מבזבז הרבה יותר (שאין לי גם ככה), נתקל בעוינות, בהתגוננות והטחות אשמה לכיווני. לסיכום, צר לי שהייתי צריך להתעסק עם אדם כזה שבנוסף, אתמול אמר לי שהאוטו אחלה והוא נותן לי אחריות עליו. אבל כנראה שמושגי המילה אחריות מאוד שונים ביננו ! שאלתי אותו אם לאור התגליות הוא יקנה ממני את הבדיקה של המכון ונתקלתי בתשובות גסות, מתנערות מאחריות ומאשימות. בקיצור - אני שמח שאני לא אצטרך לעשות עסקים עם אותו אדם, שכן אם הייתי בא אליו עם הסקודה (בהנחה והייתי קונה אותה) ומציג בעיה, הוא היה מתנער ומנער אותי מעליו באותה צורה. וחזרה לעינייננו : אז עכשיו שטבלתי את רגליי במימיי הארבע גלגליים, אני מחפש טנדר סובארו (כבר המלצתם, לא ?!)1600 סמ"ק, עם מזגן. ובעלים אמינים ונחמדים שמעוניינים לא למכור שקרים אלא רכב ! ג´וניבוי, שוב, תודה על העזרה שהיגשת וניסית לעשות טוב, אתה בסדר ! אך האדם הנ"ל פשוט שיקר לי לגבי מצב הרכב ! אם תצליח לגרום לו להבין את המעשה הלא נחמד שהוא עשה, אני אשמח אם כספי הבדיקה יוחזרו אליי ! אני אדבר איתך בהזדמנות. ושוב, לא לפגוע ולא להעליב. בטח שלא אותך ! חבריי הפורום הנכבדים, מודה על התמיכה והעזרה, אני ממשיך לחפש, אם יש לכם משהו בשבילי אנא, תידעו אותי !

itzik93

New member
לסטילגור - לגבי בדיקת הסקודה

הלוואי והייתי יכול לומר מילות עידוד (שאולי האדם בו נתקלת הוא אחד למיליון) אבל לא - במהלך החיפושים אתה עוד תיתקל בהרבה אנשים שמנסים לרמות או להסתיר את מצבו האמיתי של הרכב. מוכר ישר (עם כל הצניעות, כמוני למשל) מוציא את כל הקבלות (והאמת) לקונה - כשמכרתי את רכבי לפני שבוע וחצי, עשיתי את מה שכל אחד לדעתי צריך לעשות (נפגשנו בביתי, הצגתי רשיונות + ת.ז., הצגתי קבלות על כל הטיפולים, ניקיתי וסידרתי את האוטו כמו שצריך למכירה) - האדם הראשון שבא לראות את הרכב קנה אותו (לאחר בדיקה הוא קנה אותו במחיר של 600 ש"ח מעל המחירון) - אני הרווחתי את מה שמגיע לי, והקונה הרוויח אוטו מטופל ומסודר למשעי . למצוא מוכר ישר - זו יחסית בעיה, כי אין הרבה כאלה... לעניין הסקודה: זה שלרכב יש תאונות שילדה (ולא אחת) זה כבר גרוע מאוד - לגבי מצבו המכאני, לא הייתי מצפה שיגידו אחרת על רכב כמו סקודה טנדר (כן - ט-נ-ד-ר ! וזה חשוב) שאחרי 150K ק"מ מצבו טוב. אל תצפה למצוא טנדר שנת 93-95 בלי מכות כנפיים, אבל כן תצפה למצוא אחד בלי תאונות שילדה. -- היצע קיים, כל שעליך לעשות הוא להתאזר בסבלנות וללכת לפי הסדר: 1. להפגש בבית המוכר (מי שמוכן לבוא אליך, תפסול אותו מיידית !) גם אם זה עסק (אפשר להיפגש בבית העסק). 2. לבדוק רשיונות (שם, כתובת, טסט, מס ידיים שהרכב עבר - על מנת לאמת את הנתונים שנאמרו לך בטלפון) 3. לבדוק את הרכב חיצונית ופנימית ולראות אם הוא לטעמך 4. לעשות סיבוב על הרכב (להרגיש קלאץ´, ברקס, תאוצות, לשמוע אם יש רעשים בסיבובים וכו´) 5. אם הרכב מצא חן בעיניך, דרוש מהמוכר החזר בדיקה במידה ויצא שיש לרכב תאונת שילדה, מי שלא מתחייב, תגיד לו ביי ביי. 6. קח את הרכב לבדיקה 7. אל תצפה מטנדר שייצא "פיקס" בבדיקה, צפה ל"רשימה שחורה" ארוכה. 8. תסתדרו במחיר... מקווה שעזרתי - אשמח לענות על שאלות נוספות. איציק.

stilgur

New member
כן, עזרת. תודה.

המוכר כמו שציינתי התעקש שאני לא יקח לבדיקה, אני שמח שכן הלכתי. אני לא מצפה לרכב פיקס, אבל כל מה שהיה לרכב זה כל הדברים שהמוכר אמר שאין לו. והיו עוד דברים שלא הזכרתי. אבל עכשיו אחרי שיחות איתכם ועם אנשי מקצוע בטסט לייין ובמוסכים הבנתי שהרכב שאני כן מחפש הוא הסובארו טנדר 1600. (אני יודע, אמרתם לי כבר, וצדקתם) הכי מתאים. הבנתי שיש בעיה למצוא כאלה, אבל גם הבנתי ששווה לחפש ולמצוא. אז אני אמשיך לחפש ואני ימצא בסוף את הבובה שלי. ד"א מה דעתך/כם על המכרזים של ממ"ן ? מגישים הצעה אבל בלי בדיקה, יכול לצאת טוב יכול לצאת רע. איפה מומלץ לחפש ? מי המחירון שקובע ? והאם יש משהו בטענה שלי שהמוכר ישלם על הבדיקה למרות שהוא אמר לא לבדוק ?

SpeedMaster

New member
סטילגור,

קודם כל טוב שלקחת לבדיקה. דבר שני, אם אתה מעוניין להוציא קצת יותר, חפש טנדרים יפנים בסגנון האיפון וה-L200 בהנעה 2X4 בנזין. המחירים נמוכים יחסית. לגבי בדיקה, את הבדיקה הראשונת כדאי לעשות לבד לפני שטורחים ומוציאים 350 ש"ח על בדיקה. איך? תקרא בקישור שצירפתי. ואולי כדאי שתפרסם ברבים את שם המוסך, ככה שכולם יידעו? SpeedMaster שלא מתעסק עם סוחרי רכב

stilgur

New member
טנדר להובלת אופנוע

התקציב הוא עד 10K, הגיוני ? אפשר למצוא משהו בסכום, נכון ?

SpeedMaster

New member
בסכום הזה הסובארו...

נשמע כאופציה סבירה. לעומת זאת, אם תחפש טנדר יקר יותר, אבל עם פחות ביקוש (בנזין) יש סיכוי שתצליח להוריד משמעותית מהמחירון. בכלל, אופנוע נכנס לארגז של סובארו/סקודה??

993TurboS

New member
אם אתה לא ממש חייב ארגז פתוח...

...ויכול להסתפק בארגז סגור גדול , שבקלות יוכל להכיל אופנוע אחד או שניים - פיאט פיורינו. מחירים על הריצפה (5000 ש"ח מחירון של 95), משטח אחסון מצויין, צריכת דלק מעולה, זולה לאחזקה (מבוססת על הפיאט אונו), ברובם יש מזגן (לא מקורי), ואצל אבא שלי היא גילתה גם אמינות טובה מאוד יחסית לרכב שעבר המון התעללויות קשות. בעיות שהיו לנו: גיר (חורק ב-3), פלאגים (היו מתלכלכים ומפסיקים לעבוד בגלל הצ´וק - עד שהחלפנו קרבורטור), ומנוע שדרש שיפוץ אחרי שמילאתי לו מים עם כלור ממזרקה (הקש ששבר את גב הגמל שסבל כל ימיו מי ברז ישראלים). למרבה הפלא הרכב לא סובל מהבעיות השכיחות של הארופאיות ובמיוחד פיאט מאותה תקופה - אין בעיות חשמל בכלל! ומתגים בכלל לא חושבים על להתפרק! - טפו טפו טפו - אולי זה קשור לכך שהרכב יוצר בברזיל ולא באיטליה? יש חברות (לדוגמא אלקטרה וטעם ישראל) שמחזיקות ציים גדולים של כאלו פיורינו, ומהם ניתן לקנות במחירי ריצפה, כמו שאנחנו עשינו לפני 3 שנים. בהצלחה צחי כהן

993TurboS

New member
אז ככה...

יסחוב? אל תצפה לחורכת אספלט או שייטת אוטובאנים. מנוע הפיורינו הוא אותו המנוע כמו שבפיאט אונו 70 (ה-1.3 לפני הדגמים עם ההזרקה) שבשילוב עם גיר די קצר עושה את העבודה היטב. בגלל הגיר הקצר, תמיד יש מספיק כח, אבל החיסרון הוא שהמהירות הסופית מוגבלת לסביבות 140 (בדקתי את זה לפני שיפוץ מנוע - אני יבדוק שנית בהזדמנות). יכנס לשם אופנוע? מכיוון שאני ודו"ג ממש לא הולך ביחד, ואין לי מושג מה גודלו של אופנוע שטח, אני מציע שתבדוק בעצמך אם היא עומדת בדרישות. אני מאמין שהארגז מספיק גדול וגבוה בשביל להכניס אופנוע אחד או אפילו שניים, בתנאי שלא הורכב ספסל אחורי, או שמדובר בספסל אחורי מתקפל. אם יש בעייה, היא נעוצה במשטח ההטענה הגבוה שיקשה על הכנסת האופנוע לארגז. עוד מילה על נוחות - לדעתי, בעיר, היא יותר נוחה מהמאזדה לנטיס 2001 של אמא שלי, על אף מתלי העלה האחוריים וה-240000 ק"מ שהאוטו עבר! במהירויות בלתי חוקיות (120 +) הסיפור משתנה, כשהרכב מתחיל להתנדנד בצורה מפחידה ולא נעימה. אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות לכתובת ה-E-Mail שלי ואני אשמח לענות.

שי ©

New member
אל תתקרב לממ"ן!!!

יש סיכוי גבוה שתקבל רכב דפוק (במיוחד כשמדובר על רכב ישן כל כך) ואף אחד לא אחראי על כך. שי

JonnyBoy

New member
אז ככה...

קודם כל, אציין שבעל המוסך המדובר הוא אבי. סטילגר, אני שמח שלקחת את האוטו לבדיקה שחשפה את הטנדר במערומיו. זה שהאוטו עולה 5K זו לא לסיבה להמנע מבדיקה. להפך. הטענה שלו בהחלט לא מקובלת עלי. אם ההיתי יודע מראש שהאוטו כזה עגלה בכלל לא הייתי מקשר בניכם וחוסך את הכאב-ראש והאי-נעימות האלה לכולנו. בעניין הבדיקה אנסה לעזור. אתה צודק. הוטעת בקשר למצב הרכב, נקודה. בנוגע לתגובתו לאחר הבדיקה אני לא יכול לדבר (ולהתנצל) בשמו אלא רק להגיד שהמצב שם באמת על-הפנים. הדברים הבאים שאומר אינם תירוץ ואינם מצדיקים את התנהגותו במקרה הנ"ל אלא באים להאיר את הצד השני. מלחמת הישרדות היא לא מלחמה נקייה ואני מכיר אותו טוב מאוד כשהוא שולף ציפורניים (עבדתי שם שנה וחצי) מול כל מני חארות, ויש. יש הרבה. אני בפירוש לא מתכוון למקרה הנ"ל אלא מדבר בכללי. מישהוא הציע לפרסם את שם המוסך למען ייראו ויראו (כולבוטק אלק). פחחחחח... בבקשה: המוסך נמצא בואדי ג´וז בירושלים (זו העיר שחוברה לה יחדיו) אז אתם בטח מתארים לעצמכם את פקקי התנועה שיוצרים הלקוחות הנוהרים למוסך... זה שהמוסך נמצא רק 100 מטר "בתוך" החלק המזרחי לא מעניין אף אחד. אמרת "ואדי ג´וז" נגמר הסיפור. אצל מר ישראלי אין הגיון אלא קיבעון: מזרח העיר=ערבים=פיגועים. טוב, צריך גם לעבוד היום, אז זהו לבנתיים. JonnyBoy שעדיין חושב שסקודה זה אחלה אוטו אם מתיחסים אליו טוב...

gtv 1750

New member
אופציה...אחרת

אני הייתי מנסה לשים יד על אחד הטנדרים של סוזוקי שהובאו בשנת 84´ ואילך שחולקים עם הסמוראי את אותם מכלולים הבעייתיות היא רק בנדירותם.....סבלנות יכולה להשתלם. עופר

למעלה