שלום.. עזרה :)

davlav

New member
שלום.. עזרה :)

נאמר לי שבשירים שאני מקליט שומעים שאני לא משתמש בלימיטר וקומפרסור. ובגלל שזה נכון [לא ששומעים.. שאני לא משתמש!] החלטתי אחת ולתמיד לברר מה זה, למה זה טוב ואיך משתמשים בזה. :) אודה לכם אם תעזרו לי you always do דייב

dmt4me

New member
----->

הקומפרסור דוחס את הסאונד וכביכול גורם למין הפרדה בין הערוצים או תוחם את הערוץ שעליו שמת אותו..בריא מאוד להשתמש בקומפ" זה מייצב את כל הקטע..לגבי השימוש בו תצטרך לשבת על זה עד שתגיע לתוצאות הרצויות..בהצלחה!

davlav

New member
אני מניח

שזה בדיוק מה שאני אעשה בדיוק אחרי שאני אגלה איפה זה, איך זה נראה ואיך מכוונים את זה...? arg

HeavenlyB

New member
קומפרסור ב-60 שניות

התפקיד הראשי של הקומפרסור הוא לצמצם את הדינמיקה של האות. כלומר, שהמרחב בין העוצמה החלשה ביותר לחזקה ביותר יקטן. כך למשל זמר שצועק, לא יהיה חזק מידי יחסית למקומות בו הוא שר חלש. כל זה כמובן תלוי בכיוונים של הקומפרסור. לקומפרסור יש כמה כפתורים עיקריים: 1. Threshhold - מאיזו עוצמה הקומפרסור יתחיל להנמיך את האות. 2. Ratio - היחס בו הוא ינמיך את האות. 3. Attack+Relase - מהירות התגובה של הקומפרסור. אלה היו 60 שניות על קומפרסור.

dmt4me

New member
כל הכבוד ממש !

הבנאדם תקוע פה עם שאלה ואף אחד לא טורח לענות לו..רק כשמישהו מגיב אז פתאום כולם מתעוררים זה משו..ככה זה בפורומים.

dmt4me

New member
:)

קומפרסור הוא למעשה שלט עוצמה אוטומטי. תאר את עצמך כטכנאי הקלטה בשעת מעשה: כל זמן ששעון העוצמה על ערוץ ההקלטה שלך נמצא מתחת לנקודה מסוימת (threshold) אתה משאיר את הפיידר במקומו ללא שינוי והעוצמה עוברת ללא טיפול. ברגע שהעוצמה מתגברת אתה מוריד את הפיידר עד לנקודה שהשעון שוב מראה עוצמה סבירה. כאשר הסאונד נחלש שוב אתה מרים את הפיידר חזרה למקומו. זה בדיוק מה שהקומפרסור עושה פרט לעובדה שהוא יכול לעשות את זה יותר מהר, יותר מדויק, ויותר צפוי ממה שאתה יכול. מהירות התגובה שלך בהורדת הפיידר היא Attack ומהירות התגובה שלך להחזרת הפיידר למקומו לאחר מעשה היא ה Release.

FaTRiX

New member
תוכל להדגים לי ב60 שניות

איך אני עושה בקומפרסור שכל אות - חלש וחזק ישמע בדיוק באותה עוצמה מסויימת שקבעתי מראש?

S l nC O

New member
זה משהו שאי אפשר להדגים דרך

פורום, צריך לראות ועוד יותר חשוב לשמוע. בגדול אני מניח שאם תה מתעקש תוכל למצוא איזה סרט קצר שמסביר את העקרונות הבסיסיים. אגב - זה לא אפשרי שכל אות ישמע בדיוק באותה עוצמה - החזק והחלש. מה שהקומפרסור עוזר לעשות זה "לצמצם את הפער" - להקטין את הדינמיקה, שיהיו פחות הבדלי עוצמה.

HeavenlyB

New member
אוקיי

במקרה כזה משתמשים בלימיטר. אתה בודק מה העוצמה החלשה ביותר של האות, ואליה אתה מכוון את ה-Threshhold של הלימיטר. אבל!!! קומפרסורים ולימיטרים משנים את הסאונד. ככל שהקימפרוס יהיה יותר חזק, הסאונד יפגע יותר ויותר. אם הכלים בהם אתה משתמש הם לא כילם אקוסטיים, אלא אלקטרוניים, והשליטה בהם נעשית דרך מידי, עדיף ורצוי להשתמש בפונקציית "Fixed Velocity". יש אפשרות לשים קומפרסור על הערוץ מידי, הוא מקפמפרס את התחום של ה-Velocity אבל הקומפרסור שבא עם קיובייס מגיע עד 8:1 שזה אומר שזה לא יגרום ל-Velocity להיות לגמרי אחיד.

למעלה