שלום, עזרה עם שיר של David Bowie

ו י ט ל

New member
שלום, עזרה עם שיר של David Bowie

שלום לכולכם (ניסיתי גם בפורום רוק) באלבום של דיוויד בואי - זיגי סטארדאסט שיר מספר 3- אני מבינה את המילים אבל הבית הראשון והשני ממש שונים השני נראה לי יותר בקטע של אהבה והראשון קצת אהבה ויותר גיבוב של מילים בקיצור, יעזור לי מאוד אם מישהו מכם יוכל לתת לי קצת רקע על השיר ותקופת החלל החיצון של בואי ויותר מבורך יהיה מידע על המשמעות של השיר הזה ולמי הוא נכתב. המון תודה Moonage Daydream (David Bowie) I'm an alligator, I'm a mama-papa coming for you I'm the space invader, I'll be a rock 'n' rollin' bitch for you Keep your mouth shut, you're squawking like a pink monkey bird And I'm busting up my brains for the words Keep your 'lectric eye on me babe Put your ray gun to my head Press your space face close to mine, love Freak out in a moonage daydream oh yeah! Don't fake it baby, lay the real thing on me The church of man love is such a holy place to be Make me baby, make me know you really care Make me jump into the air Keep your 'lectric eye on me babe Put your ray gun to my head Press your space face close to mine, love Freak out in a moonage daydream oh yeah! (yeah) (repeat x3) Freak out, far out, in out

moshel

New member
ויטל את התשובה את יכולה לקבל

ביום שישי ה 4.11.05 שעה 22:00 במועדון הבארבי כפר סבא שם תופיע להקת DIAMOND DOGS ותבצע את כול האלבום ZIGGY STARDUST בשלמותו ועוד עמה להיטים של DAVID BOWIE לפרטים נוספים על הערב את מוזמנת להכנס לאתר שלי www.progrock.co.il MosheL

crime zone

New member
תראי...

דבר ראשון שחייבים להפנים בקשר לשירים באלבום כולו, היא התקופה בהם האלבום נכתב ויצא. השנה היא 1973 - המהפכה ההיפית שולטת בעולם ואיתה מגיעים שטף של חומרים בלתי חוקיים בעליל (כיום). לדוגמא, הרבה מהרוק המתקדם הושפע מפסיכדליה שקדמה לו (בלהקות כמו פינק פלויד לדוגמא), וצריך להבין שכאשר אדם כותב שיר תחת השפעות של סמים - הכל נראה אחרת לגמרי, המילים תופסות משמעויות שונות לגמרי ובהנחה שהמאזין לא תחת השפעה של משהו,יהיה לו הרבה יותר קשה לפרש את כוונת המשורר באופן מילולי. מה גם שלדעתי אין כ"כ טעם בלנסות לפרש אותם בכלל. ככה גם זכינו ליצירות המוסיקה הטובות והמורכבות ביותר שנכתבו, ע"י להקות כמו פלויד, קרימזון, ג'נסיס ועוד רבות וטובות. שהיו תחת ההשפעה הדי קבועה של סמים חלקם קלים חלקם פחות. גם דויד בואי עצמו ( באותה תקופה לפחות ) זכה ליצור מוזיקה מאלפת לצד מילים קצת לא ברורות לפעמים, יש לו עוד הרבה שירים מאותה תקופה שבהם המילים לא בדיוק מסתדרות באופן הגיוני, ולדעתי מה שלנו בתור מאזינים נישאר לעשות זה פשוט להקשיב ולהנות... או לעשן משהו ולהנות עוד יותר :)

ו י ט ל

New member
תודה לכם...אבל אבל אבל

זה נכון מה שאתה אומר באופן כללי לגבי המוזיקה. אבל אם אני רוצה לשים את השיר בחתונה שלי אני ממש חייבת לדעת מה כוונתו.
חשוב לי לדעת אם זה מדבר על אהבה או חלליות
אולי בכל זאת אתה או מישהו אחר יודע?

crime zone

New member
אההה, או קיי

אני אישית חושב שהשיר כן מדבר על אהבה, אבל ממה שאני התרשמתי זה מדבר על אהבה בין גברים... "PUT YOUR RAY GUN TO MY HEAD" - נשמע לי כמו תשים את ה - ז - שלך ליד פרצופי... זה בכל זאת שיר יפה, ולא נראה לי שמישהו בחתונה יחשוב באמת על המשמעויות... בכל מקרה מזל טוב !!!!

RamiSun

New member
זה בהחלט שיר אהבה,

לדעתי השיר הוא רצף של משפטי חיזור הזויים, בהשפעת כל מיני סוכריות שבואי לקח... אבל בגדול נראה לי שהוא אומר, אני אהיה הכל בשבילך מה שתרצי. וחוץ מזה אחד המשפטים הגדולים בהיסטוריה של האנושות: The church of man love is such a holy place to be בהחלט ראוי להשמע בחתונה שלך!!!!!

ו י ט ל

New member
יו...תודה לשניכם, בהחלט חיזקתם את

מה שחשבתי.
אלא אם אגלה פרטים חדשים ולא מתאימים זה יהיה בשבירת הכוס

למעלה