שלום, עזרה דחוף

Maladict

New member
שלום, עזרה דחוף

אני מתגורר עם שותפה מזה כשנה, בחורף גיליתי שחשבון החשמל קפץ לפי 2 ויותר, בגלל שימוש המופרז שלה במפזר חום (שזה בערך כשקל לשעה). כרגע, כשאני מבקש ממנה להחזיר את הכסף היא אינה רוצה בכך, האם יש איזשהו חוק שותפים השניתן להשתמש בו בבית דין או כל דרך אחרת לגום לה להחזיר את הכסף.

מותר לי

New member
לא כל כך יכולה לעזור בחוק...

אבל מה ז"א "שימוש מופרז"? איפה אתה גר? יש הבדל אם אתם גרים בת"א או בירושלים! שימוש מופרז- כשחם לך היא עדיין עם המפזר? או שהיא שמה אותו 24 שעות בלי התחשבות? כשהיא נעדרה מהבית לכמה שעות הוא עדיין עבד? אגיד לך את דעתי... כאחת שסובלת מקור גם אני הייתי צמודה למפזרי חום (בדירה הנוכחית- מזגן...), והייתי מצפה שהשותף ישלם יחד איתי בדיוק כמו שאני אשלם בקיץ על המזגן שהוא יפעיל למרות שהייתי יכולה להסתדר בלעדיו. מעבר לכך- נשמע לי קצת מוגזם שהחשבון קפץ ביותר מפי 2 בגלל מפזר חום אחד!!! מציעה לבדוק אם הוא תקין... (אם אני לא טועה יש גם פורום חוק ומשפט... שם אני מאמינה יוכלו לענות לך בצורה יותר מדוייקת, ונשמח אם תחזור עם תשובה!
) ודבר אחרון (שהיה צריך להיות ראשון...) ברוך הבא!

תלוי איזה מפזר חום

יש סוגים עם צריכת חשמל היסטרית וכבר סיפרתי על השותפה הקודמת שלי שהקפיצה לנו את חשבון החשמל בכמעט 1,000 ש"ח בגלל שהשאירה רדיאטור דלוק כל לילה כל הלילה (ואת הדוד דולק בנוסף כל הלילה), ככה שזה באמת הגיוני. זה שהיא מסרבת זה באמת לא לעניין השאלה כאמור אם השימוש באמת היה מופרז, כי שימוש במפזר חום בלילה כשאת מתחת לפוך זה לא דבר חיוני, גם בירושלים ותתקני אותי אם אני טועה.

מותר לי

New member
ברור ששימוש במפזר חום

כשאת מתחת לפוך זה שווה ערך לשימוש במפזר כשאת לא בבית! אבל כבר העירו לי (אמנם זה היה בצבא וההערה לא הגיעה ממקום של חיסכון בחשמל) על "שימוש מופרז" במפזר חום בשעה שהייתי דבוקה אליו כמו דבק מגע והפעלתי אותו שהאוויר יגיע אלי כל זמן שהייתי במשרד ליד המחשב... (וברור שאם הייתי יוצאת מהמשרד אפילו לחצי דקה הייתי מכבה אותו!) ודבר אחרון- רדיאטור ודוד סוחבים הרבה יותר ממפזר חום, לא הבנתי אותך...

gesus

New member
איך אתה מגדיר שימוש מופרז?

לדעתי רק אם אתה משאיר מפזר חום דולק כאשר אתה לא נמצא לידו יותר מ-5 דקות זה מופרז. הרי הוא לא מחמם חדר, אלא רק את הרדיוס המצומצם שמסביבו ולכן אין טעם להשאיר אותו דולק עם לא יושבים לידו. על להשאיר אותו דולק כשלא נמצאים בחדר אני בכלל לא מדבר. בכל אופן, לשותפה שלך יש זכות מלאה להפעיל את מפזר החום. אתה לא מצפה שהיא תקפא כל החורף? בית דין לא יעזור לך כי אין לך דרך להוכיח באופן חד משמעי שזה מפזר החום שגרם לעליה בחשבון החשמל.

אין שום חוק שותפים כזה

להיפך, בחוזה נורמלי כתוב במפורש שכל השותפים אחראים במידה שווה לחשבון החשמל. אם היא אמרה לך לא- שום דבר בעולם לא יכול להכריח אותה לשלם. אני הייתי נורא מתעצבן אם שותף שלי היה חושב שהוא לא צריך להתחלק שווה בחשבון חשמל גם אם אני הייתי מפעיל מפזר חום. למה אתה שואל? כי נניח שהיא מכבסת אצל ההורים שלה ואתה בדירה או שאתה רואה טלויזיה והיא לא, או שאתה מפעיל מזגן בקיץ כי אתה בדיוק ההיפך ממנה, או שאתה מבשל ולכן צורך גז יותר ממנה והיא מחממת במיקרו או מזמינה טייק אווי- מה אז? על כל דבר כזה אתה תשלם יותר ממנה בחשבון חשמל/גז? לא שווה להעלות את הדרישה בכלל שהיא תשלם יותר מפני שזה יעכיר את האווירה בדירה שאתה אמור לחיות בה עם אותה שותפה. הנזק שתגרום יהיה גדול יותר מהתועלת כי זה יפתח פתח להתחשבנויות מעצבנות על כל דבר קטן.

gesus

New member
אתה כבר נכנס לדינמיקה בין שותפים

שווה להעלות דברים שמפריעים לך, גם אם נראה לך שזה יעכיר את האוירה בדירה כי בסופו של דבר זה יקרה. שותף שמסתובב בתחושה שהשותף השני דופק אותו יראה בכל דבר שהשותף שלו עושה כאילו הוא עושה לו בכוונה לדפוק אותו עוד יותר.

Maladict

New member
הדבר הוא כזה

בחורף חשבון החשמל הגיע מעל ל-1000 ש"ח וחשבון הבא אחריו היה באותו אזור, עכשיו בקיץ קיבלנו חשבון חשמל של 335 ש"ח על אותה תקופת זמן. אנחנו לא משתמשים במזגן, מפזר החום שלה עבד כמעט כל שעות הערות שלה בחדר שלה, אגב מפזר חום סנדרטי צורך כ2000 וואט לשעה בזמן שמאורר צורך בין 40-60 וואט לשעה.

אם הוא עבד בחדרה בשעות הערות שלה

והיא היתה בחדר- זכותה. אם אתם לא מפעילים מזגן, זכותה להתחמם בחורף, לא? לצורך העניין- נומר ואתה היית סובל בקיץ מחום ולא יכול בלי מאוורר/מזגן, אני סבורה שהיא לא הייתה דורשת ממך לשלם יותר... מצד אחד אתם לא מדליקים מזגן, מצד שני אתה מתלונן שקר לה והיא מדליקה חימום. הנה רעיון: אולי תתחילו להדליק מזגן ואז שניכם תתחממו?

Maladict

New member
המזגן רק מקרר ולא מחמם

והדירה בנויה ככה שאת המזגן מרגישים רק בסלון. חוץ מזה אני לא סובל חימום, מעדיף להתלבש כמו שצריך. ההסכם היה כזה שבחורף אני לא אומר לה שום דבר על החשבון בגלל שחשבנו שהקיזוז יבוא בקיץ כשאני אשתמש במזגן, אבל מאחר ואני לא משתמש בו כי לא מרגישים אותו אז אני חושב שמגיע לי החזר על זה שהיא חיממה את עצמה. (להזכירך לא מדובר ב100-200 ש"ח אלא קרוב ל1000).

אז אתה אומר שהיה לכם הסכם

שכל אחד ישלם שווה את החשבון חשמל, ועכשיו אתה החלטת לשנות את תנאי ההסכם שקבעתם מראש. גם אם החלוקה לא שווה , הסכם זה הסכם ולא משנים אותו באופן חד צדדי. כשאני גרתי עם שותפים היו לי גם מקרים דומים. כשנכנסנו לדירה עשינו YES וקו טלפון משותף לכולנו עם שיחות נכנסות בלבד, וכולם הסכימו על זה מראש. יום אחד השותף שלי אמר לי שהוא לא משלם את השידורים יותר כי זה לא מעניין אותו- לא ויתרתי לו והסברתי לו שההתחייבות שלקחנו פה לשנה היא של כולנו. פעם אחרת השותפה שלי הבינה שהיא לא ממש צריכה קו טלפון והיא לא רוצה לשלם יותר (משהו כמו 20 ש"ח לחודשיים נדמה לי)- הסברתי לה שהיא ידעה את התנאים כשהיא נכנסה לדירה, זו לא הפתעה בשבילה שהיא צריכה לשלם את הסכום הזה ואין מצב שאני מוותר לה על זה. כל הקונפליקטים האלה נגמרו בלי מריבה, אבל יכול להיות שעם שותפים אחרים זה כן היה מתדרדר למריבה. הסכום פה לא דומה לסכום שאתה כתבת עליו אבל העיקרון דומה- סיכמתם על משהו מראש, בגלל שזה לא כמו שחשבת אתה רוצה לשנות את ההסכם אחרי שהתחייבת כי הוא לא מועיל לך- זו לא בעיה שלה והיא לא חייבת להסכים, והחוזה פה לא לצידך אלא לצידה. אתה כן יכול לנסות להסביר לה למה אתה חושב שזה לא הוגן, אבל אם היא לא מסכימה הלך עליך.

אז בעצם...

בגלל ש*בדיעבד* מסתבר שהמזגן (שאני מניחה שהוא של בעל הדירה ובאחריותו ולפי דברייך אני מניחה שלא בדקת אותו קודם לכן...) אינו לשביעות רצונך (שלך!!!) ואינו עונה לקריטריונים שלך (!!!)- היא צריכה לשלם בגין תפקודו הטכני הלקוי של המזגן שלא באחריותה... מאוד הגיוני
הגיוני באותה מידה שתלך לבעל הבית ותבקש ממנו לשלם את חשבון החשמל כי בגלל המזגן שבאחריותו שלא עובד כמו שצריך, אתה צריך לשלם יותר בקיץ, כי אתה לא נהנה ממנו כמו שהשותפה נהנתה ממפזר החום בחורף
אגב, אני באמת לא חושבת שמגיע לה "קנס" על זה שהיא צריכה חימום בחורף (תיכף תגיד לי שהחצופה מעיזה להדליק דוד לפני מקלחת באמצע ינואר
)...

למעלה