שלום =] עוד כמה שאלות

Pearl Boy

New member
שלום =] עוד כמה שאלות

קינואה? האם אתם מעדיפים לבשל? או לעשות כמו בורגול?
אם אני רוצה לעשות כמו שמכינים בורגול, אז האם השרייה במים בלבד? ואז מה כדאי להוסיף על זה?

אגוזים ושקדים.

יש לי איזה ענין לא סגור עם הסיפור הזה, אני יודע שזה מאוד בריא לאכול במשך היום
אך הגיע לאוזניי שמועה שעדיף לא לאכול אגוזים, שקדים ודברי שומן אחרים יחד עם פירות שכן השומן ביחד עם הסוכרים פוגע בחניכיים ובשיניים יותר.
אם כן, מתי כדאי לצרוך? ועם מה?

צירופי מזונות?
מה דעתכם? מדעי? לא מדעי? לפעול על פי זה? ואם כן
אז מהם העקרונות הבסיסיים?

חומוס, האם לאחר הבישול בסיר לחץ ולפני הטחינה. האם כדאי להוריד את הקליפה שלו?

זהו, הרבה שאלות, אבל זה בא ביחד עם הניסיון לעבור לתזונה טבעונית, אז זה טוב =]

תודה

תשובות לחלק

קינואה אני מבשל (אף פעם לא בדקתי האם קינואה מונבטת היא טובה לאכילה מבחינה בריאותית)

לגבי האגוזים ופירות אני לא מכיר טענה כזו ,זה נשמע כמו קשקוש דיי גדול.

הגישות של הצירופי מזון ממה שאני יודע בדרך כלל לא מדעיות , זה אומר שכנראה שהרבה ממה שהם אומרים הוא לא נכון או לא מדויק.

חומוס : יש שטוענים שכן ,אין לי מושג האמת - אני תמיד אוכל חומוס עם הקליפה .

AmirProg

New member
תשובות

קינואה אני מעדיף לבשל. אפשר לאכול אותה מונבטת - אני לא אוהב את הטעם. בכל אופן, יש להשרות אותה במים לפני.
כן, אלא אם כן אתה אוכל אותם ביחד בכמויות קטנות, נגיד 3 תמרים עם 3 שקדים.
ללכת לפי שילובי מזון בהחלט יעזור, אבל לא צריך ללכת לפיהם ב 100%. הם עוזרים לי ולאחרים -מאוד-, לאין שיעור.
למשל, כמות נכבדה של פירות כארוחה או לפני ארוחה, לא אחריה. שומנים בכמות גדולה עם ירקות, לא עם הרבה פירות, מלון ואבטיח עדיף על בטן ריקה, פירות חומציים עדיף לא לערב עם פירות מתוקים, חוץ מ berries עם מתוקים, שזה בסדר, לא יודע למה. תקשיב לבטן שלך. פירות סאב חומציים או עם מתוקים או עם חומציים. יש עוד המון. תתנסה בעצמך.
חומוס, אין צורך להוריד את הקליפה. בתאבון.

Pearl Boy

New member
עזרת לי מאוד- תודה רבה- עוד כמה שאלות

מה לגבי הקליפה באמת? מה הקטע שלה? שמעתי שהיא בעצם מה שעושה את הגזים, יש לזה ערך מבחינה תזונתית?
האם כדאי להוסיף או שלא כדאי- סודה לשתייה?

אשמח לקבל עוד מידע על צירופי מזון ומאיפה אני יכול לקרוא על זה.

מה לגבי קטניות ודגנים יחד?

מה לגבי ארוחה משולבת-
ירקות קטניות ודגנים?

איפה טחינה נכנסת בכל הסיפור הזה ואיפה כדאי לשלב אותה?

תודה

AmirProg

New member
תשובות

לא יודע לגבי סודה לשתיה.
תרשום בגוגל food combining יש לא מעט טבלאות של שילובי מזון.
אין בעיה לאכול דגנים וקטניות ביחד, אני אוכל סוג אחד של דגן עם סוג אחד של קטניה כל יום ברוטציות, כל יום סוג אחר.
אין בעיה לשלב ירקות עם דגנים וקטניות.
טחינה נחשבת לשומן, הכי נוח מבחינת עיכול, כמו כל שומן אחר (למשל, אבוקדו, אגוזים, זרעים) לשלב אותה עם ירקות, מאוד טעים על סלט ירקות + שומן מעלה את הערך הקלורי של סלט הירקות - יותר מספק כארוחה.

אני שמח לשמוע שעזרתי.

למעלה