שלום! עדכונים..

דבורי

New member
שלום! עדכונים..

מצטערת שנעלמתי קצת. קודם כל אני רוצה להודות לכולם על הברכות. בצלאל כבר בבית - הוא חזר הביתה לאחר שבוע ויום (ביום ששי שעבר). הרופאה אמנם רצתה להשאיר אותו בבית החולים עוד יומיים-שלושה למעקב משקל, אבל אני מאד רציתי אותו בבית לשבת ושכנעתי אותה לשחרר אותו. עכשיו אני מנסה לפטם אותו בבית. נעמה עדיין בפגיה, כי היא נולדה במשקל נמוך יותר. היא מתקדמת יפה, וצופים שתשתחרר תוך שבועיים שלושה. אני רוצה אותה בבית לפסח, אבל עוד אי אפשר לדעת. בינתיים אני משתדלת להגיע לפגיה פעם או פעמיים ביום, ולהביא לה חלב שאוב. לנעמה יש בעיה בעין אחת - העין לא התפתחה טוב, והיא עכשיו קטנה יותר ועם בעיות בראיה. רק לאחר שתשתחרר מהפגיה אוכל להביא אותה למומחים ולבדוק מה המצב (כנראה שתצטרך ניתוח דחוף), ובינתיים אני דואגת. בינתיים אבחנו שיש לה PHPV, מחפושים שעשיתי באינטרנט ראיתי שהרבה מהילדים שסובלים מזה הם תאומים. יש כאן מישהו עם נסיון בעניין?

מה זה PHPV תוכלי להסביר יותר,../images/Emo92.gif

הן שלי נולד עם ניסטגמוס שזו בעיה גם שכיחה זה קפיצות קלות של גלגלי העיניים שעם השנים זה יור יותר ויתר כתוצאה מזה יש לו ראיה לקויה מאוד. הוא נחשב כנכה ביטוח לאומי כי הוא מרכיב משקפים במספרי ראיה גבוהים מאוד עין שמאל 12 וחצי ועין ימין 13 וחצי, כתוצאה מהראיה לקויה היתה לו בעיית התפתחות קשה בילדותו, לכן הכל הוא עשה לאט לאט לא כמו ילדים אחרים היום הוא בן שש כמעט, והשנה יסיים את הגן המיוחד בו עזרו לו להדביק את הקצב והגיע לרמה של הגיל שלו, ובשנה הבאה בעזרת השם יהיה בגן חובה רגיל, והכל בגלל בעיית הראיה שגרמה לבעית התפתחות קשה. דרדסית

דבורי

New member
PHPV

העין השמאלית של נעמה קטנה, ויש עכירות מאחורי העדשה. אני לא יודעת עדיין ממה נובעת העכירות אצלה, קראתי שלפעמים ב-PHPV יש שם קרום נוסף או קטרקט. בכל אופן זה מגביל את הראיה מאד, וממה שקראתי באינטרנט כדי להציל את הראיה בעין צריך לעשות נתוח דחוף להוצאת העדשה הפגומה, ואח"כ לתת לה עדשה מלאכותית ובמשך כל יום לתקופה ארוכה היא תצטרך לשים רטיה על העין הטובה כדי למנוע מצב של עין עצלה. גם עם הטיפול הזה הראיה בעין נשארת בד"כ מוגבלת, אבל גם זה עדיף מעוורון בעין אחת. כשנעמה תצא מן הפגיה אביא אותה מיד למומחים בנושא כדי לשמוע את דעתם.

קרנושה

New member
דבורי כמה שאלות...

אני לא מבינה מה ההיתעסקות עם העין בשלב כל כך מוקדם... אצלי הם נולדו בשבוע מוקדם ומכיוון שבני קיבל חמצן כמה חודשים אמרו שיתכנו בעיות ראייה.....אך את כל המעקבים עשינו בשלב מתקדם יותר..... אולי הבעיה של נעמה דחופה-בכל מקרה תסבירי מה סיפרו לך על האבחנה הזאת? כי אני לא מכירה את מה שכתבת... באיזה משקל בצלאל שוחרר? האם הוא רק יונק? אך את מסתדרת בין הבית לביה"ח?

דבורי

New member
בעית העין לא נובעת מהפגות

אלא מהתפתחות פגומה שלה ברחם, והבעיה דחופה כי מהר מאד יכולה להיווצר בעיה של "עין עצלה" (המוח מתעלם מהעין הזאת) שאי-אפשר לתקנה. בצלאל שוחרר במשקל 2200 ג´, ועכשיו הוא רק יונק (או לפעמים מקבל בקבוק חלב שאןב כשאני מבקרת בפגיה). אני מבקרת עכשיו בפגיה פעם או פעמיים ביום: פעם בצהריים, בערך לשעה וחצי, ולפעמים בערב לעוד כשעה (או שאני רק שולחת לשם חלב שאוב ללילה).

*שיר

New member
"עין עצלה"-קצת עידוד מעצלנית ידועה

אני סובלת מעין עצלה שבה אני כמעט לא רואה כלום. יש לי עדשת מגע עם מספר 15 (!). אם זה היה משקפיים זה היה נראה כמו תחתית של בקבוק קוקהקולה. אצלי גילו את הבעייה בשלב די מאוחר, בגיל 6, ואז כבר לא כלכך הצליחו לטפל בזה. בכל אופן, אני חיה מצויין עם המצב הזה כבר 30 שנה... עין אחת רואה מצויין, והעין השנייה ....נו, קצת עצלנית. המוח מתרגל למצב הזה והראייה היא בסדר גמור. החשש היחיד הוא פגיעה בעין הטובה. בקיצור מה שאני אומרת זה שזה לא כזה אסון גדול. אם יצליחו לטפל בזה - מצויין. ואם לא, אז גם זה לא סוף העולם!

דבורי

New member
טוב לשמוע את העידוד

עם עדשת המגע שלך, מה את רואה? את מרגישה שיש לך ראיה תלת-מימדית? האם את מסוגלת לנהוג? אני מאד מפחדת מזה שהיא תהיה עיוורת בעין אחת.

*שיר

New member
בוודאי שאני רואה תלת-מימד ואין לי

בעייה בנהיגה (ההפך, בעלי טוען שאני נהגת שודים)
המוח מסתגל למצב של העיניים ולומד לתרגם גם מראות מעין (וחצי) לתלת מימד. עם העדשה אני יכולה לראות ברמה סבירה, אם כי לא יותר מדי חד. דרך אגב, במשך שנים הראייה שלי בעין העצלה הלכה והתדרדרה עד שהגעתי לאופטומטריסט מוכשר. מאז שאני אצלו הראייה שלי יציבה לחלוטין ואני מרגישה מצויין ורואה מצויין. בקיצור, שוב, עם טיפול נכון אפשר לעזור לעיניים ואין סיבה להלחץ. לא צריך להזניח, אבל זו באמת בעייה לא קשה מדי.

נירית1

New member
דבורי ../images/Emo49.gif לא הספקתי לברך אותך

להולדת בצלאל ונעמה , אני מקווה שגם נעמה תצא מהר מהפגיה

היי דבורי, איזה כיף שבצלאל כבר

בבית. הלוואי שגם נעמה תגיע הביתה לפסח ותוכלו להיות כולם ביחד ושוב הרבה הרבה מזל טוב

ענתינה

New member
הי דבורי!

קודם כל מזל טוב לשחרור בצלאל הביתה! אני מקווה שגם נעמה תצטרף במהירה(דרך אגב אני מתה על השם הזה,נעמה-מקסים) רציתי לומר לך שאני יודעת שבתל השומר יש מכון עיניים מעולה ואם את גרה במרכז אז כדאי לך להיות מטופלת שפ. בילדותי היתה לי גם בעיה של עין עצלה ,עברתי ניתוח שם בגיל צעיר והרופאים שם מעולים ובעלי שם עולמי. תחזיקי מעמד! ענת

zimes

New member
איזה כיף!

אז עכשיו אתם על הקו? הלואי שגם נעמה תשתחרר במהרה. ועוד משהו - קיבלת את המסר התפוזי שלי? אנחנו בירושלים לחג, ויש לי בגדים לפגים וכרית הנקה לתאומים שכעת רק תופסים מקום בבית. צרי אתי קשר אם תרצי משהו מהם.

keren1

New member
דבורי.....מקווה שנעמה תפתיע

ותשתחרר מהר הביתה. מאחלת לנעמה רפואה שלמה מקווה שההעין תסתדר במהרה. וגם אני עברתי במח´ עיניים בתל השומר עם שני ומתן והיחס שם נפלא והרופאים טובים. קרן

דבורי

New member
תל השומר

גם אני כבר שמעתי המלצות עליהם, וכבר קבעתי פגישה עם ד"ר שפירר משם במרפאה הפרטית שלו ברמת-גן, בנוסף לפגישה עם פרופ´ בן-עזרא בהדסה עין-כרם. אחרי הפגישות עם שני אלו אחליט אם להמשיך עם הדסה או תל-השומר.

למעלה