שלום נעים מאוד

שלום נעים מאוד

היי הגעתי לפורום שלכם במקרה, אני בחור שחזר בתשובה לפני שנתיים, וממש אהבתי את סגנון הפורום, כתוב יהדות לחילונים, אני לא חילוני כבר, אבל בהחלט אני אוהב מה שיש פה, אני לומד בכולל ערב בבית מדרש, וחי אורח חיים חרדי ,זה בסדר מבחינתכם שאני יהיה נוכח פה?

מעולה אז נתחיל ברגל ימין!!!!

בדבר תורה אז אני אספר סיפור יפה על לא תחמוד !!! מסופר על רבי אברהם אבן עזרא שהיה עני מרוד וכל ימיו חי בעוני גדול, חברו הטוב היה הרמב"ם שרצה מאוד לעזור לו כלכלית, אך הרב אבן עזרא התנגד ולא הסכים בשום פנים ואופן לקבל עזרה כספית מאחרים. ישב הרמב"ם וחשב היאך יוכל לעזור לחברו הטוב ללא ידיעתו, ורעיון יפה נצנץ במוחו, הרי הרב אברהם אבן עזרא יוצא כל בוקר לתפילת שחרית בבית הכנסת הסמוך לביתו, ובדרכו לתפילה עובר הוא על גשר סמוך, אשים לו שם כסף על הגשר, והרי לפי ההלכה המוצא מעות מפוזרים הרי אלו שלו, וכך יוכל הרב אבן עזרא לקבל כסף מדין מציאה כדין, ולא מדין צדקה. אמר ועשה, למחרת השכם בבוקר הלך הרמב"ם לגשר, וממש סמוך לבואו של הרב אבן עזרא, נגש לגשר ופיזר שם שטרות של כסף ומיד התחבא מאחרי עץ סמוך וציפה לבואו של ידידו הטוב. ואכך מיד הגיע הרב אבן עזרא, אך מה רבה היתה הפתעתו של הרמב"ם, כשראה את חברו הטוב עובר את הגשר כשעיניו עצומות, ואין הוא מבחין כלל בשטרות הכסף שהכין לו במיוחד, פנה מיד הרמב"ם לידידו הטוב ושאלה בפיו, מדוע עברת היום את הגשר בעינים עצומות? ענה לו הרב אבן עזרא, כל יום אני עובר את הגשר בדרכי לבית הכנסת, והיום אמרתי לעצמי, מעניין אם אצליח לעבור את הגשר בעצימת עינים, וכך עשיתי, ואכן הצלחתי לעבור את הגשר בעינים עצומות. שמע זאת הרמב"ם וסיפר לרב אבן עזרא את מה שהכין לו על הגשר, ענה לו הרב את היסוד שלו, שהאדם מקבל רק מה שמגיע לו ומה שלא מגיע לו לא יעזור שום דבר שבעולם ואפילו אם יצליח לקבל דבר שלא מגיע לו כדין הרי שזה ילקח ממנו בדרכים אחרות. מעשה היה ברבי חיים מוולוז'ין, שהתקיימה אסיפת רבנים גדולה בביתו, שהשתתפו בה ראשי ישיבות וגדולי הדור, תוך כדי הישיבה קם אחד מזקני הרבנים, ותוך כדי שהוא קם משך אתו בטעות את המפה שעל השולחן, וכל הכוסות והבקבוקים מזכוכית שהיו על השולחן נפלו ארצה. מיד פנו כל הנוכחים והתכופפו להרים את מה שנפל, קם רבי חיים ואמר עצרו! דעו לכם! אם יש בביתי פרוטה אחת שלא כדין ושלא מגיע לי הרי שישברו כוסות או כלים, אך אם כל כספי בביתי הוא נקי הרי ששום כלי לא ישבר, ואכן כל הכלים שנפלו היו שלימים ושום דבר לא נשבר. מכל זה אנו למידים כמה חובה מוטלת עלינו להתחזק באמונה שלימה ולחיות בשלווה ונחת בידיעה כי יש מי שמכווין את דרכינו ואת כל חיינו לטובה ולברכה. שיהיה לנו ערב טוב

masorti

New member
הסיפור על הרמב"ם וידידו יפה, אבל חסר כל בסיס.

רבי אברהם אבן עזרא חי החל מ- 1140 באירופה הנוצרית, ואילו הרמב"ם עזב את ספרד בגיל 13 (בשנת 1150) למרוקו ומאז לא דרכה כף רגלו באירופה (כשלמעשה הרמב"ם לא חי מעולם במדינה נוצרית כולל לא בילדותו בספרד). הרמב"ם ורבי אברהם אבן עזרא לא שהו מעולם באותה מדינה באותו זמן, וממילא ברור שכל סיפור הגשר הוא אגדה בלבד.

masorti

New member
אני לא אמרתי שאתה המצאת את האגדה...

ככה זה באתרים חרדיים. ממציאים סיפורי צדיקים. גם הלינק שהבאת כותב בפירוש: "בתקופה השנייה בחייו (1140-1164), כתב כמעט את כל ספריו, תוך שהוא נודד במדינות אירופה הנוצרית. הוא נשא בגאון את הכינוי "אברהם הספרדי", תוך שהוא כותב בעברית ובכך מפיץ את חוכמת יהדות ספרד וצפון אפריקה, אשר הייתה כתובה ברובה בערבית-יהודית". אתה מוזמן לקרוא את תולדות חייו של הרמב"ם באתר בית החולים רמב"ם ובאתר הכנסת. הרמב"ם (שנולד ב- 1138) גדל בספרד המוסלמית, משם עבר למרוקו, שהה תקופה קצרה בארץ ישראל, ולבסוף התיישב במצרים. בשום שלב הרמב"ם לא חי בארץ שהיתה בשלטון נוצרי.

לא הרמב"ם כי אם תלמידיו של בן עזרא...

שלום ידיד ספר לי את הספור הנ"ל לפני שנים מספר בעקבות איזו שיחה שהיתה בינינו , אולם במקום הרמב"ם אמר תלמידיו .כך ספר לי. בברכה

כך שמעתי את הספור

כך ספר את הספור הזה ידידי, אבן עזרא שהיה עני מרוד, בקשו תלמידיו לפזר לו מעות בדרך היומיומית בה הנו מהלך, פזרו את הכסף והלכו אחריו , מה רבה היתה תדהמתם כאשר קצת לפני שהגיע אל הכסף שמעו אותו אומר, היום אכנס לנעליו של עוור ועצם עיניו. וכך נותר הכסף מבלי שאבן עזרא מצאו. בברכה

על סיפורי מופתים וצדיקים נהג לומר הקוצקער

ר' מנחם מנדל מקוצ'ק, "מי שמאמין הוא שוטה ומי שאינו מאמין הוא שוטה". לא צריך להאמין לכל סיפור, גם לא לסיפורי צדיקים. יש חב"דניק הרב יהושע מונדשיין שטורח לעבור על סיפורי המופתים השונים ולהעמיד דברים על דיוקם ולהרוס סיפורים טובים לגמרי רק בגלל שלא היו יכולים להתרחש במציאות. ראה למשל כאן: http://www.bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2223423&whichpage=&forum_id=771

אלוניס

New member
אם ככה תאהב אפילו עוד יותר את פורום התמיכה

לחוזרים בתשובה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=490

אני גם שם!ודרך אגב..

אני לא אוהב את המילה חילוני, אני לא חושב שאלה שמגדירים את עצמם ככה יודעים מה הפרישו של המילה והמקור, שלה .[ חילוני פרוש המילה זה זר, ואני חושב שיהודים זה דין ערבות ואין פה עניין של זרות, המודל לחיקוי שלי או השאיפה שלי הוא רבי יצחק לוי ,סניגרם של ישראל. כל יהודי אצלו היה מוצא אצלו נקודה טובה ומתרכז בה, לראות מה חסר תמיד אפשר למצוא נקודות טובות זה עבודה, הקב"ה ברא את עולמו בהתחלה במידת הדין , וראה כי העולם אינו יכול להתקיים לכן צירף אליה את מידת חסד, כמו שהוא מביט עלינו בחסד ככה אנחנו צריכים להביט אחד על השני , זה הקו המנחה אותי

אלוניס

New member
אני רק אגיד

שלפי דעתי האישית - חילונים סופגים מספיק הטפות, חוטפים מספיק סיפורי צדיקים וכל מיני "אנקדוטות" מכל מיני משוכנעים ומתלהבים והמקום היחיד שאיכשהו נותר לשאלות בלי הטפות לחזרה בתשובה והצפות בסיפורים מלאי מוסר השכל מפי גדולי ישראל - הוא הפורום הזה. ניסיתי לרמוז לך - אבל אני רואה שצריך להגיד לך. אז אני אגיד. אנא שפוך את התלהבותך על הגויים שידעוך ולא כאן. ושוב זו דעתי האישית אבל באמת שמרגיז אותי שגם כאן כל שני וחמישי יש כל מיני מחב"תים שבאים לבלבל את השכל עם סיפורי בובא וסיפורים מהשולחן של הרב. די עם זה. מי שרוצה בזה גולש בעצמו ולפי טעמו באתרים של הידברות ושאר אתרי חרדים ומחזירים בתשובה. פה זה המקום היחיד שבו חילוני יכול לשאול שאלות בצורה עניינית ובלי שיצפו ממנו מיד לקבל על עצמו הר כגיגית. מאחלת לך שבת שלום וחג שמח. תזכה למצוות.

המון מחילה וסליחה .לא אחזור

לא היה לי כל כוונה, זה סיפור שקבלתי ואהבתי ורציתי לשתף בו אחרים, יש המון סיפורי מוסר הכל שלא קשורים לדת, ואפשר ללמוד מהם המון, ואני אדם שהוא לשתף בהחלט לא היה לי כוונה להחזיר אף אחד בתשובה, כי לדעתי זה צריך לבוא מהאדם אם זה הצטייר ככה אז סליחה ואין אצלי חילונים לא קיים מושג כזה, כולנו בני אדם, וכולנו חייבים במנימום כבוד אחד לשני, אני מצטער על הפרעה ולא אחזור לפה שיהיה חג שמח ובהצלחה

בוקר טוב

כפי שאלוניס כתבה- זו דעתה האישית. כל עוד אינך פוגע במכוון באדם כל שהוא ושומר על כללי הכתיבה בפורום, אתה מוזמן להישאר.

ילד מותר..

שלום סליחה אני לא הבנתי מה קרה עם ילד מותר ... מה הוא עשה? מבחינתי שלח ספור שמסר בצדו למרות שהספור כפי שסופר אינו מדייק בעובדות ,הועמד על הטעות וחסל. דוקא אני אוהבת את השמחה והענווה שמוקרנת ממנו, ואני אשמח שישאר, כללי הפורום הובהרו לכול. ובאופן אישי אני מבקשת מחילה מכבודך באם נפגעת באיזה שהוא אופן,ובהחלט הנך מוזמן לכבד אותנו בנוכחותך. בברכה

היי שלום.....

אני ממש לא אוהב מחלוקת, וזה בסדר,כנראה שנראתי כמו אחד שרוצה להחזיר בתשובה, אני אספר בקרה על עצמי ואז אולי דברים יהיו ברורים אני לא מאמין בלשכנע או להכריח או להפחיד לגבי הדת, לא ככה חזרתי בתשובה וגם לא החזירו אותי, לא הייתי מוכן לשמוע שום רב ושום הרצאה, קראתי ספרים של כל מיני דתות חקרתי לבד, נכנסתי לפרום יוצאים בשאלה חרדים בעל כורחם , חקרתי למה הם יצאוו מהדת הלכתי לפורם דתיים למה הם בדת הלכתי לפורום חוזרים בתשובה, קראתי על האיסלם ועל בודהה ועל תורתו של אושו, איין בהם ממש או שיש חיקוי של הדת היהודית, אז אני לא מחיר אף אחד בתשובה ששואלים אותי שאלות אני עונה ,מיוזמתי אני לא בעל כישורים להחזיר בתשובה, לגבי הסיפור, זה אל שבאתי לפה גמרא או משנה או דבר שהוא מהתורה, הבאתי סיפור בעל מוסר השכל על אמונ, לא פעם אני קורא סיפורים ומתעסק בעיקר, ולא בתפל, המסר שעובר בו, שיהיה לנו חג שמח , ותודה לכל מי ששמח שאני פה ואני בהחלט מכבד ומעריך ומוקיר אותכם, איין אצלי חילונים יש אצלי יהודים, ואין יהודים רעים יש יהודים שרע להם

למעלה