שלום!נסיעה לאומן!

שלום!נסיעה לאומן!

הציעו לי להצטרף לנסיעה לאומן שבוע הבא למשך שבוע. העלות 700 דולר. זה סביר\יקר \או בסדר<? יש מה לעשות באומן בכלל? מה עושים שם?

אינדיק

New member
ואם תדעי שבאומן נמצא הזיווג השורשי

שלך?? והבנים, ושאר אוצרות ואבידות רוחניות וגשמיות האאם תוותרי תוך רבע שעה בשביל 700 דולאר או ניסיון מאבא אוהב?? כל שכן דבר שכל היהדות שלנו תלויה בו כגון נסיעה לצדיק שהבטיח שמי שיבא על קברו אוווווו מה שיזכה מה שזההההה אל תפלי ברוחך צדיקה!

asaf2000

New member
זו שאלה הלכתית

אם אבא לא מרשה לנסוע לקברי צדיקים האם חובה לשמוע לו או לא.

D BOOK

New member
זו לא שאלה הלכתית כלל

כיוון שאם היה יודע מה המעלה של קברות צדיקים, ובפרט בציון הננמ"ח...ודאי היה שולח אותה כמה פעמים בשנה... עוד דבר, שמזכין לאדם שלא בפניו. ועוד דבר, שלפי הרמ"א (שו"ע יו"ד סימן ר"מ) בכלל לא חייבים לשמוע בקול הורה שאינו שומר תורה ומצוות. וחוץ מכל זה...אפשר לשנות מפני השלום.

D BOOK

New member
הכוונה

של לשנות מפני השלום, היא לא לומר להורה את האמת.

בת של ה

New member
באמת דיבוק?

בסופו של דבר האמת מתגלה כמה שנכסה אותה אבא לא מסכים ליסוע אוקיי אעלם לכמה זמן אני בטוחה שישימו לב לזה... וגם אם אחשוב על דבר מתוחכם זה בסופ יתגלה וזה עלול להגיע לאי שלום גם אחרי על הסיפור הזה אז מה עשיתי פה?

D BOOK

New member
מה שאמרתי

לא כוון לשאלתך, אלא לאסף2000. העצה הכי אמיתית בשבילך היא להתפלל להגיע לאומן...בעה"י בר"ה...בסוף הקב"ה יקבל את תפילתך....רק שתדעי שלכל דבר בעולם(בין אם זה רוחני או גשמי), יש את הזמן ועת שתקבלי אותו. כל הישועות.

asaf2000

New member
אז למה אתה מביא מקורות מההלכה?

בכל שאלה הלכתית צריך להתיעץ עם רב.

צריך

להתפלל על זה, אם אבא אומר לך לא לעשות מצווה אפילו דרבנן אין חובה לשמוע כל שכל תיקון לנצח לנשמה שלך. בכל אופן תאמיני שה' יתברך יכול לתת בליבו להרשות לך. העיקר "ואני תפילה"

בת של ה

New member
נכון מאוד מה שאמרת אבל

די קל להגיד את זה למרות שאני יודעת שאתם יודעים על מה אתם מדברים ווכל אחד עבר ניסיונות על הנסיעות לאומן ובכלל מה לעשות שאבא לא מסכים?

היי שלהבת..

אני מכירה כבר 3 מקרים שהאבא לא הסכים ללכת לאומן. במקרה אחד הבן לא הסכים לאב ובסוף האב ליווה את הבת אפילו...מה לעשות צריך עזות דקדושא.השם גדול יש עניין שנתהפך הכל לטובה...הרבה תפילות ולשבר את כל המניעות אפילו מניעה של אב לצורך תיקון נשמה כי ה' יתברך שלח את בעל השדה ושלח גם מניעות אבל מניעות על מנת להגביר את החשק ולא על מנת לברוח

שלום../images/Emo24.gif

מה שלומך נסיכה יקרה...!!! מחילה שלא ענינו לך...חיבוק|.... קודם כל אשרייך שאת רוצה ללכת לאומן העיקר הוא הרצון... בקשר לאבא שלך...לכולם יש מניעות להגיע לרבנו הקדוש נחל נובע מקור חכמה אבל רבנו אומר שמי שיש לו לב אין לו שום מניעה והמניעה באה בשבילך להגביר את החשק שלך אבל אין מניעות שאי אפשר לשבר פשוט את יכולה להסביר לאבא שלך בספר פנים יפות ובשימחה ותתפללי לה' יתברך ותאמיני בכוח הצדיק
בהצלחה

meran3

New member
להתקרב לצדיק

בשנת ה' אלפים תק"ם נולד מוהרנ"ת ז"ל, ולדתו והתגדלותו היה בנעמירוב בבית אביו הרב הגאון הנכבד רבי נפתלי הירץ ז"ל. והנה מימי ילדותו וימי נעוריו של מוהרנ"ת נכסף לבבו לעבודת ה' כי לא המדרש עיקר אלא המעשה. ואביו וחותנו היו מהמנגדים על כל החבריא הקדושה של הבעל שם טוב, ורדפו מאוד את כל האנשים שרצו להתקרב אליהם, ומחמת זה היה למוהרנ"ת ז"ל מניעות עצומות מלנסוע אליהם, רק אף על פי כן אם היה מרגיש שהם מועילים לו לעבודת השם לא היה מסתכל על שום מניעה. אז עם כל הכבוד לאבא שלך תסעי לאומאן לקבל תיקון נצחי, ורבינו אמר שגם אם הוא יבוא ויגיד לא לנסוע אליו חייבים לנסוע אליו .

למעלה