שלום נויה ספקטור

אפרת*

New member
שלום נויה ספקטור

אני בת 15 [כיתה ט] ובזמן האחרון אני שמה לב [אחרי שאני עוברת על דברים שכתבתי] שאני משמיטה אותיות בזמן הכתיבה. גם לעיתים בזמן הכתיבה אני שמה לב שאני "חושבת קדימה" וכבר עוברת למילה הבאה בראשי בזמן שאני עדיין כותבת את המילה הנוכחית. הכתב של סביר, ברור, ואף פעם לא הייתה לי בעיה חמורה מדי של טעויות כתיב. חוץ מזה, מאז מתמיד קראתי לאט והיה לי קצת קשה להתרכז בזמן של קריאה [הייתי חושבת על דברים אחרים ואז פתאום שמה לב לזה וחוזרת לקרוא מההתחלה]. האם זה משהו מיוחד? ואם כן כיצד אני יכולה לעשות אבחון?

השמטת אותיות בכתיבה

שגיאות כתיב אינם סימן חיוני להגדרת ליקויי למידה או ליקויי קשב. יש אנשים שאין להם שגיאות כתיב והם סובלים או מתמודדים עם ליקויים משמעותיים. אי אפשר לאבחן את הבעייה או מקורה מרחוק - כדאי לבדוק אם ההשמטות הללו חוזרותל ואם הן משפיעות על התיפקוד הכללי. בכל מקרה - אבחון צריך לאתר את הבעייה, לקבוע את מקורה ולהמליץ על דרכי התמודדות מתאימות. בהיותך תלמידה בבית-ספר - אפשר להיוועץ ביועצת, ולפני כן כדאי לדבר עם ההורים ולבדוק אפשרויות איתם.

אפרת*

New member
וזה מה שניסיתי לעשות

אולי חשוב גם לציין שאף פעם לא היו לי בעיות בלימודים שנובעות מקושי בהבנה וכו´ [אלא רק מחוסר השקעה]

סימנים נוספים

מה שהוספת ודברים שציינת קודם אופייניים למצבי ליקויי-למידה. גם אם מצאת פתרונות - יש דרכים לייעל את הלמידה וההתמודדות עם בחינות. עכשיו ברור יותר שכדאי לך לפנות לאבחון ולאתר את מקור הקשיים ולקבל המלצות להתמודדות.

למעלה