שלום.. נא להגיב =]

shirhe

New member
שלום.. נא להגיב =]

אני תלמידת כיתה ט'. ואצלינו בעיר ראשון לציון מחליטים על איזה מגמה נלמד ובאיזה תיכון רציתי לדעת בפירוט יותר על מדעי המחשב. האם זה קשה? זה כמו מתמטיקה או ושנ הלחלוטין? על מה זה מבוסס.. מה היתרונות חסרונות אני ממש אשמח אם תעזרו לי (אם זה בכלל מתאים לבנות)
 

inbal76

New member
מממ

זה מבוסס בעיקר על מחשבה לוגית. זה קרוב למתמטיקה (למעשה מדעי המחשב זה תת-תחום של מתמטיקה) אבל נדמה לי שמה שלומדים במדמ"ח בתיכון זה יותר תכנות, שזה שונה מאוד מללמוד מתמטיקה. אם את טובה במקצועות הריאליים יש סיכוי טוב שתצליחי גם בזה, ולהיפך - אם הריאליים זה לא התחום שלך אז גם זה לא. קשה לדעת אם תאהבי את זה אם עוד לא ניסית.
 

Reut E

New member
אני בכיתה יוד והתחלתי השנה את זה

את לומדת איך לכתוב תוכנה בהתחלה כאילו איך לדבר עם המחשב, את נותנת לו את הפקודות כדי שיבצע את מה שאת רוצה. את ניכנסת לעומק של איך תוכנה עובדת. בינתיים אני למדתי לכתוב תוכנות. מובן שאת לומדת גם שפה שהמחשב מבין וזה לא קשה לי לפחות (אצלי זה שפת פסקל), כל פעם אני מקבלת עוד מילים חדשות ומשלבת אותן בכתיבה.. זה לא דומה בשיט למקצוע מתמטיקה בתור מתחילה, בכל מקצוע המחשבים הזה את רק צריכה ללמוד שפה ולכתוב אותה כדי שהמחשב יבין נכון, כמעט כל התוכנות קשורות לחישובים פשוטים של מספרים. זה קל, וזה לא קשה, צריך חשיבה קצת, זה אחד המקצועות שאני אוהבת לבוא ללמוד אותם בביצפר, הוא מדוייק ולא מורחים את החומר כמו במקצועות אחרים.. אם זה לא מספיק אני ירחיב. ובקבוצה שאני נימצאת יש הרבה בנים לעומת 3 בנות (אני בניהן)
לא יודעת אם המין קשור אבל לצורך העניין אני אגיד לך שאם את אוהבת מקצוע מדוייק, שיש בו נכון ולא נכון, שאת רק לומדת דברים מסויימים אז לכי על זה!! הרבה חברות שלי אוהבות מקצועות כמו מדעי החברה שזה לעשות מבחן של 5 דפים עם בולשיט לדעתי. בהצלחה:)
 

yiag123

New member
לגבי המטמתיקה

בחלק של התכנות אמנם לא צריך מתמטיקה אבל רוב הנושאים המתקדמים מצריכים מתמטיקה ברמה כלשהי.
 
למעלה