שלום נאמר בצעקה

שלום נאמר בצעקה

שלום, לגדועי גפיים, שלום, לקטועי היד. שלום, לסומי עיניים, שלום, לחבושי הבד. שלום, לאלמנות, שלום, ליתומים, שלום, לכל אותם הורים, האבלים, ההמומים. שלום, למגובסים, שלום, למתגייסים. לכל אותם החרדים, לכל הפוחדים. שלום, הביאו לנו, אותם מסונוורים. שלום, הבטיחו לנו, על הגבעות וההרים... חזרנו לשלום, יצאנו בשלום, בתוך ארון, עטוף דגלון, ציפוי של תכריכים. שלום, שלום - ואין שלום, רק מלחמה ודם, דם חללים, גופות אדם, והרג ואבדן. שלום - אמרו, עברו הם, על "מבשרך אל תתעלם" שלום, לעם אשר היה שלם, ולא הושלם... אוהב ישראל

כנראה שפרס באמת צריך רופא...

אילו הייתי פעיל "שלום" פלשתיני, הייתי תופס את המדיניות הנוכחית של הממשלה כנותנת לגיטימציה לפעולות התנגדות (קרי פיגועים) כל עוד מספר הנפגעים קטן. מכאן שאין שום סיבה בעולם להתאמץ לעצור את הטרור - הרי האינתיפאדה הראשונה הסתיימה בפרס - תהליך אוסלו. מה הרעיון העומד מאחורי המדיניות הזאת?? ואיך לכל השדים והרוחות פרס מסוגל לטעון שההשתלטות על ה"בית אל שרק" מיותרת, לאחר שחבר באירגון מטורף של עובדי שטן מתפוצץ בלב ירושלים ולוקח איתו את חייהם של 15 אזרחים חפים מפשע?? מפחיד אותי לגלות שאני מבין את המהלכים שמבצעים הפלשתינים יותר מאשר את הטקטיקה שמפעילה מדינתי שלי. עוד יותר מפחיד אותי להבין שאני די מתגעגע לאינתיפאדה הראשונה...

למעלה