שלום - מתפקדת חדשה

smagi

New member
תסלחי לי CAT79 אבל אני לא חושבת

שחמתך ניסתה להשפיל אותך אלא לתת לך לחוות את המנהגים שלהם,גם אם לך הם נראים "פרימיטיבים" או לא מתאימים. אז נכון שהם היו צריכים להתייעץ איתך בנושא אבל אני בטוחה שהם רצו רק לשמח אותך ולא להיפך. ותתנחמי בזה שאני נשואה כבר 4 שנים והמשפחה של בעלי גם לא מתעניינת במיוחד במה קרה לי או עשיתי לפני הנישואים, מבחינתם נולדתי ברגע שהתחתנתי. והאמת זה לא ממש מפריע לי. אז תקחי הכל בקלות המון
מגי

מחזקת את מילותיה של ענת ../images/Emo24.gif

וכל מילה נוספת בנושא זה מיותרת. מעבר לכך בנוגע לנושא העדתיות: זהו נושא מאוד מאוד עדין ורגיש. זה שהתחתנת עם עדה שלא משלך ולהם מנהגים משלהם אינו מחייב אותך ואת יכולה בצורה ישירה להודיע על כך. אך, היות ונושא העדה לא התגלה לך בדרך מקרה וידעת מלכתחילה שחברך הוא מרוקאי ישנם מקרים שחייבים להלך בין הטיפות ולא לעקם פרצוף על כל דבר שמסמל את העדה של בעלך. לדוגמא: אני מרוקאית (חצי) ובעלי בולגרי עם "הכלאה" של ספרד יוון ואצלם אוכלים את ה"דג הרוטט" המגעיל ההוא (לטעמי האישי כמובן) בחגים ובשאר אירועים. אני מלכתחילה הבהרתי לחמותי שתחיה שאני לא נוגעת בדבר הזה אפילו במקל וממרחק. אז חמותי לא עשתה בלאגן מיזה ואפילו צוחקת איתי כשאני שואלת אותה "מה הכנת לנו טעים" והיא עונה: "את הדג שאת מ ת ה עליו". וכשלי עשו חינה לפני החתונה אז חמותי וחמי לא נראו בשוק ודווקא הצטרפו לחגיגה וההמולה ונראו כמו כל מרוקאי קניבל שנוכח באותו מעמד. יקירתי., הכנסי הכל לפרופורציות הקמצנות (הצמיד הדק והזול) הברבריות (צעקות ולולולולולו) הם לאו דווקא עדתיות ויכול בהחלט להצביע על אופי. שמחי בהיותך "עציץ" כי לעניות דעתי זה לא יארך זמן ועוד יציקו לך עד שתחחנני לחזור ולהיות שתיל. בהצלחה., הה ו.. ברוכה הבאה

שש שבע

New member
מצוין

אז מה עדיף? שכל שיתנחלו אצלך בבית, ותעברי כל יום חקירה צולבת? תגידי תודה מותק, הרבה יתחלפו איתך.

ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אמרו כבר לפניי ואני חושבת שבצדק, תשמחי על זה שאת מרגישה שם כמו עציץ יום יבוא ותתגעגעי לימי העציצות שלך

omizu

New member
אז עכשיו ארשה לעצמי להשניא את עצמי

עליכן אבל יש לי תחושה שהגזענות היא דוקא של ענת ושל שש שבע מה קרה פגעו לכן בעדה? נבהלתן? לעשות למישהו כאילו בטובה זה מסריח! נתינה היא ללא התניה! להשאיר חשבונית על מתנה - איכס! (ויש בסיפור עוד הרבה איכסים) כל מי שנפלה למשפחה שכזו יודעת בדיוק למה cat התכוונה וגם אם תגובותיה אינן נכונות או נעימות תמיד זה ודאי לא על אותה רמת רוע! תלכו אחורה בנות בפורום תראו כמה תלונות דומות יש על העדה המדוברת ואולי תפנימו משהו שלא חלילה תעבירו את זה עוד דור. אחרי 13 שנה למדתי ורק בזכות מכרה מהעדה המדוברת שהצליחה להסביר לי את הדברים לעומק והסבירה לי לתפוס מרחק כמה שיותר כי זה כבר פוגע בילדים וכל זה כי גזענות היתה ממני והלאה ואני להבדיל מcat אומרת שלו הייתי יודעת שזה מה שמחכה לי לא הייתי מתחתנת איתו! רק שגרנו שנים בחו"ל לפני שחזרנו לארץ והכרתי את המשפחה. כן הם לא גזענים, הם רק שונאים אשכנזים או שבעצם הם שונאים את עצמם?! וcat באמת שאין לך על מה להתנצל ותהיי מוכנה זה עוד יהיה יותר גרוע החשוב הוא "שהחזק" יעמוד לצידך ולא את תהיי בקו האש ותשתדלי לא לריב איתו בכל זאת הוא לא אחראי להתנהגותם.

omizu

New member
ותוספת קטנה

אני לא חושבת שכל מי שמהעדה מתנהג כך אך משום מה יש הרבה שכן

למעלה