שלום - מתפקדת חדשה

Cat79

New member
שלום - מתפקדת חדשה

יש מקום גם בשבילי? נשואה כמעט חודש וסובלת שנתיים וחצי...

מנופ

New member
ברוכה הבאה ובודאי שיש לך מקום

קדימה תשפכי כל מה שיש לך על ליבך. בשביל זה אנחנו כאן.

smagi

New member
בטח בטח מזמן לא שמענו דברים

עסיסיים כאן בפורום ברוכה הבאה
מגי

Cat79

New member
תודה רבה../images/Emo6.gif

עסיסי... טוב לא יודעת אם זה עסיסי... אצלי אולי המצב שונה (קראתי הודעות), זה לא שהם שונאים אותי (אני מדברת על המשפחה שלו סבתא, הורים 2 אחיות ואח), הם פשוט לא מתייחסים אלי בכלל. אני פשוט עציץ אצלם, עד היום הם לא יודעים שום דבר עלי, חוץ מאיפה אני עובדת וכמה אני מרויחה וכמה ההורים שלי נתנו לחתונה וזה שאחותי חיילת. אנחנו גרים יחד כבר 8 חודשים ואחותו הגדולה (בת 28 רווקה ללא חבר) עוד לא הייתה אצלנו בבית. אחותו הקטנה יותר (בת 19 ) והאח הקטן (בן 12.5) היו רק פעם אחת.. טוב יש לי עוד מיליון סיפורים...

מנופ

New member
קדימה אנחנו ממתינות

גם גיסתי וגיסי לא היו אצלי בדירה החדשה, אני פשוט לא מזמינה אותם כי הם אינם שווים טירחה מצידי. זה לא שאני כועסת עליהם, פשוט אין לי איתם כלום, חוץ מזה שהם אף פעם לא הזמינו אותי לביתם (אני באתי לבד) ולכן אני עושה להם אותו הדבר. לגלות לך בסוד? זה ממש לא מפריע לי, הם לא חסרים לי בכלל, וגם לא רעש הילדים שלהם. עכשיו תורך

Cat79

New member
לצערי יש לי הרבה

אני מקנאה בבעלי, למה אצלי הוא בן בבית ואני עציץ אצלו? לא שאלו אותי אם אני רוצה חינה לא טרחו להסתיר את כמיהתם לחינה שיעשו כשאחותו הבתולה הזקנה אולי תתחתן.. אמא שלו מרוקאית והאבא גרמני. טוב, יום לפני החתונה הייתי במקוה וביקשתי את נוכחותם של אמא שלו והאחיות. הם נידבו את הבית למסיבה קטנה אח"כ. להם יש דו - משפחתי ולההורים שלי דירה קטנה... כשהגענו הבייתה אחרי המקוה, היינו ההורים שלי אחותי וחברה שלי. שם חיכו לנו 2 חברות של האמא והסבתא. אחותו הגדולה עלתה לחדר ולפני שהספקתי להסתכל סביב ולראות את הכיבוד, אני שומעת לולולוללו שזה דבר שאני מתעבת בכל מעודי, אחותו יורדת במדרגות עם שמלה מרוקאית לבנה ומגש מלא ממתקים מרוקאים, שאח"כ סבתא שלו אמרה שזה מה שנשאר לה מפורים והיא לא הכינה את זה במיוחד לחינה שכפו עלי ללא הודעה מקודמת... בעלי היה במספרה ולא היה נוכח, לא הייתה לי ברירה והלבישו עלי את השמלה, נראיתי כמו מטומטמת והרגשתי מושפלת. כך גם האנשים שהיו איתי. כשבעלי הגיע ישבנו בסלון והתחלתי לקבל מתנות מחברות של האמא קיבלתי סט מצעים וקרמים של "אהבה". הסבתא נתנה לי מפה לבנה שהצהיבה מהשנים שישבה בארון והייתה קרועה באופן בולט לעין. אמא שלו (בשם כולם) נתנה לי צמיד זהב שלא הייתי נותנת אותו לכלת בת מצוה של השונאים שלי, דק דק ועלוב, היא לא טרחה להוציא את הקבלה מהשקית וכך גם ראיתי כמה הוא עלה (וזאת לא פעם ראשונה שהם קונים לי מתנה ושוכחים את הקבלה). עד היום אני עוד בהלם. גם בחתונה הם לא עזבו אותי עם ההשפלות העדתיות שלהם, אבל זה כבר לסיפור אחר.

כמה שאני מבינה....

אויי כמה שאת מחזירה אותי אחורה לארועי החינה וכדומה..... גם אני הייתי רוצה לשכוח את כל מה שהיה. אבל - אין לנו מה לעשות, פשוט להסתכל על העתיד ולנסות לשנות את הגישה שלנו, לא כלפיה אלא מבחינתנו האישית. אחרי הרבה דמעות שנשפכו וריבים מגעילים בגללה החלטתי בידיעת ובהמלצת בעלי, פשוט לא לדבר עם חמתי, גם אם אנחנו באים אליהם הביתה, אני אומרת יפה שלום, מה נשמע, ו.... זהו. אם חמתי מתעניינת בי (או לפחות עושה את עצמה מתעניינת), אני עונה בדיוק על השאלה בלי להיכנס ליותר מידי פרטים, ומעבירה נושא ואת השיחה לכל הסובבים בבית רק שלא יצא לי לדבר איתה לבד. אנ יחושבת שאני גם לוקחת את הכל בפרופורציות אחרות, אני כבר לא נעלבת ממנה, לא משנה מה היא תעשה או לא תעשה, מבחינתי היא כמו מישהי שאני חייבת לשמור איתה על יחסים נורמליים ולא יותר מזה. ולנושא החינה, והמקווה. אני הודעתי חגיגית ובקולי קולות שאני למקווה הולכת עם אמא שלי, וזהו !!!!!!!!!! וחינה היתה בעיה כי בעלי מאוד רצה (הוא מרוקאי ואני אשכנזיה), ולכן התפשרתי על חינה מצומצמת ביותר עם הדודים שלו ומהצד שלי גם ההורים שלי עשו טובה שהם הגיעו כי בעלי ביקש מהם שיעשו זאת בשבילו. אני יכולה רק להגיד כרגע שאמא של החתן - חמתי היקרה שבועיים לפני החתונה הודיע שהיא מבחינתה היתה מעיפה אותי כבר מזמן מכל המדרגות, ולא היתה מכניסה אותי יותר אליה הביתה. כמובן שהיתה התפוצצות נוראית ההורים התכסחו אני בכיתי כמו תינוקת בעלי היה הרוס, אחיו גם הוא נשבר וכמעט שהיתה חתונה בלעדיהם. אין לי עוד חשק להעלות את זה שוב, זה עדיין כ"כ עצוב לי. זה יבוא - חכו חכו....

12אניהיא

New member
תסלחי לי אבל....

הם ניסו להיות נחמדים ועשו לך טקס חינה שבעדות מסוימות נחשב לטקס מאוד חשוב ומשמעותי. ותסלחי לי מאוד את נישמעת כפוית טובה, חמותך לא חייבת לקנות לך מתנות, ותלמדי להעריך מה שנותנים לך!!! אם את מרגישה עציץ אצל מחותנייך אולי את גם אשמה בזה??? חג שמח לך

Cat79

New member
אופססס אחד גדול

חס וחלילה.... ידעתי שזה ישמע ככה, אני ממש לא התכוונתי להשמע כפוית טובה. וכמובן שלא אנטי מרוקאים או משהו כזה. אם הייתי כזאת לא הייתי יוצאת ובטח שלא מתחתנת עם מרוקאי. נכון לא רציתי חינה, אבל אם הם היו מידעים אותי מראש, הייתי שמחה מאד ללמוד מה אני צריכה לעשות וכו'.. ואולי היינו עושים חינה אמיתית עם החינה ששמים על היד והייתי גם אני מביאה חברות ומשפחה. בקשר לקולולו זה לא בגלל שזה קשור לאיזה עדה או משהו כזה או שאני חושבת שזה פרימיטיבי, אני פשוט לא אוהבת את זה... בקשר למתנות, לא מעולם לא ביקשתי מתנה מהם, אני רציתי בכלל להתחתן ברבנות ולוותר על זה שיביאו לי כסף וצ'קים וכל אלה, רציתי מסיבה מצומצמת, אבל הם התעקשו. פשוט זה בא בבום כזה, כולה הלכתי למקוה ואח"כ לבית שלהם כדי לראות את בעלי לפני שאני הולכת לישון לבד, ודיברו שיהיה כיבוד, אבל פתאום להנחית עלי את כל זה, ובגלל שאני לא יודעת מה זה, מה אני צריכה לעשות, איך להתנהג, הרגשתי מושפלת. מטומטמת ובורה בעצמי שאני לא יודעת מה זה... ועוד משהו, יש לו 2 דודים מהצד המרוקאי ולכל אחד מהם 2 ילדים ואני מרגישה שהם כמו הדודים שאין לי.. הם פשוט אנשים נפלאים, ואני הולכת לארוחות משפחתיות בשמחה כשאני יודעת שהם שם, הם קיבלו אותי כחלק מהמשפחה עוד כשהיינו חברים

Cat79

New member
ועוד משהו

קצת נבהלתי מהתגובה שלך שהרי לפי התגובה שלך אני פשוט גזענית מגעילה וחמדנית... אז אני מצטערת אם נשמעתי עדתית, כמו שהסברתי בהודעה הקודמת זה לא נכון. ועוד משהו בקשר לזה שאולי אני גם אשמה שאני עציץ שם, אז ברור שאני גם אשמה, אני הרי חדשה כאן ועוד לא שפכתי את כל הכביסה המלוכלכת החוצה... כשאני באתי למשפחה הזאת, הייתי אחרי פרידה מבחור שהמשפחה שלו הייתה כמו המשפחה שלי ואפילו גרתי אצלם תקופה מסוימת והרגשתי כמו בת בית, אז באתי אליהם בגישה של הנה יש לי בחור חדש ויש לי משפחה חדשה.. ובאמת ישר מההתחלה לא התייחסו אלי, חוץ מאחותו הגדולה, וחשבתי שזה בגלל שאני ביישנית והם ביישנים, אבל כשראיתי שיש להם הרבה חברים ויש לאחותו הקטנה חבר שמגיע והוא לעומת זאת כבר יותר קרוב אליהם, לא ידעתי איך לקחת את זה, לאט לאט כשהתחלתי להכיר אותם יותר אותם ואת האחים והאחיות, ואחותו הגדולה פתאום מבקשת ממני בזמן שאני מתקלחת, דרך הדלת, לא להשתמש לה בשמפו, נדלקו לי כל הנורות האדומות האפשריות, חשבתי שהם שונאים אותי, ביקשתי מבעלי שיגשש שאם זה כך אני עפה, הוא רב איתם על היחס ובאמת הם כעסו על עניין השמפו ועשינו שיחה בבית קפה ושם הם הודיעו לי "אם X מאושר אז גם אנחנו מאושרים" ומאז ועד היום, אני עציץ...

שש שבע

New member
את לא עדתית?

את אומרת? ואת חושבת שאת אוביקטיבית? חמודה מהר, מהר תפרידי, יש עדתיות, שזה דבר אחד, ויש ההתנהגות שלהם שזה דבר שני. עשו לך קולולו, רצו לשמח אותך, נתנו לך צמיד דק? אולי אין להם הרבה כסף? מה את יודעת על המצב הכלכלי שלהם? אומרים תודה ולא מביטים על הצמיד של השכנה. המרוקאים הם עם מאוד נדיב, ואין כמו חינה מרוקאית בשביל לראות את זה, אז אולי אין להם? חשבת על זה? אולי אם יבואו אליך יצטרכו לקנות לך מתנות? ולהבא לך כל מיני? ואין להם? אולי בכלל הם רואים שאת מצפה לכל מיני דברים, והם יודעים שלא יעמדו בציפיות שלך, אז הם מוותרים מראש? וממתי בת 28, זו בתולה זקנה? אולי לא בתולה, אבל גם זקנה עדין לא.

Cat79

New member
../images/Emo122.gifטוב

חשבתי שכאן אפשר לשפוך את הלב, אבל בינתיים אתן רק מתקיפות אותי. אולי עשיתי טעות כשקראתי ללבישת השמלה ולמגש העוגיות מפורים חינה. כי זה מה שהיה שם, רק 2 חברות של האמא. לפחות היו מודיעים לי והייתי יכולה להזמין את המשפחה שלי ואולי כמה חברות. לנסות לשמח אותי? לא נראה לי. אח"כ רק דיברו על מה יהיה למחרת אם תפרוץ המלחמה, כמה טלפונים לביטול הם יצטרכו לעשות. הייתי בחינה אחת מסורתית בחיים שלי ומאד נהניתי. בקשר לקולולול זה הטעם שלי וראיתי גם עיראקים וגם תימנים שעושים את זה, ואני באמת לא יודעת מה המקור של זה, אני אישית לא אוהבת את זה, והם ידעו את זה. בקשר לזה שאני בוכה על המתנות שקיבלתי, אז זה ממש לא קשור למצב כלכלי, ככה נראה לי, כי מצבם הכלכלי מצוין, זה הכוונה, עובדה שהורי שאין לכם אמצעים קנו לבעלי שעון ב - 1,600 ש"ח ב - 12 תשלומים כי הם חושבים שהוא שווה את זה. וכמובן שבת 28 זה לא בתולה זקנה, פשוט הוצאתי עצבים על אחותו.

שש שבע

New member
חינה

חינה בכלל עושים ההורים של הכלה, למה הם רצו לעשות לך? וכן אפשר לשפוך את הלב כאן, הענין הוא שלכל מטבע שני צדדים, ולפעמים גם הכלה היא צד קשה, אז שתדע איפה . וחוץ זה, חמות טובה, היא כמו שאמר שלמה המלך "אחת באלך לא מצאתי, אני לשמחתי ברוך ה' מצאתי, לא חיפשתי, אמא שלי אמרה לי להתחתן עם יתום, אבל יצא לי חמות נהדרת, אבל היא באמת זן נדיר. אפילו בגמרא כתוב שכלה וחמותה צרות זו לזו, אבל אני, את הגמרא הזו לא מקימת, לא מכיוון חמותי, ולא מכיוון כלתי, לא רוצה, אפילו שאני דתית, ואני גם לא רוצה לריב עם אף אחת מהן, חבל על הכוחות, והעצבים, ואת האמת, גם אין לי כל כך עם מי, חמותי נהדרת, וכלתי? חמודה, ולמה להציק לה? היא כאחת מבנותי.

Cat79

New member
אני לא יודעת

כפי שכבר אמרת, הלכתי למקוה, ביקשתי שאמא שלו ושתי אחיותיו יבואו איתי. הבאתי חברה ואת אמא שלי ואחותי. בעלי הלך להסתפר, אבא שלי חיכה בחוץ באוטו. יומיים לפני זה קבעתי שאני אלך למקוה הקרוב אליהם הבייתה ואח"כ נלך אליהם כי יש להם בית גדול והיא תכין כיבוד. אחרי המקוה הגענו אליהם הבייתה, חיכו שם 2 חברות של האמא והסבתא, כמובן האבא והאח הקטן. היה לי ממש כיף לראות שבאו איתי למקוה והיא הכינה כיבוד יפה והרגשתי ממש טוב, עד שאחותו הגדולה עלתה למעלה ופתאום היא מתחילה לרדת למטה לבושה בשמלה לבנה ובידה מגש עם עוגיות מרוקאיות. היא עשתה את הלולולו שהיא יודעת שאני לא אוהבת. לא הגבתי, היא הניחה את המגש על השולחן וכל הזמן אמרה "כשאני אתחתן אני אעשה חינה אמיתית" ואז כולם התחילו לברך ולנשק אותה. כשהיא הניחה את המגש על השולחן, חברה של האמא אמרה, ווהאו מתי היה לך זמן להכין, אז היא אמרה "לא הכנתי את זה בשביל זה, הכנתי את זה כבר בפורים וזה מה שנשאר". אני בכל זאת שמחתי והתרגשתי והסכמתי ללבוש את השמלה ולהצתלם, שוכחת את עניין המגש והלולולו. אבל לאט לאט הרגשתי מושפלת, כי אני לא יודעת מה לעשות, לא יודעת מה להגיד, נפגעתי מזה שלא הודיעו לי שלא סיפרו לי, אולי הייתי מביאה עוד חברות, אולי הייתי מביאה גם את דודה שלי... ואז בעלי הגיע ואמא שלי הגישה לו את המתנה שהיא קנתה לו ואז אמא שלו הוציאה משקית את הקופסא עם הצמיד, ואח"כ קיבלתי מתנה מהסבתא ומהחברות של אמא שלו, בבית ראיתי שהם השאירו את הקבלה עם המחיר בתוך השקית ונורא נפגעתי. לא מהמחיר שהיה רשום, לא מעובי הצמיד לא משום דבר אחר, רק מזה שלא טרחו להוציא את הקבלה, וכאב לי שהרגשתי כמו בור ועם הארץ עם העניין של החינה. וגם כאב לי שהם דיברו רק על העניין הקושי של לעשות טלפונים לכולם אם תפרוץ מלחמה ויצטרכו לבטל, למה לא לנסות לעודד אותנו?

שש שבע

New member
אז ככה

בעיקרון, החינה המקורית באמת היתה בזמן של "אחרי המקוה" כל הנשים באות לשמח את הכלה, היום נשאר מזה משהו עקום לגמרי. אבל גם אלה שעושים חינה בנפרד, עושים משהו קטן אחרי המקוה, אז זה מסביר את זה, שזה היה משהו קטן, את בעיקרון צריכה לעשות חינה, זה תפקידה של אמא של הכלה, מה שהם עשו לך היה משהו קטן, וכן במקומו. ומי שבא בא, ולא חיבים לעשות את זה ברוב עם, יכול להיות שהמוכרת שמה את הקבלה בשקית, והם בכלל לא ידעו , או לא שמו לב, אני לא חושבת שזה זלזול, זה פשוט טעות, או חוסר תשומת לב. את נשואה טרי, חבל להיכנס למין מצב של אנרגיות שליליות, תני לחמותך, את 100 ימי החסד להם היא ראויה, ואל תשפטי אותה כל כך בחומרה, לא עדין.

amitmom

New member
cat יקרה..

ראשית, הרשי לי לומר לך ברוכה הבאה אל פורמנו החביב. שנית, אף אחד לא מנסה להתקיף אותך. לכל אחד יש חוות דעת שונה ולכן אל תכעסי או תעלבי ממה שנאמר. לקחת הכל בפרופורציות ותראי שהפורום הזה הוא מקום חם ותומך. שלישית, אני לא מבינה כל כך בחינה ובכל המנהגים הללו. אבל אני חושבת שזה יפה שלפחות חשבו עליך גם אם זה לא תאם את מה שציפית או חשבת. גיסתך בכלל מעלה לי ת'סעיף עם ההערות הדביליות שלה וכנראה שהיא עושה את זה כדי לקבל מעט תשומת לב ובכלל נראה לי שהיא מקנאה בך..אז שימי עליה פס אחד ארוך, תחייכי אליה במבט של רחמים ותמשיכי הלאה. בקשר לצמיד..מוכר לי עד כאב. הורי קנו לבעלי שעון יקר והוריו קנו לי שרשרת עם לב שבאמת מתאימה לבת מצווה או לבריתה ולא לכלה..נעלבתי קשות כי זו היתה הדרך שלהם להראות לי עד כמה הם חושבים עלי וכמה אני חשובה להם. לא אמרתי דבר אבל כששאלו אותי למה אני לא עונדת את השרשרת אמרתי שהיא בכספת ואתן אותה לבת שלי לבת מצווה שלה (רמז דק..חה חה). תאמיני לי..אל תכעסי עליהם. יש אנשים שבאמת לא שווים את העצבים שלך ואת הזמן שלך. כשאני באה לחמותי שתחיה אני מחייכת, אומרת שלום ועושה חיקוי של עציץ כי ככה הכי טוב לי. אין לך מושג עד כמה עודף חטטנות יכולה לשגע אותי כך שהמצב מבחינתי הוא אידיאלי. וחוץ מזה..קבלי
לעידוד המורל.

בולי27

New member
יו כמה שאתן מגעילות הפעם../images/Emo70.gif

אחרי הרבה זמן שלא הייתי פעילה פה אני רואה ששכחתן שיש בנות שסובלות מהחמות שלהן, ענת אני יודעת שהבעיה שלך עם חמותך היא הרבה יותר רצינית, אבל למה את מתקיפה ככה? אני מבינה בדיוק! על מה היא מדברת, זה דומה מאוד מאוד לחמותי ולגיסתי! ותאמיני לי שבדקתי מכל הכיוונים לפני שניקיתי את עצמי מאשמה על ההתנהגות של חמותי! ושש שבע היקרה יש לי חדשות בשבילך לא כל המרוקאים הם נדיבים! ויש לי עוד חדשות בשבילך, חינה מרוקאית היא לא פסגת הציפיות של כל אחת ואם את מחליטה בשביל מישהי אחרת אם לעשות לה חינה או לא מין הראוי לידע אותה לפחות! זה עיניין של נימוס אלמנטרי! אם הבחורה הרגישה שעשו לה עוול ונתנו לה להרגיש סוג ז' אז הם בהחלט עשו את זה בכוונה!!!!!!! ולCAT היקרה! גם לי עשו חינה "מכוערת" יחסית לחינה שעשו לגיסתי (ואני שילמתי על כל הכיבוד ודאגתי לעשות את זה בבית הורי) הם הביאו לי את הכיפתן הכי מכוער שראית בחיים שלך והלבישו אותי בזה והרגשתי סופר מטומטמת (ויש להם המון כיפתנים יפים שהייתי לובשת בשמחה!) הם לא הביאו לי מתנות למרות המנהג המרוקאי להביא לכלה תכשיטים! (גיסתי קיבלה המון מתנות וכסף) וזה לא היה בגלל שאין להם! זה היה בגלל שאני פשוט לא מעניינת להם את השערות שעל התחת שלהם! אתן לא קולטות שזה לא המתנה עצמה? זה היחס שאחת מקבלת והשנייה לא!!!!!! אני מאז ומתמיד (מהיום שהתחלתי לצאת עם בעלי) כל יומהולדת וכל חג הבאתי תמיד מתנות כל כך יפות ומושקעות, נתתי כבוד תשומת לב וגם מתנות! כן אני לא מתביישת ציפיתי שיחזירו לי באותה מטבע! ציפיתי ליחס ותשומת לב לכבוד וגם למתנות בארועים מיוחדים (בדיוק כפי שאני טרחתי) הקדחת שקיבלתי במקום כל מה שציפיתי לו הגיע מכל הכיוונים! גם מחמותי וגם מגיסתי! אנשים שלא מתביישים לבקש ממני מתנות כשאני נוסעת לחו"ל!! הגיעו למסיבת המקווה - חינה בידיים ריקות או עם מתנה עלובה (ויצאו בידיים מלאות! אבל אני לא אגע בזה הפעם) וכן מה לעשות אני לא גזענית אבל האנשים ה"נחמדים" האלו הם במקרה מרוקאים... אז אם אתן חושבות שאפשר או להיות גזענים או לחשוב שמרוקאים הם אנשים נדיבים ומופלאים אז לצערי יש לי חדשות בשבילכן, יש גם מרוקאים מגעילים! אני התחתנתי עם בחור שיש לו משפחה כזו! וזה לא עושה אותי גזענית, זה עושה כן אותם זבל אנושי!!!!!! CAT אני איתך! תהיי חזקה!!!!!! אל תתיחסי! תלמדי להתעלם! אין לי יותר מדי עצות טובות, מה לעשות אני לא ממש אוביקטיבית (לצערי הרב)

12אניהיא

New member
Cat79 חמודה

את הגעת באמת לבית חם ותומך,אבל וזה אבל גדול כאן גם מעבירים ביקורת(בדרך כלל בונה) אף אחת מאיתנו לא מנסה להתקיף אותך אדרבא אני יכולות לתמוך ולעודד. אבל אני הבעתי את דעתי ואל תכעסי או תיפגעי!!!
חם ממני
בחיים החדשים שלך. שלך ענ

שש שבע

New member
את מתעבת קולולו?

אז את סתם אשכנזיה מתנשאת, או מרוקאית עם רגשי נחיתות, אין כמו קולולו בשמחות, אני לא מרוקאית, אבל כן, הורי מצפון אפריקה, אמא שלי היתה אלופת קולולו, חזק ארוך ומרשים, ואני קצת למדתי ממנה, בכל מקום שאני מגיעה אליו, החברות האשכנזיות שלי, אומרות לי "יאלה, תרביצי איזה קולולו, שיהיה שמח" ואגב הקולולו זה מהמקורות. פעם אולי אספר לכם איך זה.

12אניהיא

New member
Cat79 ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

האמת
אני חושבת שהתברכת
עדיף להיות סתם עציץ מאשר יעד למיתקפות
זה שהיא לא ברה אליך(אחותו) זה גם עדיף, מה את צריכה סיבה לביקורת
אני חושבת שכדאי לך לחיות בפינה שלך עם אישך היקר ולא לקחת ללב
מזל טוב לנישואייך שפע ברכות מאחלת לך רק טוב ושוב ברוכה הבאה אלינו ענ

למעלה