שלום מתוקים

odeliaabut

New member
שלום מתוקים

מה המצב? מה קורה? אני שמעתי יום שישי שיר מהמם בתוכנית של ירון אנוש בלדה של נטשה תאוקורידו משהו מדהים לא זוכרת את השם חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי אם מישהו שמע האזין ויודע אשמח על העזרה ובכלל מה שלום כולם? איך אתם מרגישים? ולמי יש אפשרות להסביר לי אריך לשלוח לפה שיר כי יש לי משהו יפה לשלוח יום טוב ומחכה לשמוע מכולם מה איתם?

nahumpur

New member
שם השיר הוא: sta limania הוא במקור

של אוונסיה רבוציקה. שלחתי לך אותו ומקווה שאת נהנית. נחום

the greek

New member
אודליה וכולם בבקשה

מודה, לא קל לתרגם את השיר, אולי גלגגם יתן לנו איזה תרגום מבריק לשיר זה. אבל איך שאני תמיד אומר, לטעמי התרגום בא לתת את רוח השיר. תהנו. Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές - Νατάσα Θεοδωρίδου Πες μου τι ζητάς στους σταθμούς που αγάπησες Ό,τι κι αν σου πουν οι πυξίδες δείχνουν πάντα τον βοριά Κι αν δεν προδωθείς απ' τα χνάρια που άφησες δεν θα λυτρωθείς αν γυρίζεις στα λημέρια της πληγής Τα ντουμάνια στου τρένου τις γραμμές σου δείχνουνε το χτες, θες δε θες Στα λιμάνια, των φάρων οι ριπές ανάψανε φωτιές. Αχ, μην κλαις! Αν χαθείς ξανά στης καρδιάς τον μαχαλά κάπου εκεί κοντά μεθυσμένη περιμένει μια σκιά Βάλσαμο γλυκό θα 'μαι δίπλα σου εγώ χάρτης που διψώ το μελάνι της πορείας σου να πιω Τα ντουμάνια στου … בנמלים הוצתו שריפות – נאטאשה ת'אודורו אמרי לי מה את מבקשת בתחנות האהבה כל אשר יאמרו לך המחוגים תמיד מראים את צפון ואם לא יבגדו בך מהעקבות שיישארו לא תמצאי את הגאולה אם תחזרי לכוכי הפצע העשן במסילת הרכבת מראים לך את האתמול, באם תרצי או לא תרצי בנמלים, בקפלי המגדלור הוצתו שריפות, אחח, אל תבכי אם שוב תלכי לאיבוד בסמטאות הלב איפה שהוא שם ליד כשיכורה צללית אחת תמתין גלולה מתוקה אני אהיה לידך כמפה צמאה את הדיו של עקבותיך לשתות העשן במסילת הרכבת ... STA LIMANIA ANAPSAN FOTIES PES MU TI ZITAS STUS STATHMUS PU AGAPISES OTI KE AN SU PUN E PIXIDES DIXNUN PANDA TON BORA KE AN DEN PRODOTHIS AP' TA XNARIA PU AFISES THEN THA LITROTHIS AN GIRIZIS STA LIMERIA TIS PLIGIS TA NDUMANIA STU TRENU TIS GRAMES SU DIXNUNE TO XTHES, THES DE THES STA LIMANIA, TON FARON E RRIPES ANAPSANE FOTIES AX, MIN KLES AN XATHIS XSANA STIS KARDIAS TON MAXALA KAPU EKI KONDA METHISMENI PERIMENI MIA SKIA BALSAMO GLIKO THE 'ME DIPLA SU EGO XARTIS PU DIPSO TO MELANI TIS PORIAS SU NA PO TA NDUMANIA STU …

אכן זה....

מהדיסק החדש של רבוציקה שעסקנו בו פה לפני חודשיים עם פאדי ואורנה ...:'פוליטיקי קוזינה' ולא מדובר על ה'מטבחון הפוליטי של שרון'...

GLGGM

New member
בהיותו שיר כל כך יפה...

מלא בגעגועים לאהבה ישנה וגם למולדת שנעזבה בךתת ברירה, הרשו נא ךהביא את גירסת התרגום שלי. בהכירי את הסרט, זהו שיר מפיה של האהובה מילדות שמתאהבת שנית בגבר שהיה בעם הילד מושא אהבתה. בנמלים הבעירו אש – Music: Evanthia Reboutsika Lyrics: Tasos Boulmetis(הבמאי והתסריטאי של הסרט שהצליח לצלם את סיפור חייו) Singer: Natassa Theodoridou אמור לי מה את מחפש בתחנות הרכבת שאהבת ולמרות כל אשר יאמרו לך המצפנים תמיד מצביעים לצפון ואם לא תיבגד מהעקבות שהותרת לא תמצא את הגאולה אם שוב תשוב למחבוא הפצע ענני העשן במסילת הרכבת מראים לך את האתמול, בין אם תרצה או לאו בנמלים, עלומות המגדלור הבעירו אש, אנא, אל תבכה אם שוב תאבד בסמטאות הלב איפה שהוא ליד צללית שיכורה ממתינה, תרופה מתוקה אהיה לידך מפה שצמאה, את הדיו של מסלולך לשתות שבת שלום ולהתראות ביום שני

תודה לאנג'לו, וליווני האסלי על השיר

והתרגומים היפים שהובאו להלן...תבורכו...

למעלה