שלום. מעט מבולבלת..

שלום. מעט מבולבלת..

הבן שלי בן 10 מקבל ריטאלין L/A בתקופת הלימודים.
זה התחיל מבעיות התנהגות נוראיות בכיתה ב' אבחון ואז התחלנו טיפול. יש שיפור אבל יש גם תקופות פחות טבות. יותר תחושות של חוסר בטחון, מרגיש לא אהוב, לא מקובל למרות שהוא מיוחד , אהוב וכולם מחפשים את חברתו. תחרותי מאוד משווה עצמו תמיד ועוד אי אלו התנהגיות מרגיזות...
בחופשות לא מקבל כלל כדור, הולך לקייטנה פה ביישוב כבר חודש וחצי לסירוגין - אף טענה לא קיבלתי. מסתדר, זורם לפעמים מרגיש שזה יותר מידי - מתקשר אליי ואני מאשרת לו לבוא הבייתה.
מה הבעיה ? הוא הודיע לי שבשנה הבאה רוצה לאכול כמו כולם. נמאס לו מהכדור והוא יסתדר בטווח. האם לאפשר לו?
יש לציין שאין קושי בלימודים אך תסכול גדול כשמרגיש שאינו מצליח.

05 מיכל

New member
שלום

תראי, אני לא מכירה שום דרך לאלץ ילד בן 10 לבלוע כדור בניגוד לרצונו.
אז כדאי לא להגיע למצב הזה, ולא לנסות לכפות לכתחילה, בלי לתת לו צ'אנס.
אבל כדי שיהיה טעם לצ'אנס, וגם כדי שאפשר יהיה בהמשך לדרוש ממנו לחזור ולקחת את הכדור אם יתעורר הצורך, כדאי להגדיר קריטריונים ברורים לשאלה מה זה "להסתדר".
נסי להעלות על דעתך את כל המצבים שעלולים להיווצר שיגרמו לך לחשוב שהוא כן צריך את הכדור,
הגדירי אותם באופן שהוא יבין, והציגי אותם כתנאי.
כל עוד כל זה "מסתדר" - זה נקרא שאתה מסתדר.
ויותר מזה:
צריך לקבוע מי מוסמך להגיד שהדברים האלה מסתדרים או לא מסתדרים.
כשאני הייתי במצב הזה, חלק מהתנאי שלי היה שגם המורים של הילד/ה אומרים שזה מסתדר.
חלק מהתנאי היה שאם המורים אומרים שזה לא מסתדר - צריך לחזור לקחת את התרופה.
ואולי כדאי לקבוע גם תחנות בדיקה - בהתחלה כל שבוע, אחר כך להאריך את המרווחים.\הכוונה לנקודות זמן שבהן את מבררת גם עם המורים וגם איתו איך הולך עם כל הקריטריונים שקבעת.
בהצלחה!

hallo kitti

New member
הי גלגולית

אני הייתי מציעה לך לשבת ולדבר איתו. תשאלי אותו מה הוא מרגיש, למה הוא לא רוצה יותר לקחת את הכדור, למה הוא מתכוון כשהוא אומר שהוא רוצה לאכול כמו כולם ולמה זה מפריע לו. אנחנו כמובן יודעים את התשובה, אבל טוב לשמוע את זה ממנו, אולי מסתתרים עוד דברים מאחורי הרצונות האלה, אולי מקניטים אותו, אולי הוא מרגיש אאוטסיידר כשיש לו בחילה מאוכל עם הכדור כשכל שאר הילדים אוכלים בכיף, אולי הוא בכלל מרגיש תופעות אחרות של הכדור וזה מפחיד אותו... שווה קודם לברר עם הילד לםפני שמחליטים על דרך פעולה כלשהי, לא תמיד התגובה של חברת הילדים שגורמת לרגשות אצל הילד תואמות את הצורך האמיתי שלו, הוא עשוי להתדרדר ללא הכדור וההחלטה על הפסקה תהיה קשה עבורו הרבה יותר.

נמטר

New member
היי

אני מורה בתיכון והרבה תלמידים שלי הפסיקו בגיל זה את הריטלין וחזרו אליו לפי הצורך , לקראת בגרויות, בכיתה י' או כל אחד לפי צרכיו.
ברור שתתני לו את האפשרות להפסיק כי התחושות לפי מה שהם מספרים לא נעימות.
במידה והוא יצטרך לחזור יש סיכוי שהוא בעצמו ידרוש לקחת שוב את הכדור
בהצלחה

למעלה