שלום, מספר שאלות

wakka1

New member
שלום, מספר שאלות

היי, אני סוג-של-טבעוני-לא-אידיאולוגי (אני לא קונה בשר חוץ מכבד עוף, ביצים ומוצרי חלב, אבל כשמציעים לי, אני אוכל. זה יוצא קילו-שניים בחודש. בד"כ פחות.)

יש לי מספר שאלות שבדקתי באינטרנט, והגעתי לתשובות סותרות או לא ממצות, ואשמח לאינפוט של איש מקצוע, או אדם שמבין עניין:
1. אני אוהב לבשל מרקי ירקות. בד"כ כל התהליך לוקח 10-13 דקות, כשתחילה אני מרתיח מים ואז מוסיף ירקות קצוצים בהדרגה (הזמן הוא מרגע תחילת הוספת הירקות). האם זה פוגע בערך התזונתי שלהם? באופן חמור? האם יש תהליכים חלופיים טובים יותר, שבסופם אני גומר עם עיסה שבה חתיכות ירק רכות?
2. כל העניין עם B12. נכון לעכשיו, כמדי כשבועיים כשאני מרגיש חולשה, אני אוכל כבד עוף. אני יודע שיש כדורים, אבל יש אלטרנטיבות אחרות?
3. חלבון סויה - אני אוכל כ-4-5 כפות ביום של הצורה הגרוסה היבשה (אני לא אדם מתורבת). האם כמויות כאלה עלולות לגרום לתופעות לוואי הדומות לעודף אסטרוגן, או מרעין בישין אחרים? האם כדאי לבשל \ לטגן את החומר הגרוס כדי להגביר את היעילות של ספיגת החלבון, וכדומה? (אני הדיוט גמור בנושא, אז לא ארחיב כדי לא להיחשף)
4. מכירים אולי כתבות \ מקורות המציעים דיאטות מאוזנות? (הקישורים בפורום דנים בספיגת ברזל, אשמח למשהו נרחב יותר, גם לעצות אישיות שלכם).

תודה מראש!

wakka1

New member
כלומר, לא בשר, ביצים ומוצרי חלב. רק כבד עוף.

לא שזה חשוב :)

דידו24

New member
אני בטוהח שיוכלו לענות לך על הכל

אבל בקשר לשאלה מס' 1. אידוי. שומר על הערכים התזונתיים יותר מבישול במים (למרות שגם השיטה של אידוי במים עוברת לגמרי לדעתי)

שלום וברכה

הי,
ראשית, נעמיד על דיוקו את המושג טבעוני. טבעוני הוא מי שאינו אוכל מוצרים מן החי בכל צורה שהיא, קרי, לא את החי עצמו, ולא את כל מה שמופק מן החי.
טבעונים יש מכל מיני סוגים, ולא בהכרח מההיבט האידאולוגי. אני הייתי טבעונית מטעמי בריאות.
מי שאוכל כבד עוף מספר פעמים בחודש, אינו טבעוני. כלומר זה נפלא, שרוב היום ורוב הימים אינך אוכל מן החי, אך עדיין, טבעוני זה לא.
מקווה שתבין את התיקון, ממקום של חשיבות ההמשגה לכל יתר האנשים בעולמנו
, ולא ממקום של נזיפה.

1) בישול של 10-13 דקות הוא בישול קצר, אכן יש פגיעה מסוימת בויטמינים ובמינרלים, אך עדיין, הירקות כן נותרים עם ערכים תזונתיים טובים. כשאני מכינה מרק, הוא על האש שעה לפחות. אם אתה חפץ להביא למינימום את הפגיעה בירקות, אך כן להפוך אותם לעיסה עם חתיכות ירק רכות, אזי תאדה אותם. או בסיר פסטה או עם שושנה.
אם החתיכות לא קריטיות, אתה יכול לטחון ירקות חיים בבלנד ולהוסיפם למים חמים, זה יביא למינימום האפשרי את הפגיעה בערכיהם התזונתיים.
2) מי אמר לך שהחולשה שלך היא דווקא מ- B12? זה בעקבות בדיקות דם? אומרים שאם נחזור לאכול מלוכלך מן הטבע, קרי נוריד את רמת ההגיינה של המזון, נחזור לצרוך כמויות B12 רצויות. אגב, ריבוי האנשים האוכלים מן החי וכן צריכים לקחת ויטמין זה, הולך וגדל.
איני מכירה דרך אחרת. אבל אם זה B12 וזה בכמות כזו מזערית של פעם בשבועיים, באמת סוכריה מתחת ללשון זה כזה סיפור אחת לשבועיים לעומת תרנגולת חמדמדה שקיפחה את חייה?
3) איך אתה מצליח לאכול אותם ככה??
איך הם יורדים לך בושט?! כדאי לבשל בשביל הטעם, מבחינת החלבון, הוא נכנס לגוף הן בבישול והן בלעדיו. הכמות לא נשמעת גבוהה מדי. אתה יודע כמה סויה אתה צורך דרך מאכלים מעובדים למיניהם מבלי להביאם בחשבון הסופי?...
4) אתה מתכוון לדיאטה לשם הורדה במשקל, או דיאטה כאורח חיים?

LOLI152

New member
מסתבר שההבדל לא מאוד ברור..

אחת שפעם היינו במעגל חברים משותף פנתה אליי וסיפרה לי שהיא עוקבת אחרי הפייסבוק שלי (שמפרסמת בו מתכונים ובעיקר תמונות מגרות של אוכל טבעוני..) ושהיא ממש שמחה לבשר לי שהיא הכינה עוגיות טבעוניות!
ואני, שתמיד שמחה לקבל שדרוגי אפייה טבעוניים , ביקשתי מתכון..
וכחלק מהמתכון- 2 ביצים.
לדבריה "אלו ביצים מהלול של דוד שלי..אני יודעת איך מגדלים אותן"..

לא רציתי לומר שזה נהדר שהיא מקפידה וכ'ו- אבל טבעונית היא לא - זה פשוט נשמע לי קצת מתנשא.. מסתבר שההבדל לא ברור לכולם!

למה מתנשא? אני רואה בתיקון חשיבות מאוד גדולה

ודווקא לא ממקום מתנשא.
דווקא ממקום שחשוב שאנשים יבינו את המעשים שלהם ואת ההשלכות.

הרי אם הייתי כותבת כעת משפט בג'יבריש ורושמת בסופו בגאווה שרשמתי משפט בצרפתית
לא הייתה לאנשים פה בעיה לתקן אותי ולרשום לי שזה ג'יבריש, אבל ממש לא צרפתית.

אותה ענייניות בנושא זה.
אני חושבת שזה עושה נזק עצום ובל יתואר שמסתובבים אנשים שאוכלים דגים, ואוכלים עוף
ואומרים
ומשוכנעים
שהם צמחונים!
או שיש כאלו שאוכלים ביצים, או רק שותים נס עם חלב, או אוכלים בשר רק פעם בשבוע, ומצהירים שהם טבעונים ואף משוכנעים שהם כאלו.

דווקא לנו, צמחונים או טבעונים, חובה לתקנם, במאור פנים, בדיוק באותה הנעימות בה היינו רוצים שיעמידו אותנו על טעותנו.
כשבן אדם מצהיר שהוא אוכל כבד עוף ובאותה נשימה מצהיר שהוא טבעוני.
המושג טבעוני מתפוגג, ועבודת ההסברה של טבעונים רבים יורדת יגון שאולה.
חובה עלינו לתקנם

גברת ע

New member
מסכימה

למרות שאני לא טבעונית, אני כן מתעניינת ומתנסה במתכונים טבעוניים מידי פעם ומנסה לשדרג מתכונים מסויימים ולהפוך אותם לטבעוניין
ונחמד לי להכנס לכאן ולשאול לפעמים ולקרוא בלי לפחד שיסקלו אותי או יענו לי בצורה מתנשאת/מגעילה/רעה/הוסף את החסר בגלל שאני פועלת וחיה בדרך שונה.
אין שום בעיה לתקן אנשים, הבעיה מתחילה בצורה שאנחנו בוחרים לעשות את זה.

למעלה