שלום מי יכול לייעץ?

מצב
הנושא נעול.

xאברהם

New member
שלום מי יכול לייעץ?

שלום מי יכול לייעץ?
אני סוחר בשוק ההון בשיטה ספציפית שפיתחתי שיטה שהוכיחה את עצמה בטווח של יותר מ5 שנים. בזמן האחרון נפגשתי עם מביני עניין שהמליצו לי לצאת עם זה לשוק התוכנית שלי היא לסחור דרך חשבון אישי שלי (אין לי רשיון לניהול תיקים, גם אני לא רוצה לחשוף את השיטה) ולגייס כסף ממשקיעים. השאלה שלי היא איך הדבר מבחינת החוק של ני"ע ומה חוקי המס, היום אני משלם מס במקור בחשבון. בתודה מראש

יהושע 50

New member
כמה זה "שיטה שהוכיחה את עצמה"?

שלום מי יכול לייעץ?
אני סוחר בשוק ההון בשיטה ספציפית שפיתחתי שיטה שהוכיחה את עצמה בטווח של יותר מ5 שנים. בזמן האחרון נפגשתי עם מביני עניין שהמליצו לי לצאת עם זה לשוק התוכנית שלי היא לסחור דרך חשבון אישי שלי (אין לי רשיון לניהול תיקים, גם אני לא רוצה לחשוף את השיטה) ולגייס כסף ממשקיעים. השאלה שלי היא איך הדבר מבחינת החוק של ני"ע ומה חוקי המס, היום אני משלם מס במקור בחשבון. בתודה מראש
כמה זה "שיטה שהוכיחה את עצמה"?

תשובה

שלום מי יכול לייעץ?
תשובה
מותר לך על פי חוק לנהל תיקים ללא יותר מ5 לקוחות מבחינת מס הכנסה זה יחשב כע"ע שזה עיסוק עיקרי זאת אומרת שתשלם מס כמו כל עצמאי לפי מדגות המס שתגיע אליהם בין אם תבחר בעוסק מורשה\חברה בע"מ המס ישולם בצורת מקדמות. זאת בנוסף למס רווחי הון שתשלם במקור. בהצלחה.

xאברהם

New member
תודה חידוד השאלה

תשובה
מותר לך על פי חוק לנהל תיקים ללא יותר מ5 לקוחות מבחינת מס הכנסה זה יחשב כע"ע שזה עיסוק עיקרי זאת אומרת שתשלם מס כמו כל עצמאי לפי מדגות המס שתגיע אליהם בין אם תבחר בעוסק מורשה\חברה בע"מ המס ישולם בצורת מקדמות. זאת בנוסף למס רווחי הון שתשלם במקור. בהצלחה.
תודה חידוד השאלה
האם חוקית אני יכול לגייס כל הון שהוא ומכמה בני אדם שהם לחשבון האישי שלי ולסחור בו בשוק? אם כן, איך אני מתנהל מול רשויות המס?

כאמור

תודה חידוד השאלה
האם חוקית אני יכול לגייס כל הון שהוא ומכמה בני אדם שהם לחשבון האישי שלי ולסחור בו בשוק? אם כן, איך אני מתנהל מול רשויות המס?
כאמור
חיובי כאמור אתה יכול ליהיות מורשה חתימה ל5 לקוחות בלבד. אסור לך לאגד את כל הסכום לחשבון אחד אבל מותר לך לנהל לכל אחד בנפרד(עם מערכת ביצוע FMR זה לא מורכב יותר מידי) מס הכנסה -כאמור תבחר או חברה בעמ או עוסק מורשה תלוי בגובה ההכנסות שלך מס לפי מדרגות המס.

יהושע 50

New member
אולי זה

כאמור
חיובי כאמור אתה יכול ליהיות מורשה חתימה ל5 לקוחות בלבד. אסור לך לאגד את כל הסכום לחשבון אחד אבל מותר לך לנהל לכל אחד בנפרד(עם מערכת ביצוע FMR זה לא מורכב יותר מידי) מס הכנסה -כאמור תבחר או חברה בעמ או עוסק מורשה תלוי בגובה ההכנסות שלך מס לפי מדרגות המס.
אולי זה
אולי הוא יכול להקים חברת השקעות ולהנפיק למשקיעים שלו מניות בחברה.

jakarta

New member
אפשרות

שלום מי יכול לייעץ?
אפשרות
אחת האפשרויות היא הקמת שותפות (עדיף שותפות מוגבלת) לצורך העניין. שותפות היא ישות פשוטה וזולה להקמה. כמו כן היא פשוטה זולה וגמישה מאוד בתפעול. (כלומר ביכולת לצרף שותפים, להגדיר את המדיניות וצורת חלוקת הרוחים וכו' באופן שוטף). החסרון הוא שבניגוד לחברה השותפות אינה ישות משפטית נפרדת. לכן אם השותפות נתבעת (למשל) - התביעה היא למעשה כנגד השותפים. כמובן שאין כאן יעוץ משפטי, זה רק דברים שאני זוכר מקורס "דיני חברות" במנהל עסקים, אך אני מכיר קרן גידור שמתנהלת בצורה כזו. בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
למעלה