שלום. מישהו מכיר HTML\JavaScript ?

סליחה, שכחתי לכתוב את השאלה(!)

הדף נפתח עם פרמטר: ourURL.html?aaa=123 איך אפשר להשתמש בערך הפרמטר aaa בתור הערך ההתחלתי של שדה קלט?
form name=xxx input name=aaa value={?מה לכתוב כאן}​

עם או בלי גרשיים,

הערך יהיה aaa, אבל בדוגמה שהבאתי אמור להתקבל הערך הנתון ב-URL, כלומר 123, והשאלה היא איך עושים את זה?

gilad_no

New member
צד שרת

הדף אמור להיות PHP/ASP אשר יקבל את השדה (AAA), וייצר דף HTML כאשר הVALUE יכיל את הערך של אותו שדה שכרגע התקבל.

barakbl

New member
לא למיטב הבנתי

הוא רוצה שהניתוח יעשה בצד הלקוח, בעזרת Java script. אני יותר ממאמין שזה אפשרי (יש אפשרות לבצע מניפולציות ב js על משתני query string. אני רק חלוד ביותר (לא נגעתי שנים, אבל ממש שנים) ב js וכרגע אין לי כוח לחפש תשובה מדויקת בגוגל. אני מציע לשואל המקורי לשאול את השאלה בפורום בוני אתרים, שם בטוח ידעו לעזור לו עם תשובה מדויקת.

תודה. שאלתי. אולי בערב יענו.

היתכן שאין ב-javaScript גישה ישירה לפרמטרים של הדף (כמו בדוגמה שהיצגתי מסביבת 'קָשֶה')?

תודה רבה, אך לצערי התשובה אינה

אומרת לי דבר. להלן דוגמה לפתרון בסביבת Caché:
<TD><input name=aaa value= #($g(%request.Data("aaa",1)))# ></TD>​
חשבתי שיש משהו פשוט (או פחות פשוט) ב-JavaScript.

gilad_no

New member
אין אפשרות לגשת מתוך JS,

אבל אולי אתה יכול לעקוף את זה. תנסה לגשת לURL של הדף (LOCATION) ולנתח אותו בעצמך. ממנו תוכל להוציא את המשתנים ולקבוע ערכים בשדות. תוכל לשים את הקוד בתוך ONLOAD של הBODY.

barakbl

New member
אני חולק עליך

אני לא יודע על סמך מה אתה מדבר, אבל בפעם האחרונה שלמדתי js (לפני איזה 5 שנים אני חושב), וזו גם פחות או יותר היתה הפעם האחרונה שנגעתי בזה (שיעמם אותי משום מה) היתה אפשרות לגשת למשתנים שבאים דרך ה url (כמדומני נקראים query strings), ולא צריך לנתח יותר מדי (אני זוכר שבניתי קאונטר מבוסס על זה, שבודק כמה פעמים לוחצים על קישור...).

gilad_no

New member
אני לא בטוח,

לא זכור לי משהו שמשמש להוצאת משתנים מתוך הURL בצד לקוח (שוב, לא שרת!). אבל אני לא כזה מומחה לJS ואולי אני באמת טועה ... נחכה לראות אם מישהו יעלה לכאן תשובה מדוייקת.

מה שהכי קשה לי בינתיים להתחלת

הכרת javaScript, זה קבלת מידע מסודר, פשוט וכולל. אם כל דבר בסיסי כל כך מסובך לברר, אז ה-javaScript לא השיג את מטרתו, שהיא פשטות השימוש.

למעלה