פטריות ממולאות ברוטב בשמל - טעימא
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-moms-recipes/Article-53fcca1b2c8f331006.htm
פטריות ממולאות ברוטב בשמל
המרכיבים:
24 פטריות שמפיניון טריות, או 6 פורטבלו בינוניות
למילוי:
4 כפות אגוזי מלך קצוצים
4 כפות שבבי שקדים
קורט אבקת ג'ינג'ר או מעט ג'ינג'ר טרי מגורר דק
4 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל גרוס
6 כפות רוטב בשמל
אחרי הגשם: כל מה שרציתם לדעת על פטריות
קבלו את מילון הפטריות השלם, וגם 3 מתכונים
אחרי הגשם: כל מה שרציתם לדעת על פטריותלבשמל:
25 גרם חמאה
כף קמח
חצי כוס חלב
כלים:
קרש חיתוך
סכין חיתוך
סיר קטן
קערת ערבוב
תבנית אפייה קטנה
כף ערבוב
כפית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את המילוי: מפרידים את רגלי הפטריות מהגוף, קוצצים ושמים בקערה. מוסיפים את האגוזים, השקדים, הג'ינג'ר, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומניחים בצד (משאירים בצד מעט שקדים קצוצים כדי לפזר מעל).
3. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות עד שהוא נטמע בחמאה והכל נהיה עיסתי. מוסיפים את החלב ומערבבים. מניחים לו לרתוח (משגיחים כמובן) ולהסמיך. מערבבים.
4. שופכים את רוטב הבשמל על תערובת המילוי ומערבבים בעדינות. ממלאים את הפטריות בכפית (או כף, אם מדובר בפורטבלו) ומשאירים תלולית קטנה מעל הפתח. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, ומפזרים את שארית השקדים הקצוצים.
5. מכניסים לתנור לכ-6 דקות (פורטבלו - לכ-12 דקות).