שלום! מחפשת מתכון טוב לפטריות ממולאות בגבינות

נשמע טעים אבל פעם ניסיתי והגבינה התפרקה...

מה עשיתי לא טוב?..

לא עדיף לצלות מעט את הפטריות לפני?...כי אם מדובר בכמה דקות הן נשארות חיות....
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מקפיצה
משהו יכול לעזור? לצערי אין לי

מתכון שנסיתי
 
הנה מתכון פרווה. אולי תוכלי לשלב במלית גם

גבינה כלשהי.

מתכון של הספרית שלי - ורד ביטון.
מצרכים –
פטריות שמפיניון לא קטנות מדי
בצל קצוץ דק
פטרוזיליה וקצת בזיליקום קצוצים (בפעם הבאה אוותר על הבזיליקום אבל זו שאלה של טעם אישי)
שקדים או אגוזים גרוסים (השתמשתי בשקדים) – לא הכרחי אבל אני אוהבת
קצת פירורי לחם
מלח ופלפל (שמתי רק מלח)
ביצה

בוחרים פטריות בינוניות פלוס, מנגבים בעזרת מגבות נייר אבל לא מרטיבים. מוציאים את רגלי הפטריות וקוצצים (קצצתי בפולסים במעבד מזון). קוצצים בנפרד גם בצל, פטרוזיליה ובזיליקום. (לא כל כך אהבתי את הבזיליקום ובפעם הבאה אוותר). מזהיבים את הבצל, מוסיפים את רגלי הפטריות ומאדים/מטגנים כמה דקות. מוסיפים שקדים/אגוזים ומטגנים דקה, מוסיפים פטרוזיליה (ובזיליקום אם אוהבים), מלח ופלפל (לא שמתי פלפל). מטגנים עוד 2-3 דקות, מוסיפים קצת פירורי לחם, מערבבים ומטגנים עוד דקה או שתיים וזהו. לאחר שמתקרר מוסיפים ביצה.
ממלאים את הפטריות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח במעט שמן (שמתי שמן זית) ועד כאן אפשר להכין אפילו יום קודם ולשמור במקרר כשהתבנית עטופה בניילון (נצמד או רגיל).
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים 10-12 דקות.
 

חנהפ

Active member
הנה

רכיבים:


פטריות שמפיניון גדולות

1 בצל קצוץ

מעט שמן

1 פטריית פורטבלה
מלח
פלפל שחור
1/2 חבילת עירית
עלים מ 4 גבעולי בזיליקום
1 גליל פרומעז
פרורי לחם

תרסיס שמן



אופן הכנה:



להסיר את הרגל מפטריות השמפיניון, לנגב ולהניח בתבנית חסינת אש.



מילוי


לטגן את הבצל במעט שמן. להוסיף את רגלי הפטריות הקצוצות + פטריית פורטבלה חתוכה קטן.

לאדות, לתבל במלח, פלפל שחור כשכל הנוזלים מתאדים להסיר מהאש ולקרר .


לקצוץ חצי חבילת עירית, עלים מ-4 גבעולי בזיליקום, 1 גליל פרומעז

ולערבב לתוך רגלי הפטריות שהתקררו .

למלא את הפטריות.

לפזר מעל פרורי לחם לרסס בשמן.

להוסיף לתבנית עם הפטריות מעט מים.

לאפות בתנור ל- 20 דקות בחום 180 מעלות.
 

22BB

New member
פטריות ממולאות פירורי לחם ופרמזן - אהרוני

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-salads/Recipe-7afcd416d967e21006.htm

מרכיבים (6 מנות): 20 min 45 min
30 פטריות קטנות

כוס פירורי לחם
כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
5 שיני שום, קצוצות דק
2 כפות עלי תימין
5 עלי מרווה קצוצים דק
10 עלי בזיליקום קצוצים דק
כוס פטרוזיליה קצוצה דק
כוס אגוזי מלך קצוצים דק
כפית אגוז מוסקט
כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית של התנור בגיליון נייר אפייה.

2. חותכים וזורקים את רגלי הפטריות. מורחים את כובעי הפטריות מבחוץ במעט שמן זית ומניחים אותם בתבנית.

3. מערבבים את מרכיבי המילוי לתערובת אחידה ופירורית מעט.

4. ממלאים כל פטרייה בהרבה מילוי, כך שייראה כמו גבעה קטנה שמתנוססת מעל שולי הפטרייה.

5. מכניסים את התבנית לתנור ל־15-20 דקות, עד שהמילוי מזהיב. מוציאים ומגישים מיד. אפשר לסחוט מעל כל פטרייה כמה טיפות מיץ לימון.
 

22BB

New member
פטריות ממולאות ברוטב בשמל - טעימא

http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-moms-recipes/Article-53fcca1b2c8f331006.htm

פטריות ממולאות ברוטב בשמל
המרכיבים:
24 פטריות שמפיניון טריות, או 6 פורטבלו בינוניות

למילוי:
4 כפות אגוזי מלך קצוצים
4 כפות שבבי שקדים
קורט אבקת ג'ינג'ר או מעט ג'ינג'ר טרי מגורר דק
4 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל גרוס
6 כפות רוטב בשמל

אחרי הגשם: כל מה שרציתם לדעת על פטריות
קבלו את מילון הפטריות השלם, וגם 3 מתכונים

אחרי הגשם: כל מה שרציתם לדעת על פטריותלבשמל:
25 גרם חמאה
כף קמח
חצי כוס חלב

כלים:
קרש חיתוך
סכין חיתוך
סיר קטן
קערת ערבוב
תבנית אפייה קטנה
כף ערבוב
כפית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מכינים את המילוי: מפרידים את רגלי הפטריות מהגוף, קוצצים ושמים בקערה. מוסיפים את האגוזים, השקדים, הג'ינג'ר, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומניחים בצד (משאירים בצד מעט שקדים קצוצים כדי לפזר מעל).

3. מכינים את רוטב הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות עד שהוא נטמע בחמאה והכל נהיה עיסתי. מוסיפים את החלב ומערבבים. מניחים לו לרתוח (משגיחים כמובן) ולהסמיך. מערבבים.

4. שופכים את רוטב הבשמל על תערובת המילוי ומערבבים בעדינות. ממלאים את הפטריות בכפית (או כף, אם מדובר בפורטבלו) ומשאירים תלולית קטנה מעל הפתח. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, ומפזרים את שארית השקדים הקצוצים.

5. מכניסים לתנור לכ-6 דקות (פורטבלו - לכ-12 דקות).
 

22BB

New member
פטריות ממולאות גבינות ואגוזים - בני סיידא

http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-holidays/Recipe-cb0e371f0197d31006.htm

מרכיבים (5 מנות): 20 min 45 min 10 פטריות שמפיניון, גדולות במיוחד
למלית:
30 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
200 גרם גבינות קשות, מגוררות (כגון: קשקבל, פרמזן, אמנטל, עיזים)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
1/2 צרור עירית, קצוצה
2 כפות עלי בזיליקום, קצוצים; או פסטו
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מסירים את רגלי הפטריות וקוצצים אותן דק; שומרים את ראשי הפטריות למילוי.



2. ממיסים במחבת את החמאה בשמן הזית, מוסיפים את רגלי הפטריות והבצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד שהם מזהיבים. מעבירים לקערה ומצננים.



3. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.



4. ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית משומנת.



5. אופים כ-15 דקות עד שהמלית מזהיבה והפטריות מתרככות. מגישים חם לצד סלט ירוק.
 
ככה אני מכינה...מעתיקה את המתכון מפורום שכן

לקחתי 2 פטריות פורטובלו (3 פטריות עלו לי 18.90 בטיב טעם!!!!) ו4 פטריות שמפיניון גדולו.
טיגניתי את הרגליים של הפטריות עם בצל ותיבלתי במלח ופלפל.
אחרי שהתערובת התקררה הוספתי בולגרית מפוררת, גבינה צהובה מגורדת, ביצה, מעט שום גבישי ומעט פרורי לחם.

חיממתי תנור ל200 והכנסתי את ראשי הפטריות לרבע שעה (הוספתי מעט מלח ופלפל) ואחר כך הכנסתי את המילוי ופיזרתי מעל מעט פרורי לחם ושומשום.

מצרפת קישור לתמונה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=771&messageid=174325747
 
למעלה